51 375    104    2  

Demontere downlights i tak.

 57     1

Administrator:
Denne tråden er splittet ut fra dette emnet som handler om "INN i dag & UT i morgen".
Husk å være snille mot hverandre nå da!


Dette er i beste fall pisspreik. Ønsker du å fjerne downlights bør man IKKE fjerne kassene, ledninger, trafoer osv. Det er faktisk INGEN grunn til at detet skal fjernes!

Fjern downlightsen, tett hullet, med tilpasset gips/panel bit + sparkel/akrylmasse +  male over. Skulel noen senere ønske downlights ligger alt klart under taket. Bare TULL at den store hvite downlightsboksen på fjernes.
Åja? Har du sett et tak som er tilpasset med gips/panel etter å ha tatt ut downlightsene? Gips kan kanskje gå bra, men panel?? Glem det.... Det kommer til å synes altfor godt. Hva om man ikke ønsker å male panelen da?? Noen som ønsker det også! Det tar uansettlang tid. Jeg ser meg frabedt fra fraser som "pisspreik", det er bare tull og mangel på vanlig folkeskikk.

   #1
 29     0
Det du skriver om at plastkasser må/bør skjæres ut av taket er pisspreik. Kall det hva du vil, men det er fakta.

Til nød får man kle over med ny gips eller panel - værre er det ikke!

Foresten så mener jeg det bare er tull å hevde at "downlights er UT" og at dette liksom kun monteres bare fordi "Elektrikere gnir deg i hendene". Tullprat.

Jeg synes downlights er meget pent - hvis det brukes på en god måte. Vi skal f.eks ha 10 downlights på kjøkkenet. Kan ikke min villeste fantasi se for meg hvordan vi skal klare å få en god grunnbelysning på andre måter (?). Kjøkkenet er ca 25 m2 og det er et stort areal som skal belyses. Da holder det ikke med lys langs veggene og under overskap. Lysstoffrør i taket er ikke aktuellt - det samme er 6-8 takplafonder.

Det som er harry er å pepre taket med 20-30 downlights fra Biltema.
  (trådstarter)
   #2
 57     0
Si meg husbygger; er du elektriker??? Det er ikke bare fordi det er upraktisk man bør skjære ut boksene og ledningene, men fordi det kan være  brannfarlig!!!

Herregud, ærlig talt det forstår vel til og med du!
taz
   #3
 3 840     Haugesund     0
Tror nok han og er elektrikker han og, du ser det på måten de reagerer, når noe som omhandler deres "domene" blir mislikt ;D ;D ;D
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 57     0

Tror nok han og er elektrikker han og, du ser det på måten de reagerer, når noe som omhandler deres "domene" blir mislikt ;D ;D ;D


Tviler på det du. Det siste en elektriker vil er å ha ansvaret for at et hus brenner ned... og man kan ikke være 100 % sikker på at det ikke blir brann når de kassene med ledninger og det hele bare blir skjult på den måten han beskriver...

Isåfall så lurer jeg på hvor i alle dager han er elektriker hen!!
   #5
 473     Sola     0
.... ehhhhhh..... hvorfor blir det større brannfare av at det ligger ledninger i de boksene? Det er jo ingen som lar ledningene ligge åpne uansett. De setter jo sånne røde tupper på dem (ligner på tusj-korker).

Jeg kan ikke forstå at dette medfører noen brannfare. Om så skulle være kunne man jo bare trukket ut ledningene også.
  (trådstarter)
   #6
 57     0
Jeg sier bare at at å ha masse ledninger liggende overalt i taket er en brannfare, hvis bare èn av ledningene ikke er godt nok sikret så er det brannfare.


Vår elektriker har sett det så mange ganger at hus har begynt å brenne pga masse spots i taket, og sier at han tar ut hele dritten når han skal fjerne spotten, bare for å være sikker.
   #7
 29     0

Si meg husbygger; er du elektriker??? Det er ikke bare fordi det er upraktisk man bør skjære ut boksene og ledningene, men fordi det kan være  brannfarlig!!!

Herregud, ærlig talt det forstår vel til og med du!


Jeg er Siv.ing. og jobber med dette (elektro-problematikk) hver eneste dag i Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap. Så ja, dette skjønner til og meg jeg  ;)

Nei, jeg er ikke "hissig" fordi du tråkker i mitt "domene", men du uttaler deg om ting du åpenbart ikke kan noe om. Det finnes ingen grunn til å fjerne downlights installasjonen - så enkelt er dett.

Forøvrig mener jeg fortsatt at det bare er tull å si at "downlights er UT". Her er du på bærtur. Riktig bruk av downlights er veldig IN. Problemet er vel at ALLE skulle ha det OVER ALT en periode  ;D

Ikke bli sint på meg nå da dere  Tongue

taz
   #8
 3 840     Haugesund     0
Beklager alle sammen!!  jeg så ikke at situasjonen var sååå opphetet. MITT UTSAGN VAR KØDD fra min side. Men det er andre elektrofaglige i dette forumet som er veldig alvorlige... Sorry  :-[
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 57     0
SÅ du ser altså ingen brannfare i å la 80 ledninger ligge i taket under gips/spon/panel? Hm.... Har dere tatt sikkerhetskurs? Eller er den Siv.Ing utdannelsen "a figment of your imagination"? Nekter å tro at du er siv.ing uten å kunne se brannfaren ved dette.
   #10
 29     0
Gunnern:

Ærlig talt, maken til svada du presterer å komme med her er helt utolig.

Bare fordi du beveger deg inn på et tema du åpenbart kan meget lite om bør du holde deg for god til å trekke andres kompetanse i tvil. Mine innlegg her er for å hjelpe folk til å ta riktige grep - du sprer åpenbar "feil-informasjon". Jeg gir blanke i sikkerheten i DITT hus, men jeg synes det er veldig leit om andre må lide fordi du sprer og deler av din inkompetanse.

Mitt svar:
Hvis en faglært elektriker demonterer dine downlights, blinder ledninger og kopler fra downlights i taket er det ingen brannfare. En elektriker vil i en slik situasjon sørge for at ledningene i taket er frakoplet - altså fri for spenning. Ingen brannfare.