4 168    7    0  

Flatstift på komfyr, inujsjon og damp koker

 2     0
På induksjonstoppen er det flatstift (20A og oppover). På Komfyren var det vanlig støpsel (opptil 16A). På dampkokeren er det vanlig støpsel (16A).

Tekniske kursen er på 20A, kan man klippe de vanlige støpslene(16A) og bytte disse til flatstift(20A). Slik at det kommer 3 stk. enheter med flatstift på en 20A sikring. Eller vil stekeovnen og damkokeren kunne gå istykker hvis disse er på en kurs som er høyere en det som står på de, som er 16A.

Håper på svar

   #2
 4 185     0
Ikke enig, ved bytte til flatstift får utstyret større forankoblet sikring enn det er beregnet for, det må i tilfelle sjekkes med produsent om de går god for større forankoblet sikring. Ved bruk av flatstift er det mulig med 25A sikr. I prinsippet er det lov å gå andre veien, fra flatstift til vanlig men da vil du få problemer med sikringsbrudd. Det du trenger er flere kurser.
  (trådstarter)
   #4
 2     0
takker for raske svar.

Det blir nok en 20A og en 16 A.

Da kommer neste spørsmål:

Kan jeg da bruke den 4 kvadraten som idag går til induksjon, bytte den over til en ledig 16A sikring i skapet. For å slippe å trekke ny kabel.  I og med at kvadraten er større en anbefalt til 16A kurs. Slik at jeg for den 16A kursen dit hvor komfyr, dampkoker skal stå idag. De skal stå der hvor 4 kvadraten ligger idag.

Så trekkes det en helt ny 4 kvadrat fra skapet,til  dit hvor induksjon skal stå.
   #7
 21 481     Enebolig     0


Du kan godt bytte til flatstift, men ikke omvendt.
Kan vel fjerne flatsiftplugg sette på en vanlig.


Det jeg har lært er at et apparat med flatstift er beregnet for å bruke mer enn 16A og dermed er det ulovlig å bytte ettersom vanlige støpsel er bergnet for maks 16A belastning.