138    6    1  

Hvor stor jobb er det å flytte et sikringsskap?

 16     0
Avhenger av antall kompleksitet og antall kurser. Et enkelt skap, men kun 12 forskjellige kurser. Alle ledinger er nye.

Skapet, autosikkringer og koblinger er kun et par år gammelt. Installert av en lokal elektrikker. Dessverre, er det hele plasert et helt feil sted!! Ligger i andre etasje, rett innenfor inntak av strøm fra stolpe. Er nok derfor det er hvor det er. Ønsker nå å bruke dette rommet til bad number to.

Jeg har et "hat forhold" til stømledinger som går fra stolpen over tomta. Graver en grøft fra en annen stolpe med nytt strøminntak på motsatt hjørne av huset. Blir da kvitt strøm draget.  Har et kott, som egner seg flott til et rom for sikringskap. Eksisterende ledinger må strekkes ca 7 meter i rett linje og rett ned til etasjen under.

Avventer anbud. Praktisk, kan jeg enkelt lage en "grøft i gulvet" hvor ledingene kan legges? Gulvet etterisoleres, så jeg har en enkelt mulighet til å legge en egen kanal, grøft eller kanskje et PVC ror som eletriker kan strekke ledinger. Er dette lovelig og praktisk?

Hva må regne med å betale for en slik jobb?

HSt
   #2
 35 475     Lillestrøm kommune     0
Skal alle ledninger trekkes om eller skal det stå igjen et skap med skjøter ?

Ledningene må ikke ligge for tett
  (trådstarter)
   #3
 16     0
Skal alle ledninger trekkes om eller skal det stå igjen et skap med skjøter ?

Ledningene må ikke ligge for tett

Har planer om bad der hvor skapet står idag. For å få til det, kan det ikke stå igjen noe skap. Det er nok mest fornuftig at noen ledinger trekkes om og går andre veier. Det vil også føre til at ledningene ikke går for tett.

Spørsmål om inntaksskap og måler på vegg er noe jeg jeg håper å slippe. Her vil nok kommunen ha sitt og å si grunnet SEFAK registrering osv. Måler på vegg blir nok ikke godkjent. Inntaksskap? Hvem vet, kommunen er opptatt av at ingen ting endres utenfor. Alle endringer ute må godkjennes.
HSt
   #4
 35 475     Lillestrøm kommune     0
Det blir dyrt i hvertfall men start med å få elektriker til å avklare inntakskap. Det er ikke noe garasje e.l i nærheten som evt kunne ha inntakskapet (vet ikke om det er lov)
  (trådstarter)
   #5
 16     0
God idea. Garasjen er ennå ikke bygget. Jobber med kommunen "igjen" for byggetillatelse. Hadde vært flott om inntaksskapet kunne stå ved garasjen. Måler og slikt kunne også enkelt stå der, tviler på at det er mulig. Jeg får prøve. Starter med nettleverandøren, tenker jeg.
HSt
   #6
 35 475     Lillestrøm kommune     1
Måler skal nå stå i inntaksskap spørsmål er om det er lov å ha det i annnet bygg

Det er mulig å få inntakskap som felles inn i vegg, dvs ikke kasse utenpå fasade. Kanskje er det lettere å få godkjent dette utseende på garasje