84 111    125    4  

KNX Programmering

 346     Bømlo     0
Jeg trenger å lære meg KNX programmering, ASAP :)

Har mest sannsynlig kjøpt meg MicroMatic sitt Gira EiB/KNX anlegg, og har kjøpt dette gjennom grossist. Har tenkt å lære meg å programmere dette systemet, da jeg tror flere av mine venner kommer til å skaffe seg KNX utstyr i sine boliger.

Hvordan er det med Gira KNX? Må man kjøpe program for å programmere? Er det noen std script man kan "mekke sammen" for å få basis til å fungere? Er det noe som gjør det "enklere" å lære seg?
Signatur

   #1
 22 346     Akershus     1
Jeg har programmert dette for en stund siden, og da brukte jeg et relativt avansert program som jeg dessverre har glemt navnet på. Produktene skal plasseres i rom og grupper. Egentlig ikke særlig vanskelig, men jeg brukt litt tid til å sette meg inn i dette. Jeg kan se om jeg har noe mere informasjon fa den gang, men kan ikke love noe.
   #2
 3 215     0
Det heter vel ETS om vi tenker på det samme, det er ikke programmering i den forstand, og er egentlig ganske greit og logisk lagt opp

AtW
   #3
 22 346     Akershus     0
Jepp det var ETS.

Det er programmering, men ikke på samme måte som Pascal, PLS el.
   #4
 3 997     Oppland     0
Husk at det koster ca 10.000kr for lisensen til programmet..

Det var en av grunnene til at jeg forkastet KNX nærmest umiddelbart.
Blir nok IHC på meg, samme muligheter, men langt billigere.
Like godt egenet som KNX i vanlige boliger, men du har færre produsenter å velge design fra.

   #9
 3 215     0

Ikke meg bekjent.. men kansje det har kommet noe som jeg ikke har hørt om..


Ikke meg bekjent heller, men om noen treffer på noe, skrik gjerne opp. Elko living system (som er det samme som IHC?) virker litt lite standarisert og PC-vennlig for min del dessverre.

AtW