#11
 123     Østlandet     7
Begge faser skal til lampa, men dette er en 1-polet dimmer så derfor skjemaet ser slik ut. Last inn på L og ut på potmeterutgangen. N går rett til lampa.

   #13
 380     1
ja derfor ja.. er helt i bade tanker.. så tenkte at dette er en 2 polet.. men det er jo det ikke! Smile da må denne byttes.. tusen takk!
   #14
 73     Bergen     2
Dimmeren er en 1 polt bryter... bryter kun 1 av fasene. B er kun et koblingspunkt har ingen funksjon, L er strøm inn, bølgesymbol er ut til lampe/lamper
   #16
 73     Bergen     0
Ja du kan bruke den dimmeren på de spottene... Men ikke mer en 14 spotter pr dimmer...
   #17
 3     1
Jeg er kun nysgjerrig, har ikke tenkt å mekke på dette, men benytter anledningen til å spørre 315 GLE-eksperter: Hva er denne regulatoren(?) til? Den ser ut til å være merket "MIN". Betyr det minimum eller minus eller...?

::)
Koble dimmer Elko 315 GLE - 315 GLE spørsmål.jpg - Torgeir

   #19
 3     0
Låner tråden litt, da jeg vurderer å montere samme dimmer.

Pr i dag har jeg en 1-polet bryter. Bak bryteren kommer det inn én ledning med fire ledere (mørk brun, lys brun, svart og grønn/gul) og én med tre ledere (blå, svart, grønn/gul). Begge de grønn/gule er koblet sammen, og det er lys brun og blå også. Det står dermed igjen to svarte, og én mørk brun. Av disse er mørk brun koblet i "trekantsymbolet" og de svarte er koblet hver sin "L" på bryteren pr i dag.

Jeg har forsøkt å koble slik nevnt i denne tråden med svarte ledninger i "L" og mørk brun i sinus på dimmeren. Da fungerte dimmeren som bare det. Problemet oppsto på rommet innenfor, hvor ingen lys lenger fungerte.

Jeg er litt avhengig av lys i det nevnte rommet, og henvender meg derfor til dere for å høre om dere har noen forslag?
   #20
 4,218     1
Hva slags bryter satt det der før? 1 pol brytere har ikke to tilkoblinger som begge er merket med L.

Hvis du leser svar 1 og 3 i posten tror jeg du finner svaret ditt.