8 400    19    0  

Legge rør klar for ny hovedinntakskabel - noe spesielt jeg må huske på?

 546     Stavanger     0
Jeg har fått muligheten til å legge fiber inn til huset og ønsker i den forbindelse også å legge klar rør for å trekke ny inntakskabel for strøm.

Dagens inntak går igjennom en annen del av boligen som er en vertikalt delt generasjonsbolig. Her deles denne og går gjennom veggen til delen hvor jeg bor(egne sikringsskap for hver bolig).

En gang i fremtiden vil den andre delen av boligen bli totalrenovert og det vil da være aktuelt å la hver av delen få sin egen inntakskabel slik at vi ikke må inn i en av boligene dersom eksempelvis inntakssikringen ryker, noe den tidligere har gjort da sikringen(e) bare er på 35 amp.

Har lest igjennom brosjyren: http://www.hafslund.no/files/File/privat/byggeprosess/Teknisk_beskrivelse_Kabelforlegging.pdf

Planen er å legge et tomt trekkrør helt inntil dagens inntakskabel, legge på blindlokk og deretter legge rørene helt frem til ytterveggen utenfor den aktuelle seksjonen (ca 35 meter med 1 stk 90 graders sving).


Mitt spørsmål er:

Hvordan forholder jeg meg til bender(svinger) på trekkrøret(110 mm)? Er det problematisk med 90 graders svinger?
Er det noe spesielt jeg bør huske på som ikke er nevnt i brosjyren over?


   #1
 21 487     Enebolig     0
Med 110mm kan man nesten krabbe igjennom og hente kabelen  Wink Snakker vi om en "rørlegger 90 grader" eller noe annet? Normalt går det med en 90 grader, men den bør ikke være for krapp.
  (trådstarter)
   #2
 546     Stavanger     0
Er usikker på hva som er standardvare for 110mm røde plastrør når det kommer til bender. Må vel prate med gutta på Onninnen for å høre hva de har.
  (trådstarter)
   #4
 546     Stavanger     0
Jeg har behov for 1 stk. 90-graders sving. Det kan hende det finnes ferdigutformede 90gradere som har en gunstig "slak" bend?
   #6
 775     Konnerud i Drammen     0
Jeg har flere ganger vært med på å trekke tfxp 4x240al og tslf 3x1x240al(høyspent,tvinna) i 110mm rør med benn, noen har vært vriene men har løst seg med såpe, eventuelt trekkemaskin.

så om tanken er å dra en kabel til huset(ikke større enn 4x50al regner jeg med), så er et 90 graders bøy null problem.

bare pass på å ikke få noe drit i røret, for da kan ting fort bli vrient
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 546     Stavanger     0
Dyttes kablene inn i slike rør eller må jeg legge nylon trekkfjær i dette når jeg legger det ned?

   #8
 129     Bergen     0
vis du skal ha en kabel med litt dimensjon på i gjennom røret, er det best å legge i ett tau til å trekke kabelen med. evt dra tauet gjennom med en trekkefjær etter røret er lagt. legger du 110mm korrugert rør, så er det som regel trekketråd inni fra leverandør. men regner med det er stive rør du skal bruke siden du skal ha på ett 90graders bend.
bex
   #9
 4 297     Østlandet     0
er det en mulighet og lage lengre sving, bruke flere 22,5grader for og få større bue og lettere trekkemulighet?  men og legge opp et tau er ingen dum ide, så har man det enkelt klart
Signatur
   #10
 22 346     Akershus     0
Jeg la opp et liknende rør med to 90 gradersbend bygget opp av 30 graders langbend. Avtalen var at jeg skulle trekke kabelen selv, men da jeg kom var den ferdigtrukket. De hadde gjort det selv fordi det gikk så lett. Jeg mener dimensjonen var 4*50 Al