PCI
   #71
 5     Nittedal     0
Sliter selv med lav nettspenning inn til huset mitt når det er kaldere enn -5 grader C. Når det var på det kaldeste (mellom -20 og -32 grader C) målte jeg spenningen på inntakssikringen på mellom 180 - 200 Volt. Nå når det er mildere så ligger spenningen på mellom 225 og ned til 204 volt. Kan sies at jeg ligger som tredje siste hus på tilførselkabelen. Naboene som også er berørt av dette sier at lav nettspenning har de slitt med i mange år, lysrør vil ikke tenne, sparepærer står og blinker, el motorer som brenner (kjøkkenmaskin). Kontaktet Hafslund som er netteier pr telefon og mail, men får ingen tilbakemelding på problemet, bare en bekreftelse på mottak av mail. Kan jo ikke bassere seg på sessong strøm heller  Sad.

Det er jo når det er på det kaldeste enn trenger strømmen, ikke på sommern. Så intill videre så er det meste av dyr eletronikk frakoblet og ikke i bruk. Får heller ta de i bruk når spenningen er stabil en gang i april eller mai.

   #72
 248     Ringerike     0
Hvis du sliter med spenning under 207v så er Hafslund pliktig til å forsterke nettet der du bor.
Har selv vert på en del forsterkningsjobber og trafohavari i vineter grunnet kulden, vert på flere steder der spenningen var godt under 200v, steder der trafoer kokte å spyttet ut olje og ett sted måtte vi sikre en EX95 med 700A for at ikke sikringen skulle ryke igjen, det var på feil om kvelden i -37c ;D
   #73
 21,481     Enebolig     0
Trodde ikke folk aksepterte sånt. Hadde spenningen min vært ned mott 200v, så hadde jeg sagt klart ifra med en gang.
   #74
 248     Ringerike     0
Veldig mange som ikke melder ifra om dårlig spenning. å da serlig på bygdene.
Var på en i vinter der spenningen var 248v ut fra trafo og 196v hos en kunde lengst fra trafo. Denne trafoen var også en litt overbelastet. var en 200kva som ble belastet med 650A
PCI
   #75
 5     Nittedal     0
Akseptert og akseptert, nå var jeg i kontakt med Hafslund nettservice i januar som sa at de skulle se på saken i løpet av en to mnd tid uten at de har foretatt seg noe annet en linjerydding. De var forsåvidt enig at spenningen var alt for lav, men nå når også forbruket minsker vil jo også nettspeningen stabilisere seg på et mer normalt nivå helt til kulda kommer tilbake til høsten. Snakket også med den lokale trikkeren som sa at jeg desverre ikke var den eneste med lav spenning i kommunen. Så inntill videre logger jeg spenningen stort sett hver dag med bildebevis. Purring på mail er sendt til hafslund, men får liten respons fra de.

Skulle egentlig vært fritatt for betaling av nettleie når de ikke kan levere den spenningen de skal gjøre, men da kutter de jo bare strømmen til deg. Det har fristet med dieselagregat når jeg skal fyre opp hjemmekinoen for å si det slik, men det går om jeg venter til natterstid når spenningen igjen er høyere en 210 volt.
   #76
 21,481     Enebolig     1
Har man ikke krav på avslag når de ikke leverer det som står i avtalen? Det må jo stå noe om det i avtalen, evt genrelle regler for nett leverandører.
PCI
   #77
 5     Nittedal     0
Lite utdrag fra vilkårene til Hafslund:
§ 12-3 Nettkundens krav ved forsinkelse eller mangel
Dersom det foreligger en forsinkelse eller en mangel og dette ikke skyldes nettkunden
eller forhold på nettkundens side, kan nettkunden
    - holde tilbake betalingen for å dekke krav som følge av forsinkelsen eller mangelen,
      men ikke åpenbart mer enn det som vil gi betryggende sikkerhet for kravet.
    - kreve erstatning for tap som følge av forsinkelsen eller mangelen, jfr § 13.


Ergo kan deler av nettleien holdes tilbake til mangelen er rettet. Da blir det nok en samtale med dem imorgen.

   #78
 74     0


250volt i stikken er ikke mye ønskelig, regner med det blir byttet en del lyspærer i såfall.


Min far går klager ofte på at pærer ryker ofte, de eksploderer til og med innimellom :D


Du får følge med når elby har tilbud på dimmere fremover!;)

beviser vel bare at 250V er i allefall 10 volt for mye!;)
Signatur
   #79
 74     0

Det har fristet med dieselagregat når jeg skal fyre opp hjemmekinoen for å si det slik, men det går om jeg venter til natterstid når spenningen igjen er høyere en 210 volt.


Om du legger litt penger i en UPS med aktiv vekselretter så vil du uansett ha 230V ut selv om spenningen synker eller øker=)
Signatur
   #80
 125     Bergen     0250volt i stikken er ikke mye ønskelig, regner med det blir byttet en del lyspærer i såfall.


Min far går klager ofte på at pærer ryker ofte, de eksploderer til og med innimellom :D


Du får følge med når elby har tilbud på dimmere fremover!;)

beviser vel bare at 250V er i allefall 10 volt for mye!;)


Er elektriker, så har alltid tilbud  Grin Wink