593    18    1  

Nybygg og lyspunkter i 2023

 26     0
Hei!

Har kjøpt nybygg og holder på med tilvalg av elektrisk. Prislisten fra elektromontøren er allerede i "høy" prisklasse etter min mening. Eksempel på pris for "Montert spot sg square" er 3600,- ink mva pr stk. Pengene går fort Laughing

Men til min overraskelse viser det seg at utbygger har i originalløsningen kun takpunkt på alle våtrom/bad. Ett stk! Det vil si at skulle man ikke gjort noen tilvalg på belysning på badene, ville man sittet igjen med å sette opp en enkel lampe eller spotlampe på hvert bad. Det vil si at for hvert bad på dette huset, hvor man normalt trenger kanskje 4 spotter ryker vi på en ekstra kostnad på 4 x 3600 = 14 400. I tillegg kommer tilvalgskostnad fra utbygger på 20% slik at disse 4 spottene koster 17 280. Forsøkt å lese meg på NEK standard, men virker som de er på rene. Jeg bare trodde virkelig ikke noen utbyggere var så gniene?

Er det noen som har erfaring med å ettermontere spoter i tak og i trappeløp? Tenker på feks https://www.sg-as.com/nb/produkter/capella-isosafe i trapp. Er dette noe man kan få ettermontert etter overtakelse, eller lønner det seg å "pay up" først som sist når de holder på til tross for relativt stive priser?

HSt
   #1
 35 475     Lillestrøm kommune     0
Prisene er jo sinnsyke men å rive innertak for å ettermintere spotter er jo bare dumt, der blir tak uten spot’er hvis en ikke monterer under bygging

Nå har alle bad jeg har bodd i kun hatt utak for lys på vegg er punkt for speil skap med er et takpunkt helt greit. (Det går an å få lys til å gå opp i tak)
   #2
 3 739     Asker     0
I nesten alle rom jeg reduserte antall spotter har jeg angret på det. Men disse prisene er crazy! Tror jeg betalte 1300 (ink mva?) pr punkt. Kostet meg type 8-10 pr rom ink dimmer.

Downlight på bad er konge.

Det sagt. Man kan kanskje argumentere for at dette er ulovlig høy pris. Man kan faktisk ikke sette en pris som er urimelig høy. Det er ikke lovlig. Btw tok Mesterhus 15% og ikke 20%
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 26     0
Interessant dette med at det er ulovlig høy pris! Det er Røa Elektriske som er montør, opplever de som flinke, men samtidig "prisledende"...
HSt
   #4
 35 475     Lillestrøm kommune     0
Du betaler det samme for 2 spotter som jeg betalte for 18punkt på hytte på fjellet. Jeg sa til sjefen min at den elektrikeren burde vi hatt i innleie på jobb. (Han hadde fått litt hjelp men alikevel viser det hvor sinnsykt dette er).
HSt
   #6
 35 475     Lillestrøm kommune     1
Mulig det vil se rart ut med spot’er i andre rom og ikke i disse men jeg har enda ikke bodd et sted med downlights, vi har overlevd uten.

   #8
 5 641     OSLO     0
Kan du ikke få inn egen elektrikker for å klargjøre til spotter? De kan vel ikke nekte deg deg?

tror nok de kan nekte det ja. er jo tilleggene sånne prosjektet får fortjenesten på...

vet ikke hvordan dette er kontrstuert, men om du ber om et lampepunkt i taket på badet, feks i et hjørne 50x50cm
da kan du fjerne takboksen (den har samme hull dim som vanlig downlights), og skal da kunne klare i teorien og fiske fra det punktet til neste downlight, hvis det er kryss lektet , så burde du klare og fiske til 4 spotter på badet.

kan være en fordel og ta en sniktitt på bygget før takene kles, ta noen bilder, så vil du kanskje få det til etter at huset er ferdig.
  (trådstarter)
   #9
 26     0
@alt_er_mulig ja de kan nekte det. Så jeg håper jeg kan kjøpe spot selv, og få de til å montere de slik at jeg i det minste kan spare noe på innkjøp selv. De har det i prislisten i det minste.

Snakket med elektriker, og de bruker takpunktet slik som du beskriver. Men føler det kan fort bli stygt hvis de legger opp til takpunkter i et hjørne, som jeg da i teorien bør sparkle over i etterkant etter at nye spotter er lagt. Men godt forslag!
   #10
 5 641     OSLO     0
Snakket med elektriker, og de bruker takpunktet slik som du beskriver. Men føler det kan fort bli stygt hvis de legger opp til takpunkter i et hjørne, som jeg da i teorien bør sparkle over i etterkant etter at nye spotter er lagt. Men godt forslag!


Trenger ikke sparkel over, hvis du planlegger slik at det "takpunktet" blir til en spott senere. Hull-koppen til en takboks er 83 mm, og 80-90% av spottene på markedet i dag er også 83 mm