15,626    19    17  

Nybygg, pris per downlight, installere tomme multibokser?

 52     4
Hei,

Har en venn som er i gang med et nybygg og han har i den sammenheng fått tilsendt prisliste på elektrisk arbeid. Han har blant annet blitt tilbudt SG Junistar Gyro 8w til 1650,- kroner punktet og stikkontakter til 850,- kroner punktet. Ettersom jeg er elektrofagarbeider (industri) i et firma som har avtale med Ahlsell så fant jeg at multiboks koster 51,- kroner, spotlight rundt 450,- kroner, stikkontakt rundt 100,- kroner og veggboks rundt 40 kroner. Her er det altså brukt både 3 og 4 ganger i påslag på materiellet.

Jeg lurer i første omgang på om dette virkelig er normale føringspriser på nybygg?

Vennen min er litt usikker på antall downlights han ønsker. Er det noen som har erfaring med å be elekrikerne legge opp "tomme" multibokser hvor det kan installeres downlights i ettertid, slik at han slipper å betale 1650 kroner for punkt han kanskje ikke ønsker/hadde trengt?

RTv
   #1
 918     5
Om prisene er normale vet jeg ikke, men tror du at det i punktpris ligger kun en stikkontakt til 100kr og en veggboks til 40kr?? Er selfølgelig med rør m/ledning, jobb med å føre fram rør/feste boks, koble kontakt og deretter garantiansvar for at dette skal virke. Spottpunkt til 1650kr er selfølgelig ikke bare en spott til 450kr og en multiboks til 51kr. Det er arbeid med å finne ett ok "mønster" å ha spottene, montere kasse, legge rør/ledning, måle/bore ut spott, koble spott og deretter garantiansvar for at dette skal virke. Dette skal også dekke lønn til elektrikker, firmabil, kontor/lager-lokale, lønn til kontoransatte osv.
Om prisene er høye eller lave skal jeg ikke legge meg opp i, men å plukke fra hverandre enn slik pris med å kun tenke på hva utstyret koster er latterlig.
  (trådstarter)
   #2
 52     3
Når jeg skal vurdere prisen på et produkt så syntes jeg som regel det er greit å ha en formening om hva materiellet faktisk koster. Selvfølgelig koster det å drive en installasjonsbedrift, men jeg spør da ganske tydelig om dette er normal føringspris?
Kanskje formuleringen av teksten er helt perfekt, men jeg forsøker altså her å finne ut om installasjonsbedriften tar et unormalt høyt påslag på sine tjenester eller om dette faktisk er "bransje-standard". Det å kalle et slik spørsmål for "latterlig" syntes jeg du kunne holdt deg for god til..
   #3
 186     1
Du kan ikke regne påslag på materiell når det inngår arbeid i prisen, det blir helt feil.
Hadde han fått en faktura der det var spesifisert pris på timer og materiell, kunne du ha tatt å regnet påslag på materiell.

Prisene han har fått er normale og jeg synes ikke dette var dyrt.

Du må huske på at det inngår garanti i arbeidet som dekker eventuelle feil/mangler. Dokumentasjon ihht. myndighetskrav inngår også.
HSt
   #4
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Jeg synes det var en helt grei misforståelse og spørre om, det må være lov og spørre om alt. Det er korrekt at det er lurt å være kritisk når en får tilbud fra elektrikere, har hørt om en sak der det var påslag på 14.5tusen for jordleder lagt i bakken for en jobb gjort på en formiddag.  Når de oppgir punktpris så bør alt være med, men pass på at mva er inkludert.
Ebe
   #5
 4,452     Vestlandet     2
Betalte akkurat 1250,- +mva pr punkt for Junistar Gyro. Da var tak revet, så tilgangen var som et nytt hus. Da var elektrikker allerede inne i samme rom for å bytte sikringskap og litt diverse. Trekkerør til første spotboks lå klart.

Jeg angrer på at jeg ikke bestilte arbeide med timespris, hadde nok spart litt på det. Men ganske greit å ha en fast pris å forholde seg til allikevell. Mindre rom for krangel i etterkant også.
Signatur
   #6
 1,519     Akershus     0
Hvor mange timer regner elektrikeren for å sette opp en spot da? Når materiell koster ca 500 per stk og timeprisen er drøyt 800 ink mva blir det brått halvannen times jobb på montering av boks, trekke kabel og borre ut og koble sammen.
   #7
 186     0
Har ikke noe eksakt oversikt over hvor mange timer det regnes.

Men du må huske på at prisen inkluderer:
- Gjennomgang med kunde for å bli enige om plassering av lys
- Montering av kasser, og finne et mønster som passer i bjelkelag/nedlekting.
- Trekking av kabler
- Oppmåling og lage tegninger
- Finne kasser utifra tegninger og borre hull
- Koble Downlight
- Garanti/reklamasjonsrett
- Dokumentasjon

Man må ikke se seg blind på innkjøpspris på materiell og huske på at elektrikkeren også skal tjene penger. Dog til en viss begrensning.

  (trådstarter)
   #9
 52     0
Takk for mange gode og konstruktive innspill! Jeg tror vi konkluderer med at de er blitt tilbudt en helt normal pris per punkt.
   #10
 1,060     Jevnaker     1
Har nettopp fått installert samme spottere som TS til 890,- pr stk(totalt 14stk). Da la jeg rør, kabler og monterte spotkasser selv, mens elektrikkeren monterte og koblet selve spotterene.
Signatur