#21
 489     Oslo     0
Den beregningen på hva det koster å ha en ansatt er ikke realistisk. Som håndverker har du ofte firmabil, firma telefon, man skal holde verktøy til ansatte etc +++
Det gir et lite innblikk i hva man betaler til den ansatte ikke hva det koster å ha en ansatt, det står også at man har kotnadder til administrasjon, utbetalinger etc.
Yrkesskadeforsikring i bygg og anlegg er vesentlig høyere for de arbeidstagere som er ute å jobber enn de som sitter på et kontor.

Mener du at firmaet skal betale for den tid det tar å kjøpe inn materialer?? Er det gitt fastpris er dette bakt inn i prisen, jobber man på timer må man også ha betalt for dette.

Skjønner ikke hva som er galt med å ha fortjeneste på materialer. Hadde man ikke hatt det, ville timeprisen bli skrudd opp.

Prisen her er nok noe høy, men å lage en slik beregning var et artig innspill.

Min påstand er at firmaet innkasserer 13.000 i ekstra fortjeneste på denne jobben og at dette kun er mulig i et oppblåst og ubalansert marked. Som med andre bobler så kan også denne sprekke.


Når man ser på antall konkurser i år har vel den "boblen" sprukket!

Hvis han var borte i ca 30min hver gang han flyttet bilen så taper kunden for 1,5-2 tima pr arb dag for tid han faktisk bare er ute å flytte bilen for han ikke kan parkere en plass der han kan stå parkert hele dagen.Det er å "svindle"! Er ikke kunden sitt problem..!


Er ikke alle steder dette er like lett på St. hanshaugen eller andre steder i Oslo.
Signatur

   #22
 314     0
JohnnyT:

Du mener at det ikke burde være fortjeneste på materiell? Hva skal bedrifte leve av da? En elektrobedrift har en del utgifter utover lønn og bil..

* Timelønn selvfølgelig, inkl feriepenger og sos.kostn.
* Saksbehandlers lønn (Planlegging av jobber, avtaling av jobber ++)
* Bestilling av utstyr / drift av lager
* Kontoransattes lønn (Fakturering ++)
* Verktøy
* Utgifter til databruk/software
* Stadig kursing i nye forskrifter, o.l
* Utgifter til bilhold

+++++

Det sier seg selv at selv om man har en timepris på 500 kr/t + mva
(Som er normalt, 746 kr / t er noe over snittet iallefall), så ville man ikke hatt noe særlig igjen om man skulle dekket alle andre utgifter med kun timepris.

Alle bedrifter har en fortjeneste på det de selger videre, med få unntak. Det må du leve med.
Alt du kjøper på Rimi har også fortjeneste i mange ledd, enten du liker det eller ikke.


Hva angår dette med å møte presis.. Mange klager over håndtverkere som ikke kommer presis. Da er det lett å forstå at de iallefall aldri har jobbet som det..
De fleste kunder kommer som regel med kommentaren "Når du først er her, kan du ikke BARE..." Dette gjør at man ofte blir litt forsinket, og selv om saksbehandler har avtalt en tid, så kan ingen vite nøyaktig hvor lang tid en jobb tar.. Dessuten er det ofte man møter litt uforutsette ting underveis i en jobb, og det tar en halvtime ekstra.

Man kan ikke bare løpe avgårde, når det gjenstår en halvttimes arbeid, og det kanskje er 20 minutters kjøring hver vei til kunden..
(Hvem skulle i såfall dekket den kjøretiden mener du? Kunden man skal til? Kunden man var hos? Eller skulle timeprisen på rundt 500 kr / t dekket i snitt en time hver eneste dag på grunn av slike ting også? )
   #23
 21,481     Enebolig     0
Her ble det liv ja  Smile Einar_S: Jeg stikker ikke nesa frem, jeg nevner ting som KAN ha vært årsaken Wink

Og som nevnt x antall ganger før, jeg er ikke interessert i å forsvare lønna til sjefen min. Ser ikke annet enn timelønnen min likevel. Men jeg kan lett se at det koster å drive firma.

Uansett er det ikke akseptabelt å komme uten standard materiell hvis kunden har forklart hva som skal gjøres. Det er heller ikke akseptabelt med stygt utført arbeid, og at man parkerer et sted man må flytte bilen hver time HVIS det finnes andre muligheter. På St.Hanshaugen vil jeg tro det er mulig.

Skal gjenta meg selv en gang til. Kjenn på markedet og hent inn anbud (gratis) så kan enhver mann til enhver tid velge det billigste som er å oppdrive. Dermed skulle det være grunnlag for å si at det er ingenting å klage på. Hvem klager når man kjøper tv, telefon eller bil der den er absolutt billigst?
   #24
 49     0
For å stikke hånda i et vepsebol kan jeg jo ikke unngå å stille spørsmålet;

Hvorfor i alle dager skal en elektriker tjene rundt 400.000  i året?

Er det andre steder enn i Norge at håndtverkere hører til øvre middelklasse? Er det slik det skal være? Det er jo denne forventningen om lønn i dette segmentet som fører til en timelønn på latterlige 700 kr.

Ser i følge utdanning.no at utdanningen består av 2 år på VGS og så opplæring i bedfrift (med lønn). Med en slik utdanning er det ganske fantastisk at gj.lønnen i yrket er 31.000 kr i mnd. Bare i Norge sier nå jeg.

Mener ikke å fornærme noen, jeg har kompiser som er håndverkere og mange her på forumet har vært meget hyggelige og hjelpsomme, men det må gå an å stikke fingeren i jorda og spørre seg om ikke lønnsnivået i bransjen er et problem. Det er tanken om at "jeg må jo tjene 360-450.000-500.000" i året som fører til at det er kriminelt dyrt å bygge her i landet, og at svart arbeid blir et siste alternativ for mange.

Sammenlikned med andre yrkesgrupper må det å utdanne seg til elektriker være noe av det mest lønnsomme en kan gjøre (tenker da på utdanningslengde konta lønnsnivå). Ganske sprøtt egentlig.
FV
   #25
 245     Karmøy     0
Hvem er det som har sagt at en eletriker tjener 700 kr i timen? Det er hva det koster for en eletriker, ikke hva han har i lønn. En eletriker som går på bygg tjener da ikke noe mer enn hva en snekker eller rørlegger gjør?
   #26
 21,481     Enebolig     0
Dette er jo bare tull. For å sammenlikne. Jeg har kanskje en lønn i underkant av 400 000 medregnet overtid. Samboeren min er sykepleier og har på papiret ca 310 000 uten tillegg. Med tillegg ender hun på nesten det samme som meg. Og det blir sett på som et lavtlønnet yrke.

Sammenliknet med andre håndverkere ligger vi faktisk lavest i mitt distrikt. Mitt firma begynner på 170 kr timen. Det best betalte firmaet beggynner på 194. Rørleggerene og tømrerene jeg snakker med her nede ligger i overkant av 200. Det finnes til og med malere som har bedre betalt enn meg.

Når dette er sagt, jeg har så jeg klarer meg og enda litt til. Men å si at elektrikere flest er lønnet høyt blir galt.

Alle er så opptatt av at skolegang skal gi ekstra lønn. Jeg har også gått allmenn vgs og høgskole, men den evt jobben jeg skulle fått utav den utdannelsen hadde neppe gitt meg mer ansvar, stress og risiko enn jeg har nå.

Jeg mener vi fortjener lønnen vår fordi el installasjoner innebærer risiko ved strømgjennomgang, høyder, kortslutninger osv. De som motsier det har aldri hengt fast eller sett en tavle eksplodere.

Videre er det smussige forhold på mange jobber, enten det er kloakk eller glassvatt i 50 varmegrader. Vanskelige arbeidsstilling, utsatt for belastningsskader, ansvar for sikkert anlegg, vanskelig feilsøking. Et regelverk som jeg mener går utover andre håndverkeryrker fordi vårt arbeid i mye større grad blir sjekket av et nøytralt tilsyn. Et materiellutvalg som innebærer minst 100 artikkler på relativt små jobber, som også fører oss over til kunder som ikke godtar å betale for handleturer hvis man ikke har alt i bilen..... Og man skal ikke bli ferdig før man må reise til neste jobb for å tjene enda mer penger for firmaet.

Mye av dette vil man finne igjen i andre yrker, og folk vil alltid klage. Men hvis man leter etter overbetalt yrkesgruppe sett i forhold til utdannelse, så kan man bare se på heismontører med 250 kr timen. Eller enkelte byråkrater som ikke gjør jobben sin.

Jeg har ingen forståelse for måten enkelte her på forumet oppfatter min yrkesgruppe når det gjelder penger. Hvorfor er vi værre enn andre håndverkere? Dere må tro at yrket vårt består av tre leninger som skal på hver sin klemme.

Jeg er lei av folk som tror vi tjener 750 kr timen. Det er hva firmaet tar. Jeg personlig får 186 kr av dem.
   #27
 22,342     Akershus     0

Jeg har ingen forståelse for måten enkelte her på forumet oppfatter min yrkesgruppe når det gjelder penger. Hvorfor er vi værre enn andre håndverkere? Dere må tro at yrket vårt består av tre leninger som skal på hver sin klemme.
Folk har liten forståelse fordi de ikke har innsikt i hva en jobb innebærer. Særlig blir dette komplisert når det er snakk om småjobber som elektrikere og rørleggere har flere av. I slike småjobber dukker det ofte opp uforutsette problemer og nye deler må kjøpes eller man bruker mye tid på lite. (Kunden blir ikke blid når det tar en arbeidsdag å legge en meter rør...)

Du trenger ikke å bli så forbannet for dette. Hvis du ikke liker jobben din så bytt. Så slipper du møkk, glava, strøm osv. Det er ingen som tvinger deg.

   #28
 314     0

For å stikke hånda i et vepsebol kan jeg jo ikke unngå å stille spørsmålet;

Hvorfor i alle dager skal en elektriker tjene rundt 400.000  i året?

Er det andre steder enn i Norge at håndtverkere hører til øvre middelklasse? Er det slik det skal være? Det er jo denne forventningen om lønn i dette segmentet som fører til en timelønn på latterlige 700 kr.

Ser i følge utdanning.no at utdanningen består av 2 år på VGS og så opplæring i bedfrift (med lønn). Med en slik utdanning er det ganske fantastisk at gj.lønnen i yrket er 31.000 kr i mnd. Bare i Norge sier nå jeg.




Du har tydeligvis lite forståelse for hva vår jobb innebærer. Utdanningsløpet er 4,5 år, hvor 2 år er på skole, og 2,5 er opplæring i bedrift, med lønn ja, lærlinglønn! I tillegg har man restteori i løpet av disse 2,5 årene.
Dette står også på utdanning.no
("Elektroutdanningen tar ca 4,5 år") Sitat fra utdanning.no


Videre så er det murere som tjener mye mer enn oss, og en del rørleggere og snekkere som ligger helt på samme nivå, som sOpP skriver også.
Syns du skal sjekke opp dine kilder før du poster noe så usakelig.

   #29
 21,481     Enebolig     0


Jeg har ingen forståelse for måten enkelte her på forumet oppfatter min yrkesgruppe når det gjelder penger. Hvorfor er vi værre enn andre håndverkere? Dere må tro at yrket vårt består av tre leninger som skal på hver sin klemme.
Folk har liten forståelse fordi de ikke har innsikt i hva en jobb innebærer. Særlig blir dette komplisert når det er snakk om småjobber som elektrikere og rørleggere har flere av. I slike småjobber dukker det ofte opp uforutsette problemer og nye deler må kjøpes eller man bruker mye tid på lite. (Kunden blir ikke blid når det tar en arbeidsdag å legge en meter rør...)

Du trenger ikke å bli så forbannet for dette. Hvis du ikke liker jobben din så bytt. Så slipper du møkk, glava, strøm osv. Det er ingen som tvinger deg.


Jeg er ikke forbannet. Og jeg er heller ikke lei av jobben min. Jeg er lei av de som hele tiden tror vi har et enkelt yrke som ikke er verdt mer enn 120 kr timen. Hvorfor?
   #30
 49     0
Du har tydeligvis lite forståelse for hva vår jobb innebærer. Utdanningsløpet er 4,5 år, hvor 2 år er på skole, og 2,5 er opplæring i bedrift, med lønn ja, lærlinglønn! I tillegg har man restteori i løpet av disse 2,5 årene.
Dette står også på utdanning.no
("Elektroutdanningen tar ca 4,5 år") Sitat fra utdanning.no


Videre så er det murere som tjener mye mer enn oss, og en del rørleggere og snekkere som ligger helt på samme nivå, som sOpP skriver også.
Syns du skal sjekke opp dine kilder før du poster noe så usakelig.


Synes ikke jeg er usaklig. Hva er usaklig med innlegget mitt? Jeg prøver ikke å fornærme noen, men heller forklare hvorfor mange synes det er for mye å betale 700 kr timen for en person som er ferdig utdannet når de er 20 år. Ja, jeg vet at elektrikeren ikke får 700 kroner, bedriften skal ha sitt, men det er klart at hvis man hadde priset tjenestene etter utdanningslengden så ville hverken elektrikeren som gjør jobben, kontordamen som skriver fakturaene eller sjefen selv  (som vel ofte er en elektriker som har jobbet seg opp i gradene,og startet for seg selv)fortjene 400.000++ i lønn.

Utdanningen tar 4,5 år. Dvs 4,5 år etter at man er ferdig med ungdomsskolen så er man utdannet elektriker. En lærer/sykepleier/politimann, som vel ca har samme lønn som dere må altså gå dobbelt så lenge på skolen, for å tjene samme sum. Samtlige personer innenfor nevnte yrkesgrupper har også praksis i løpet av sin utdannelse, uten lønn vel og merke. Lærlinglønnen i håndverkerbransjen har jo et annet interessant poeng med seg; nemlig det at store deler av summen blir belastet kundene. Rimelig spesielle ordninger i mine øyne.

Det at elektrikere ikke er verre eller bedre enn noen av de andre håndverkergruppene spiller særdeles liten rolle, det illustrere vel heller det faktum at hele bransjen har valgt å prise seg feil, noe som forbruker så må lide for. Det er vel ikke rart at det dukker opp et slikt stort svart marked.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke innehar enorme kunnskaper innenfor dette feltet, og som det allerede har blitt påpekt så har jeg ikke satt meg inn i all småfakta, men er noe av det jeg har skrevet direkte feil?