106    6    0  

Rør i veien

 38     0
Hei

Hvordan finner jeg ut om røret i gulvet har strømkurs eller om det er rør til telefon/telejack?
Alle andre rør ser ut som de kommer fra taket, første gang jeg har funnet rør som kommer fra gulv.
Vil et tangampermenter gi svar (hvordan bruker jeg dette i dette tilfellet?)

Røret må fjernes / flyttes da gulvet skal senkes.

Rør i veien - Rør gulv.jpg - Aksbro

   #1
 894     0
Åpne boksene og se hvilken vei røret går. Går røret rett opp fra stikket er det lite trolig at det tar vending og går ned i betongen.
  (trådstarter)
   #2
 38     0
telejack går rett ned, stikk har utgang til siden ( mot rør) og rett opp.

Løsningen her er vel å hamre ut litt vegg og bøye røret ned med muskelkraft, men hvis jeg kunne konstatert at det ikke var strøm der så kunne jeg bare kappet.
TSt
   #3
 14 052     0
En ser jo tydelig hvilken vei rør gåt ut i fra boksene, skru av deksel og løsne forsiktig innmaten fra kanten uten å røre kabel hvis en ikke ser "gjennom" hvor kabel går.
Men kan jo ikke være 100% sikker selv om strømkabel går oppover. Men en ser vel eller kjenner om det er et rør eller en kabel uten rør. Er det et rør kan en kutte forsiktig og sjekke hva en finner inni.
  (trådstarter)
   #4
 38     0
Jeg er vel egentlig på utkikk etter en fiffig måte å konstantere dette på utenom det visuelle, da det vil kreve at jeg slår inn murpussen og følger røret.

Stikk har utgang opp med kabler og utgang til siden med kabler, så rent visuelt så kan man ikke se bort i fra at røret fører kursen til stikket.


   #5
 24 230     Akershus     0
Metallrør eller plast?

Er det metallrør kan en kanskje varme det med hårføneren og kjenne det i boksen?  En kan også blåse varm luft inn i røret og følge det med termokamera.  Kanskje kan en også tape et steketermometer på utsiden under døra, eller om en kjenner det? 

Tangampermeter er kanskje mulig med plast, men krever lure løsninger, en kan ikke gripe rundt hele røret med to ledere i balanse, da blir strømmen null.  Med metallrør er jeg usikker på om det er mulig.

Signatur
  (trådstarter)
   #6
 38     0
Er metalrør. testet kondutivitet eller hva det heter med multimeter, fikk piping mellom bokser, - bokser og rør, så det ser litt mørkt ut.

Har kontaktet elektriker, håper de finner på noe smart.