196    11    3  

Sikringskap i kjellerleilighet

 3     0
Hei,
Leide ut en kjellerleilighet hvor strøm var inkludert, men etter at leieboer flyttet ut så pusset vi opp alt og i den forbindelse skilte vi ut strømmen, så hadde en elektriker innom som installerte en ny sikringsskap i kjellerleiligheten.

Det jeg syns er rart er at det er bare å skru på alle sikringene i skapet så er det strøm der nede. Jeg trodde det var helt skilt ut og at neste leieboer måtte tegne ny avtale for at de skulle skru på strømmen der nede.

Jeg spurte elektriker og han sa det er helt vanlig, men leieboer må uansett tegne avtale når de flytter inn. Men hva hindrer de å si opp avtalen etter én uke, uten at jeg vet om det så ender jeg opp med å betale for deres strømforbruk?

TSt
   #2
 14 018     0
Hvis det ikke er montert eget inntak med måler så er dette bare en underfordeling av hoved skapet oppe. Fornuftig det også slik at leieboer selv kan resette sikringen hvis dere er på ferie. Ellers må leieboer kunne få tilgang til felles sikringskap evt en "vaktmester" som alltid er tilgjenelig.

Har en egen måler og leieborer sier opp så vil strømmen bli koblet fra og salt bli mørkt og vannet fryse etter hvert hvis det er vinter. Med nye målere så kobles det fra via fjernstyring av denne. Må kobles til igjen ved å trykke på en fysisk knapp på måler etter at everket har koblet til igjen. En får to fast avgifter med dette og det er normalt at eier bør ta over abonement hvis ny leietaker ikke flytter inn direkte så en kan overføre mellom en leietaker til den andre. Med egen strømmåler så signaliserer en også egen boenhet slik at dette kan få noe å si for kommunale avgifter. Er det låst dør løsningen så er det derfor ikke gunstig med egen måler.

Det er mulig med undermåler her som kun måler energi men en får aldri nøyaktig oppgjør og en må passe på hvordan betaling formuleres i husleie kontrakten slik at det ikke er ulovlig.

HSt
   #4
 35 870     Lillestrøm kommune     2
Når denne ble montert ble kundeforholdet registrert på deg

Du må overføre kundeforholdet til leietager ved overtagelse så må du huske å føre det tilbake på deg hvis ikke neste leietager er klar når de sier opp

Det holder nå at de ringer og sier i fra. Inntil nestemann har overtatt sitter en med ansvaret for påløpte kostnader

Husk at du også må velge energileverandør å bruke leveringsplikt fra nettselskap er dyrt.
   #5
 24 216     Akershus     0
Dersom dette bygges nytt med egen måler i utleiedel, så dår ingenting via ditt skap. Det eringen sikringer hos deg som kan påvirke utleie del. Det er ingentng som kan falle ut slik at leietaker trenger tilgang til ditt skap.

Når du melder at det ikke er slik, så er det enten en koblingsfeil, eller utleuedelen har en egen undermåler/minusmåler. I det siste tilfellet betaler leietaker til deg, netteier vet ingenting. Svært mange som leier ut en mindre leilighet i egen bolig ordner seg slik.
Signatur
HSt
   #6
 35 870     Lillestrøm kommune     0
TS kan jo legge ut et bilde av måleren så får han sikkert beskjed om hva slags måler det er

   #8
 24 216     Akershus     0
Ser for meg ut som en selvstendig AMS-måler.
Normalt skal denne mates direkte med egen stikkledning fra gateskapet.

Du kan kontrollere om den teller rett ved å slå av samtlige kurser i hovedskap og hybelleilighet.
Så setter du på en 1000W ovn i hybel. Går en eller begge målere?

En kan vanligvis finne en blinkende LED på måleren. Blinkfrekvensen viser hvor stor belastningen er.
Signatur
   #9
 2 750     0
Poenget her er jo slik jeg forstår det at inntil han får inn en leietaker som overtar/tegner abonnement på den nye måleren, så er det (naturligvis...) huseier/bestiller/rekvirent (dvs den som faktisk har bestilt det nye anlegg med nye måleren...) som får regninga på strømmen som leveres. (og om den leveres av netteier uten at det er valgt en strømleverandør, så er den strømmen, som påpekt også i innlegg #4, betydelig dyrere.)

Trådstarter har altså bestilt nytt inntak og ny måler (dvs et nytt abonnement, som inntil videre står i hans navn), og blir overrasket over at det leveres strøm dit når den er montert...
   #10
 24 216     Akershus     1
Husker ikke helt detaljene, men det har vært endel, omtale av hvem som betaler hva ved skifte av leieboer. Det kan være uklarheter omkring den som flytter ut, den som flytter inn og huseier i mellomperioden. Dersom leiligheten står ubrukt over tid, er det også noe å passe på med om strømmen skal stenges - med ditto gebyrer. En kan også komme i en situasjon der det leveres «nødstrøm til blodpris fra netteier dersom det ikke er et løpende abonnement. Kort sagt, sjekk opp detaljene.
Signatur