108    7    0  

Spørsmål om å plugge ut/dårlig kontakt med et apparat som står på

 4     0
Hei!

Tenkte og høre om det var noen som vet om det kan gi noe overspenning på strømnettet eller ulemper for andre tilkoblet apparater i dette tilfellet:

Man feks har på en støvsuger og napper ut støpselet mens den står å går, eller om man ikke har satt den godt nok inn og den gir dårlig kontakt, kan det lage en form for ubalanse eller overspenning på resten på samme kurs, eller har det ingen betydning så lenge man oppdager at det er dårlig kontakt i god tid slik at det ikke utvikler varme i den aktuelle kontakten?

Takker for info rundt dette Smile

HSt
   #1
 29 982     Lillestrøm kommune     0
Du får trolig en lysbue i kontakt dette kan kanskje lage noe rart med spenningene for annet utstyr i det det skjer og både stikk og støpsel kan få skader som gjør at du lettere får varmgang senere.

Andre støpsel du setter inn kan også skades pga ny varmgang
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Skjønner, kom til å tenke på det da støvsugeren akkurat ikke rekker rundt i hele huset, og sist gang så jeg den ikke var ordentlig satt i støpselet.

Dette med ujevn spenning, gjelder det det aktuelle støpselet, eller kan det utover flere meter på samme kurs/ledning som er koblet videre til dem andre støpslene i samme rommet?

Har en skinne med surge protector på pc utstyret mitt, det er vel egentlig en skjønte kontakt med innebygd surge protector. Men nå er det tv og slikt koblet til utenfor dette også på samme kurs som støvsugeren, men 5-6 meter unna og med 6 støpsler imellom på linja
  (trådstarter)
   #3
 4     0
Ble urolig for at det skulle bli brann når det ble snakk om hva som kan skje, tok sikringen til det aktuelle rommet og skrudde av dekselet for å ta bilde. Ser vanlig ut for meg men nå har jeg ingen kunnskap om dette heller.
Dette støpselet er det første inn i stuen, og den ledningen som går inn og ut av den gir strøm til resten av støpslene i stuen.

Legger ved et bilde av støpselet. 
Er det trygt å bruke denne, og resten av dem andre på samme linje?
Spørsmål om å plugge ut/dårlig kontakt med et apparat som står på - C46FD037-D71A-433C-9CDA-4C72531AB50E.png - Hotwheel85
HSt
   #4
 29 982     Lillestrøm kommune     0
Det påvirker ikke det som står på videre. Trolig går det bra, men er ikke lurt å gjøre dette helt som en vane.

Kjenn etter om pinnene blir varme når du trekker ut støpselet etter høy belastning er de ikke for varmt er det ok.
  (trådstarter)
   #5
 4     0
Det påvirker ikke det som står på videre. Trolig går det bra, men er ikke lurt å gjøre dette helt som en vane.

Kjenn etter om pinnene blir varme når du trekker ut støpselet etter høy belastning er de ikke for varmt er det ok.

Takk for tips.
Skal informere videre ang støvsuger bruken så får man bare plugge ut og inn i det siste rommet istedenfor og strekke den, og man må selvsagt sørge for at ting er plugget ordentlig inn.

Jeg skal kjenne på kontakten neste gang støpselet blir brukt, hvor varmt er normalt rett etter det blir trekt ut? Har tempgun også som jeg kan måle med Smile
   #6
 21 716     Akershus     0
For ordens skyld, på veggen er skrudd fast en kontakt. På enden av støvsugerledningen er et tilsvarende støpsel.

En kan tenke seg en kort lysbue selv ved frakobling av småapparater, men det skjer jo i bryteren på panelovnen også. En er oppfordret til å teste jordfeilfunksjonen på sikringene – alle tar runden og kobler fra alt på kursen før test?
Signatur
HSt
   #7
 29 982     Lillestrøm kommune     0
På brytere får vi tro at kontaktflater går litt bedre sammen, et vanlig støpsel er ikke designet spesifikt for denne typen bruk.