125    7    0  

Stikkontakt styres av lysbryter, hvordan endre?

 3     0
Jeg fant nettopp ut at den ene stikkontakten jeg har på badet slås av/på med lysbryteren rett utenfor, som styrer et par lys inne på badet.
Jeg vil IKKE ha denne funksjonen, slik at jeg kan ha ovnen plugget i stikkontakten døgnet rundt uten at lyset står på (dette er på bad uten gulvvarme og hvor jeg har en stråleovn som regulerer varmen).

Kan dette gjøres eller er det et helsikes styr? Ringer gjerne elektriker for jobben.

   #1
 20 517     Akershus     0
Litt avhengig av spørs.
Om det er skjult anlegg, så er det kanskje greit å trekke inn flere ledninger, men det kan bli fullt i røret: to til lys, to til stikkontakt pluss jord. Det er innafor, men beror på hvor kronglete røret er.

Er det åpent anlegg, så blir det ekstra kabel.

Det finnes også andre metoder.

Hvorfor ikke la lyset brenne? Det gir litt varme til badet det også. Eneste kostnad er at lampa brenner ut og må byttes fra tid til annen.
Signatur
   #2
 2 793     I huset mitt     0
Enig med KjellG, la lyset stå på hele tiden.
-Sett en teip-bit over bryteren i PÅ-posisjon, så merker man om man forsøker å slå av lyset den første tiden av gammel vane.Wink
  (trådstarter)
   #3
 3     0
Hvis det er en større operasjon å koble om så blir nok lyset stående på ja Wink Ser bare teit ut at det er lys på i huset døgnet rundt. Hadde håpet det bare var å fjerne dekselet til stikket og nappe ut en ledning eller noe slik men forstår at det er mer omfattende enn som så.
   #4
 2 793     I huset mitt     0
Her hos meg så står lyset på mange steder hele døgnet og badet er ett av disse -Det gir litt varme (som vi jo trenge 80-90% av året)og synes det ser penere ut med lys i hus enn alt mørkt.
-Kanskje naboene tror at jeg sitter på dass konstant siden lyset alltid er på, men det får de nå bare tro.Tongue
   #5
 1 140     Oslo     0
Det sies at kunden alltid har rett og det betyr at kunden skal hjelpes og tilfredsstilles.
Her ønsker TS noe helt konkret.
Da må man gå inn i bryterboksen og stikk-kontakten og finne ut hvordan ledningene er koblet. Hvis det må trekkes to nye leder fra bryterboksen, så er det ikke langt å trekke disse.
Jeg vet at det kan være vanskelig å trekke nye ledninger i rør, men jeg slet med lang avstand fra koblingsboks til bryter.
Dette er ingen krevende jobb for en elektriker. 
Signatur
   #6
 2 793     I huset mitt     0
TS fikk svar fra KjellG i post #1 på ønsket sitt.
Ikke store jobben nei, men koster fort noen tusenlapper i elektriker-besøk.

Deretter har det vært litt drodling rundt tanken bak ønsket.
Tror ikke tema ble dradd off-topic overhodet. Cool

   #7
 20 517     Akershus     0
Her er det ca 1,5 m k-rør mellom takpunkt og speil. De ledningen kom på plass med et nødskrik og kommer aldri ut igjen. Korte rør er ikke noen garanti.
Signatur