12,655    15    0  

Taklampe med 5 stk 12V 20 halogenpærer: Hvilken dimmer?

 4     Akershus     0
Har kjøpt meg en ny taklampe over spisebordet. Denne har 5 stk. 12 volts 20 watt glødepærer. I selve takskinna sitter det en 230 til 12 volt transformator. Strømkretsen som er lagt opp fra før har en dimmer, men i butikken sa de at det var viktig at dette var en dimmer designet for 230 til 12 volts transformator.

Problemet mitt er at jeg ikke har peiling på om den jeg har er designet for det. Ser på Clas Ohlson sine sider og der finner jeg diverse varianter.

Fra f.eks Elko: Dimmer. Regulerer glødepærer, 230 V halogen og lavviltshalogen med elektronisk transformator 40-315 W. Trappefunksjon.

Og en rimeligere variant: Dimmer. Mekanisk touch-funksjon. For glødepærer og 230 V halogen 40-300 W. Beholder sist innstilte lys.

Fungerer den siste og hva skal jeg evt. se etter når jeg skal finne riktig dimmer?

  (trådstarter)
   #2
 4     Akershus     0
Takk for svar. Men for ordens skyld; kan denne også brukes?
Tror det var denne jeg ble anbefalt?

Dimmer. Vriregulator for glødepærer, 230 V halogen og og elektronisk
transformator 20-300 W. Beholder sist innstilte lys.
Clas Ohlson 32-8669
   #3
 28     0

Han i butikken burde anbefalt deg å ringe en elektriker, ikke ruslebiffe ned på Clas Ohlson og kjøpe noe du åpenbart ikek er kompetent til å montere (mener å lese detet ut av ditt spørsmål).
   #4
 21,481     Enebolig     0
Ikke gå for "no name" utsyr. Det er det samme som dårlig kvalitet.  
  (trådstarter)
   #5
 4     Akershus     0

Han i butikken burde anbefalt deg å ringe en elektriker, ikke ruslebiffe ned på Clas Ohlson og kjøpe noe du åpenbart ikek er kompetent til å montere (mener å lese detet ut av ditt spørsmål).


Nå har det aldri vært snakk om å installere dette selv, men jeg hadde planer om å kjøpe inn dimmeren. Typisk håndtverkere å være så hårshåre  ::)
   #6
 28     0

Så du skal kjøpe dimmeren på Clas Ohlson og ringe en elektriker for å komme og kople den for deg?

Jeg er ikke håndtverker. Jeg er økonom. Jeg er ikke hårsår.
Håper du tar tipset om å spandere 200 kroner ekstra og få deg en kvalitetsdimmer fra Elko. Monter den gjerne for min del, men ikke monter drittprodukter.
   #7
 22,342     Akershus     0
Kjøp Elkos dimmer. Det er kvalitet. Noen billigdimmere durer som &%¤& og du kommer til å angre. Dessuten kan det hende at elekriker ikke vil dette den opp og ved kontroll vill konrollør tro du har satt den opp selv.

   #8
 4,255     0
Hva slags trafo er det du har? Det finnes to hovedtyper: elektroniske og jernkjerne. Dette avgjør hvilken dimmer du behøver. Det er ikke gitt at en dimmer for elektronisk trafo kan brukes(GLE). Sjekk dette først og kjøp kvalitet.
   #9
 21,481     Enebolig     0
Det er ikke sannsynlig at han har en 5 kg jernkjernetrafo inne i selve lampesokkelen.
   #10
 4,255     0
Har sett mange billige lamper(Ikea etc) med jernkjernetrafo. Hvis du synes at en ikke bør sjekke trafotype før en monterer dimmer så sier jeg bare: :Lykke til sOPp