7,121    11    0  

Trenger jeg bedre Overgangsmotstand til jord?

 224     0
Hei,

Målingene lyder på.

Ik2maks = 442A
Ik2min = 442 x 0,8 x 0,95 = 335.9A

Overgangsmotstand til jord (tre punkts) : 457ohm (kunne vel vert bedre, kan vel slå ned et spyd til)

Jorfeilbryter på 30mA (er jo da innenfor de 1333ohm eller var det 1600ohm husker ikke helt. Har ikke regne stykket i hode akkuratt nå Grin)

PS: Den løste ut på 24ms

Burde jeg forbedre overgangsmotstand til jord? (kan jo alltids var kjekt med bedre bare ikke bedre enn trafoen jeg er på).     


   #1
 4,392     0
Prøv å ta regnestykket da vel
50 volt delt på 30mA blir ....Ohm.
Overgangsmotstanden bør være en god del lavere, noen sier max halvparten, noen sier max en tiendel. Og noen er fornøyde uansett så lenge en har jordfeilbrytere.
   #2
 769     Tromsø     0
Dette med overgangsmotstand til jord klarer du ALDRI å måle ved hjelp av trepnkt metoden. Det er den mest unøyaktige.

Bruk tabell! Du klarer (nesten) ALDRI å få få så dårlig overgangsmotstand at anlegget blir for dårlig.

Svaret er foresten 1666,66667ohm
Signatur
   #3
 21,481     Enebolig     0
Jording er nesten oppskrytt i et nytt anlegg med jordfeilbryter. Problemet oppstår ved overspenninger og hvis jordfeilbryteren er defekt. Anbefalingen er derfor god jord siden slikt faktisk forekommer.
   #4
 769     Tromsø     0
Anleggene blir bedre å bedre. Vi setter kombiautomater på alle kurser, god jording, overspennvern osv  Det kan snart ikke bli feil i form av berøringsfare og brannfare lengre.
Signatur
   #5
 21,481     Enebolig     0
Brannfare lever jo i aller høyeste grad. Men med en fungerende jordfeilbryter vil jeg si at det virkelig skal noe til for at folk ødelegger seg.
  (trådstarter)
   #6
 224     0
Takker for svar,

Men 30mA er meren nokk å ta knerten på folk å fe. Men hadde man gått lavere på jorfeil delen vil sikringen løse ut oftere å blit til en plage på den måten.
Og får man bedre jorden enn trafoen kommer alle overspenninger til meg. Som regel tenker jeg på overspenninger ved landlige strøk (bygder).

Jeg er innenfor men burde jeg prøve å få den lavere ?? (jeg syntes 457ohm hørtes mye ut)
Trepunkts unøaktig?? (husk da flytt mitre spyd 10% fram og tilbake så får man jo et godt bilde av hva man har). Det eneste jeg har hørt er at den kan være veldig upraktisk på større bygg siden man får lange lengder på måle kabel.       
  (trådstarter)
   #7
 224     0
Jording er nesten oppskrytt i et nytt anlegg med jordfeilbryter


Hmm stoler ikke så mye på jordfeilbryteren. 

Ekstra sikkerhet via bedre jording og utjavnings forbindelser er veldig betryggende. Hvis jordfeil delen vil streike på automatene eller eier ikke følger instruks om å teste jordfeilbryteren. For å bevege mekanismen i jordfeil bryteren. Får man lengere ms utløser tid og da kommer jo jording inn i bildet.     

   #8
 21,481     Enebolig     0
Det der lurer jeg litt på. Jeg tester mange jordfeilbrytere på el sjekk for Gjensidige og ingen har hittil gått over 30mA. Og man kan banne på at de fleste av de ikke har blitt testet siden de ble installert.

Vanlige friske mennesker dør ikke av 30mA. Basert på hva jeg lærer på sikkerhetskurs. Og det faktum at man i det hele tatt knapt kjenner noe før bryteren går.

Det er en god holdning å innse at ting kan svikte og at man har backup. Ser ut til at du allerede har tatt et valg om å få bedre jording  Wink
  (trådstarter)
   #9
 224     0
JA, kommer vel til å forbedre jordingen.
Har målt litt for høyt nåt jeg testet jordfeilbrytere men andre gangen jeg målte de var de innenfor.
Og jeg har byttet en del defekte jordfeil brytere men alle de løste uten grunn og da kan de skje mer med de en bare det. Men det for tiden vise. 
   #10
 22,342     Akershus     0
Mange støt man får er mere enn 30 mA. Dette går vanligvis bra. Problemet er at 30 mA igjennom hjertet er dødlig. Med uflaks kan man klare dette. Derfor 30 mA grensen.