5,589    6    0  

Varm dimmer som ikke lenger dimmer

 468     0
På badet har vi downlights i taket. Her om dagen sluttet dimmeren å virke ordentlig, dvs at den ikke lenger dimmer men kjører full styrke eller helt av. Ingenting i mellom. Og selve dimmeren ble veldig varm. Så nå tør jeg ikke bruke lyset. Veldig upraktisk med mørkt bad.

Jeg regner med at dimmere skal vare mer enn ett år? Elektrikeren har ikke svart på henvendelsene ennå, men siden dimmeren blir varm bør vi vel la være å bruke lys der inne?

   #1
 130     Sarpsborg     0
Dimmere skal vare mye mer enn ett år.
Kan det være at det er for mye samlet effekt i lampene? Normale dimmere har vel vanligvis begrensning på rundt 300W etter hva jeg kan huske.

Men frem til det kommer et klokere svar, er jeg enig i at du bør la det stå mørkt.
Litt varme er vanlig i en dimmer, en motstand genererer mye varme i jobben med å "strupe" spenning. Men ikke veldig varm, med mindre det er et eller annet jallamerke. Da vet man aldri.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 468     0
Jeg aner ikke noe om samlet effekt, får vente til elektrikeren gir lyd fra seg. Brytere og sånn er fra ElkoMatic. Og ingen andre brytere i huset er varme på denne måten. 
   #3
 435     0
Dimmeren er defekt og må byttes. Det er en nokså vanlig men ufarlig feil, dvs dimmeren får bare brytefunksjon og ikke dimmefunksjon. Du kan bare bruke dimmeren som vanlig, og la lyset stå på full guffe (ikke romantisk, men men). Det er også helt vanlig at dimmere blir varme/lunkne (inntil 70 grader). Men kontakt elektriker for reklamasjon og utbytting.
   #5
 21,481     Enebolig     0
Har opplevd dette problemet på Elko`s topolte GLE dimmere flere ganger. De skal nå være trukket fra markedet.
   #6
 3     oslo     0
Hei!
Denne får du byttet på reklamasjon.
Hvor stor effekt skal dimmeren styre? Lurt å få elektrikkeren til å montere ny dimmer som tåler endel mere effekt enn lampene bruker på max styrke, medfører lengere levetid på dimmer.