18,845    13    0  

Varmekabler ute

 30     Norge     0
Hei!

Vi kan tenke oss å legeg ned elektriske varmekabler ute i oppkjørselen og på gangstiene opp mot huset.

- Kan noen si meg hvor kraftig varmekabel jeg må legge? (watt/m2)
- Er det noen spesiell kabel som må benyttes?
- Hvor lang kan en slik kabel være - hvor stort areal kan den dekke?

Jeg ønsker å benytte denne som snøsmelter i korte perioder slik at jeg slipper å måke snø i oppkjørselen nå som vi blir eldre. Alternativet er en meget dyr snøfreser som krever vedlikehold osv.
Signatur

   #1
 342     0
ja vi skal ha 50 kvd ute.. Under belegningsteinen.. Husker ikke helt hva leveransen var!? En kamerat av meg som fikser det så jeg stoler på han..

Men det skal bli sinnsykt digg med varmekabler.. Vi skal ikke ha så mye men akkurat så du har foran garasjen og til inngangspartiet.. sånn som vintern er her på østlandet om dagen så får du ikke muligheten til å måke snø engang.. kan snø store mengder og bli varmegrader når jeg kommer hjem i fra jobb.. da er jo alt is Sad sånn som nå er det blåholke utenfor huset her.. Min Mor er sterkt preget av leddgikt og har amputert det ene benen stakkars,, Noe som også påvirker att vi skal ha oppvarmet gårdsplass


Men på hele gårdsplassen ville jeg ikke ha lagt.. skulle jeg lagt 350 kvd med el kabler å brukt det så hadde det blitt meget kostbart..

Men på 50 kvd har vi 4x5 meter foran garasjen, folk pleier å parkere foran garasjen og vi inne i garasjen. så det betyr at dem også kan parkere og spassere trygt Smile
   #3
 342     0
Miljø hysteri medskapt av norske politikkere så dem får vridd enda flere skatte kroner av oss dumme Nordmenn.. Ikke misforstå jeg tror det er noe i det.. Men det blir litt sykt at vi må ta regningen på våre ting mens staten gjør ingenting.. rensing på mongstad er ett viktig eksempel.. Mens jeg må betale 500 000 i engangs avgift hver gang jeg bytter bil.. som jeg allerede ifra før har skattet 48% av.... Sorry off topic Smile
  (trådstarter)
   #4
 30     Norge     0
Nå som SENSE har hatt en finansøkonomisk utblåsning (som jeg forøvrig er helt enig i  Wink ) må vi tilbake til spørsmålet mitt.

La meg omformulere spørsmålet litt.

Vi har 25A eller 5750 watt tigjengelig i garasjen.
Hvor stort areale kan jeg da forvente at jeg skal kunne klare å tine med varmekabelen? hvor mange watt trengs pr m2 for å tine snø?

F.eks. hvis jeg legger 75w per m2 - da holder dette til 76.7m2.
Men altså, hvor mange watt per m2 til tining av snø/is?

Til miljøvernere; skal bare bruke dette svært kort tid etter snøfall. Alternativet er snøfreser som svir av fosilt brenstoff fortere enn regnskogen forsvinnner.Signatur
   #5
 294     0
Problemet med varmekabler ute:

Man må legge MYE kabel, og man må ha en styring som regulerer seg smart!

Det som alt for ofte skjer er at man legger litt for liten kabel og ikke har en styring som er beregnet på grunn av prisen!

Med det resultatet at man ender opp med blankis!!    Når det er kaldt ute skal varmekablene IKKE koble seg inn osv.

Jeg mener varmekabel ute er totalt meningsløst og bortkastede penger!!

Når det kommer til miljø så skjønner jeg ikke problemet. vi har jo vannkraft i norge  Tongue
Signatur
   #6
 280     0


Når det kommer til miljø så skjønner jeg ikke problemet. vi har jo vannkraft i norge   :P


Javist, men det har ikke Danmark som kjøper strøm av oss når vi har overskudd. Har ikke vi overskudd, må danskene kjøre hardere med lite miljøvennlige kraftverk.
   #7
 21,481     Enebolig     0
Norge kjøper da energi fra all slags energiverk når deres eget vannmagasin er tømt/solgt til utlandet.

Svante: Hvorfor er du imot varmekabler ute? Det er jo en grei løsning, bortsett fra at det tar grusomt mye strøm da.

   #8
 280     0

Norge kjøper da energi fra all slags energiverk når deres eget vannmagasin er tømt/solgt til utlandet.Hadde ikke folk sløst så mye kunne vi vært selvforsynte og kanskje til og med solgt ren energi til utlandet.
   #9
 21,481     Enebolig     0
Jeg mener på at det skal litt til at Norge i dag ville vært selvforsynte hvis vi ikke sløste. Men med utbygging (og uten salg til utlandet) kunne det vært et realistisk mål tror jeg.

Vi må bare innse at det ikke kommer til å skje  :-\ Pengene råder..
   #10
 280     0

Mener å ha hørt at vi mangler 10% på å være selvforsynte. Det burde ikke være noe problem å knipe inn 10%. Ser bare her hos meg, jeg lå på nærmere 20000kwh pr. år før. Etter jeg kjøpte varmepumpe + gjorde en rekke andre tiltak har jeg nesten halvert forbruket. I fjor brukte jeg bare 10400kwh.