#51
 184     0
Bygg folien er der helt korrekt som hun sier, at den hindrer varm LUFT til å vandre utover i isolasjonen fra varm side. Og den vil også hindre fuktighet UTENIFRA å komme inn i hytta. Det er nesten alltid høy luftfuktighet ute.

Hun tar feil i at nullpunktet/kondenspunktet ligger på utsiden, da ville hus ha kliss våte yttervegger.
Kondenspunktet ved kalde dager ligger inne i isolasjonen, men skader ikke huset da det kun er fuktigheten i isolasjonen som kondenserer. Treverk tåler fuktighet.

Har en hytte her jeg bor på Østlandet som har stått uten varme siden 2004. Har drevet å oppgradert den åpnet vegger etterisolert osv. Ingen tegn til slike påstander.


Mener poenget til Byggforsk og andre er at

fuktigheten innenfra kommer ikke ut i isolasjonen når det er varmt inne og kaldt ute ettersom en har fuktsperre (da går fukten ut ventilen i stedet for).

Men når det er varmt ute og kaldt inne så kommer fukten inn i isolasjonen, men kommer seg ikke gjennom fordi fuktsperren hindrer dette, så da kan det kondensere inni isolasjonen der isolasjonen møter plast...så stinker det kjeller....

Mange hytter jeg har vært i som ikke blir vedlikholdsvarmet på sørvestlandet har hatt en slik kjeller-lukt...kan sikkert ha noe med mer regn/fuktig luft osv å gjøre...

   #52
 184     0
En avfukter som går i 1 time og hviler i 3 timer. Vil bruke ca 100 watt i snitt per 4 time. 435 watt i en time og hviler i 3 timer. Blir 2,5 kwh i døgnet ? https://www.clasohlson.com/no/Woods-SW38FW-luftavfukter/p/36-8083?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=google%20surfaces&gclid=EAIaIQobChMIkKiK7pTq-QIVbI1oCR3f_AI9EAQYASABEgLMNvD_BwE


Problemet med dette er vel at like mye fukt er inni veggene, siden fukten ønsker å vandre fra kald side til varm side...og stopper i plasten.
Men fikser i hvert fall problemet med at putene stinker mugg...
   #53
 24,678     Akershus     0
Hytta på fjellet har stått med plast og uten oppvarming i snart 25 år. Ingen kjellerlukt der. Alle innerdører og vindusventiler står åpne ved fravær. Innsiden av vinduene ar klare uansett når på året en kommer.
Signatur
   #54
 184     0
Hytta på fjellet har stått med plast og uten oppvarming i snart 25 år. Ingen kjellerlukt der. Alle innerdører og vindusventiler står åpne ved fravær. Innsiden av vinduene ar klare uansett når på året en kommer.

Så flott. Sikkert fordi du bor på andre siden av vannskillet...eller et annet tørt sted.
TSt
   #55
 14,523     1
Det er mye tørrere i innlandet, minus 10 grader i helgen følges ikke kaldt i det hele tatt.
Det er ikke på innsiden det evt vil være kondens det er på yttersiden av dampsperren på isolasjons siden.
   #56
 285     0
Bare en desperat nødløsnings-tanke mens det er meldt 5-10 kuldegrader på hytta neste uke, og prisen kryper opp mot 6 kroner per kWh nå:

Har isolert tak og vegger og skiftet vinduer, men gulvet har nok et tynt lag glassvatt under gulvplankene, og litt dårlige asfaltplater med gliper under. Antar at det er der den meste varmen forsvinner.

Tanken:
Kjøpe 15m2 parkettunderlag (3mm) Pergo Smart underlag 15 m2 | Obsbygg.no
og så kjøpe et tjukt teppe til å ha oppå.

Noen som har tanker om dette vil ha effekt på strømregningen, og evt. på følt komfort?
Eventuelt idè til hvilket teppe?

(Per nå er vedovnen ute av funksjon)

Vil sannsynligvis bare være en midlertidig løsning til jeg får isolert gulvet om et år eller to.
11kr/kWt strøm! Galskapen er komplett. Hva gjør vi med hytta? - StrømprisIdagja.jpg - TormodSliter
   #57
 1,749     Norge     0
Når solen steiker på en hyttevegg på vinteren, kald hytte, er det kaldt inne og varmt på solveggen ute så diffusjonen går gal vei i det tilfellet

Hvis veggen i utganspunkt er tørr så vil du ikke se noen effekt av dette.

Når sola steiker på hytteveggen blir den varm og da synker rf betydelig. Det vil si at fuktigheten i veggen trekker ut mot den varme tørre lufta.

Så hva du mener med diffusjonen går gal vei lurer jeg på. Fuktigheten går fra vått mot tørt og har lite med temp å gjøre.

Skal det være kondensering inne på veggene påstår jeg at det må være 80+% rf inne i hytta, noe ingen vanlige hytter har.

Mange som skrur av strømmen på hyttene.

HSt
   #58
 36,636     Lillestrøm kommune     0
Temperatur og kondenspunkt i vegg er det som er viktig, kaldt på innsiden så kondenserer det på plasten

Så må fukten gå hele veien tilbake for å komme ut. Uten plast då kan det tørke ut begge veier.

Men der er ingen som sier at det vil garantert bli problem med plast det er bare spørsmål om det er lurt når den ikke har den nytten den egentlig skal ha