#11
 3,595     0
Er ikke strøm som regel dyrest på vinteren, eller har jeg drømt det?:-)

Det er vel som regel riktig - men i mye mindre grad enn hva "folk flest" tror. Det skyldes ikke minst at det ofte blir presentert kurver over hvordan strømregningen din fordeler seg over året, og folk har tolket det som hvordan strømprisen endrer seg over året. 90% av variasjonene har kommet fra at forbruket er størst på vinteren, og sender strømregningen i været, selv om strømprisen holder seg konstant.

   #12
 10,486     Akershus     1
Sjekket energiportalen nå og den ser ut til å treffe veldig bra. 42.000 KWH kom de frem til hvilket her helt korrekt, og det er uten oppkjørsel, badstue og pool.

Vi bruker over 40.000 KWH per år og må velge strøm leverandør - boliganalyse energiportalen.jpg - Hosse


Det er forskjell på energibruk og strømbruk. Med varmepumpe får du ut 2-3x så mye energi som du bruker strøm.

Du har jo ganske mye snobbeforbruk, så om du vil unngå drøye regninger, kan du jo vurdere å begrense forbruket litt hvis du syns prisen blir drøy.
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 529     Bærum     0
Frodes; finnes helt klart muligheter for å redusere forbruket her, men spørsmålet i denne tråden er vel egentlig hvilken strømavtale som passer meg i dagens situasjon:-)
Signatur
   #14
 6,009     Finnmark     0
Energiportalen med direkte henvisning til noen få merker varmepumpe virker diffus.... Ofte genereres altfor høyt strømforbruk så man skal kjøpe oppgitte varmepumper for å spare strøm....
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 529     Bærum     0
@finnmark4ever:
Jeg la bare inn at jeg idag har 2 L/L varmepumper. Det gikk ikke å legge inn 3 sånn som jeg faktisk har.

Ellers, så har jeg sjekket opp hva jeg har av strøm idag. Det er altså fra Midt-telemark Energi. Standard Variabel Pris. Idag koster den 35,95 øre per KWH. http://www.mtestrom.no/standart-variabel-pris/

Er dette en fornuftig deal for vårt voldsomme strømforbruk?:-)
Signatur
   #16
 395     0
Nei, det er ikke en god deal. Det er to måter å få billigst strøm på:
1. Gå inn på strompris.no og velg spotpris fra den leverandøren med lavest mulig påslag. Sjekk om det har kommet bedre tilbud en gang i blant når du gidder.
2. Gjør det samme som over, men velg variabel pris når denne er lavere enn spotpris. Som regel er det kampanjer som er billigst, du må bytte ofte for å få lavest pris. Se opp for bindingstid og forskuddsbetaling. Det blir mye styr med skifte av strømleverandør 1 gang i måneden feks, men det kan jo være verdt det med så høyt strømforbruk.

Jeg hadde antagelig valgt alternativ 1 og heller brukt tiden på å finne ut måter å redusere strømforbruket. Det er veldig høyt utifra de forutsetningene du oppgir.

Husket du å legge inn i Energiportalen at vinduene er oppgraderte på 80 tallet? Uansett kan resultatet på Energiportalen være litt på bærtur av og til. Når jeg sjekker huset mitt og setter temperatur til 10 grader og 1% oppvarmet areal så viser den fortsatt høyere forbruk enn det jeg faktisk hadde ifjor...
   #17
 3,595     0
Men for all del: Vær nøktern.

Jeg er vel litt mer rutinert i hoderegning enn gjennomsnittet (de aller første kalkulatorene kom da jeg gikk på gymnaset - det har noe med det å gjøre Smile). Da jeg ble overkjørt i et kjøpesenter av et menneske som ville selge meg et billigere lån gjorde jeg en rask hoderegning på de tall hun presenterte, og kunne svare henne direkte: Jo, du har rett, det kan spare meg for sytten kroner i måneden - ihvertfall hvis du har fortalt meg hele historien. Men jeg gidder rett og slett ikke å ta ståket med å flytte lånet over til ditt tilbud for å spare sytten kroner i måneden! Det er en halv bussbillett! Dama ga meg rett, og gikk for å kapre andre kunder istedet...

Jeg har venner/kollegaer som tar det som en sport: De jakter på det aller billigste tilbudet hver eneste måned, og flytter strømavtaler og mobilabonnement og banklån hit og dit hele tiden, og har glede av jakten i seg selv (pluss, selvsagt, verdien av å kunne fortelle om sine 'bytter' over lunchbordet på jobben). Jeg hører til dem som bare vil at ting skal virke, med minst mulig ståk.

Jeg har satt opp et par enkle regneark for både lån og strøm, der jeg kan taste inn mitt eget forbruk siste periode for å se hva det ville koste hos min nåværende strømleverandør og hos de nærmeste konkurrentene. Er besparelsen ved å skifte leverandør under en hundrelapp i måneden, da bare blåser jeg det bort. Er det over hundrelappen i måneden skal det ha vært stabilt mer enn det i noen måneder før jeg overhodet tenker på å skifte. I praksis går det 6-12 måndeder før jeg faktisk gjør et skifte - og da viser det seg ofte at det ikke var så stabilt billigere likevel...

Jeg anbefaler alle å lære seg å sette opp et regnerark der det er tatt med samtlige elementer. Det er mest for huslån man lett overser noen kostnader, men det kan gjelde strømregningen også: Tast inn tallene for siste års forbruk, uke for uke, og beregn hva du "skulle" ha betalt. Viser strømregningen (eller hva du må betale for huslånet) noe annet, så finn ut hvorfor, og legg det inn i regnearket. Legg opp regnearket slik at du kan legge inn tilsvarende verdier, med alle sine gebyrer og påslag, fra en alternativ leverandør for sammenligning.

Kanskje det burde vært et basis-sett av slike regneark her på byggebolig.no som folk kunne laste ned, for de som ikke føler seg trygg på å sette dem opp selv. Det kan godt hende at det finnes fra ulike banker, strømleveandører etc., men jeg er slett ikke sikker på at jeg stoler på nøytraliteten i dem, at de faktisk gir det fulle bildet, og tar med alle relevante aspekter.


   #18
 106     Oslo     0
Energiportalen med direkte henvisning til noen få merker varmepumpe virker diffus.... Ofte genereres altfor høyt strømforbruk så man skal kjøpe oppgitte varmepumper for å spare strøm....

Når man ser på det vi kaller "Beskriv boligen slik den er i dag" så henvises det ikke til noen spesifikk varmepumpe produsent, bare varmepumpe generelt. Når man skal vurdere nye tiltak i feltet under så vil utseende variere. Hvis boligen er i en kommune som har Energiportalen så vises nøytrale tiltak og ikke konkrete produkter. Dere kan uansett sjekke ut Energiportalene til Høiax, Samsung og Daikin hvis dere ønsker å se hvordan konkrete produkter virker i boligen.

Mvh

Energiportalen
Signatur
   #19
 106     Oslo     0
@finnmark4ever:
Jeg la bare inn at jeg idag har 2 L/L varmepumper. Det gikk ikke å legge inn 3 sånn som jeg faktisk har.

Ellers, så har jeg sjekket opp hva jeg har av strøm idag. Det er altså fra Midt-telemark Energi. Standard Variabel Pris. Idag koster den 35,95 øre per KWH. http://www.mtestrom.no/standart-variabel-pris/

Er dette en fornuftig deal for vårt voldsomme strømforbruk?:-)

Når du ser på boligens nåtilstand så kan du endre oppvarmingsløsning under Energikilder. Da kan man velge blant tre forskjellige størrelser varmepumper og inntil 2 av hver størrelse. Merk at når man legger på veldig mange så kommer det til et punkt hvor varmepumpene dekker mer enn det som er boligens behov og da vil det ikke vises noe ytterligere reduksjon i energibruken. Dette er en avsporing for trådstarter så jeg lar dette ligge.

@Hosse, strompriser.no gir en indikasjon på hva du burde betale. Ut fra hva jeg har sett så har historisk sett spotpris(uten noe ekstra dill) vært det rimeligste alternativet over tid, med mindre man ønsker å gjøre en ekstra innsats og skifte ofte som det ble nevnt over her. Du for vurdere tidsbruk vs besparelse og se hvor mye tid du syns det er verdt å legge i det. Fins det kanskje en "bot" som kan fikse slike ting? Hvis ikke burde noe utvikle det Smile

Mvh

Energiportalen
Signatur
   #20
 10,486     Akershus     0
Det er ikke alltid at billig er så billig allikevel.

Norgesenergi er flinke til å svindle kundene sine. Jeg gikk rett på, men fikk heldigvis ordnet opp i det etter å ha lest denne tråden:

http://www.byggebolig.no/energiforbruk-enok/har-du-ogsa-blitt-'svindlet'-av-norgesenergi
Signatur