1,635    31    3  

Dimensjonering, vannbåren varme for hytte - effekt på el-kolbe

 858     Bærum     0
Jeg er i gang med planlegging av ny hytte. Hytta skal stå på Sandøya i Prosgrunn kommune. Der er det planlagt støpt såle, med vannbåren varme. 

Det som er viktig for meg er at det finnes en rimelig løsning for "ring hytta varm", slik at jeg kan sende SMS el lign. og få skrudd på varmen i betonggulvet. for eksempel denne, med maks effekt 3500W: https://www.hyttetorget.no/vinter-frost/ring-hytta-varm/vera-gsm-mini-?gclid=CKymhIfuoNACFRKMGQodpPQJXA

Holder 3kW som grunnvarme på en hytte med grunnflate 90 kvm? Vil gulvet føles varmt nok på vinterstid med minusgrader ute? Jeg har ikke tenkt å legge varmekabler i tillegg, heller ikke på bad. Når jeg kommer frem til hytta vil jeg sette på varmepumpa (luft/luft) for å varme opp lufta ytterligere.
Signatur

   #1
 4,193     0
Dette kommer jo litt an på hvordan du isolerer hytta og hvor kaldt det er ute.

Hvis du regner med et varmetapstall på feks 0.9 så blir varmebehovet 90m2 x 0.9 x 40 = 3240w dersom du skal heve temperatur med 20 grader i forhold til ute.
   #3
 4,193     1
I forhold til ring-hytta-varm ville jeg nok vurdert en løsning som ikke baserer seg på stikk-kontakt. Vanlig schuko er bare godkjent for 10A kontinuerlig og det er vanskelig å argumentere for at varmekolben din ikke vil være "kontinuerlig belastning" .
   #4
 24,668     Akershus     0
Hvorfor ikke heller varmekabler? Tryggere ved ev strømutfall og frost?
Signatur
   #5
 1,749     Norge     0
10-11 kw må du nok opp i skal du føle varme. Ring hytta varm kan jo styre rele som fint tåler effekten.
Du skal vel ha frostvæske i rørene da?
   #6
 4,193     0
10-11 kw må du nok opp i skal du føle varme. Ring hytta varm kan jo styre rele som fint tåler effekten.
Du skal vel ha frostvæske i rørene da?


Hva baserer du disse tallene på? Du mener at man trenger over 100 watt per m2 for å føle varme ?
   #7
 1,749     Norge     0
Set er ikke umulig du trenger så mye, men 3,5 kw er for liyr når du skal ringe hytta varm. Hytter er som regel mye dårligere isolert også.

   #8
 4,193     0
Nye hytter over 70m2 må forholde seg til mange av energikravene i tek 10 og blir dermed mye bedre isolert enn før. Jeg tror også at man var ha bør mer enn 3kw, men det er et stykke igjen til 11kW.

  (trådstarter)
   #9
 858     Bærum     0
Takk for gode innspill! Jeg glemte å spesifisere at hytta blir etter moderne standard. 20 cm isolasjon i veggene (15+5cm krysslekting). Vindu med U-verdi 1,1. Siden gulvene i første etasje skal ligge rett på betongen, uten tilfarergulv, trenger jeg varme i gulvet i tillegg til L/L varmepumpe. Jeg har veldig god erfaring med vannbåren varme, siden dette er selvregulerende og blir ikke brennvarmt om det ligger et teppe, puter etc på gulvet. Derfor vil jeg ikke ha varmekabler. Dessuten er det enkelt og billig, og det meste kan gjøres uten elektrikers innblanding i gulvkonstruksjonen.

Jeg hiver nok i litt glykol for å senke frysepunktet til ca -10 grader. Ikke så farlig med varmekapasiteten når det er ren elektrisk oppvarming.

Noen som kjenner til en rimelig fjernstyring av varmekolbe, uten behov for stikkontakt og Wifi?

Jeg driver og tegner hytta nå, slik ser det foreløpig ut:
Dimensjonering, vannbåren varme for hytte - effekt på el-kolbe - modell 5_7_test3.jpg - olechrd
Signatur
   #10
 10,486     Akershus     0
Så, når du ikke er der, skal du holde hytta varm med vannbåren gulvvarme, mens når du er der, skal du bruke en L/V varmepumpe?

Hørtes ut som et merkelig,og unødvendig komplisert opplegg.

Hva med å droppe gulvvarmen, og bare la varmepumpa surre og gå? Evt. noen panelovner på rom som det er kritisk at ikke fryser?
Signatur