214    7    2  

$#€@# akrylmaling på panel, umulig å jobbe med

 25     0
Maler panelet i stua (tidligere malt furupanel). Siden forrige maling var akrylmaling, ble jeg rådet i butikken til å også bruke akrylmaling nå. Endte opp med Lady Interior Finish. Var forberedt på litt plunder med hurtigtørkende maling MEN SÅ INN I HAMPEN VANSKELIG Å JOBBE MED DA. Jeg er jo ingen proff akkurat men har malt litt før med brukbart resultat, malte kun ett bord om gangen, jobbet så raskt jeg bare klarte, passet på å ikke lage veldig tynne strøk, men virker som om det er maks to minutter som kan gå før det er umulig å jevne ut og rette sig; da drar jeg med meg en del av malingen rett og slett. Ektefellen ble tvunget til å male et par bord, med samme resultat og like mye banning.

Hva skjer her, skal det være SÅ vanskelig? Er det et magisk triks jeg ikke har fått med meg? Er det underlaget som er feil? Forarbeid var kun vask og lett puss av panelet, kan det bli bedre med grunning? 

Eller går det faktisk an å bruke oljemaling (ser flere mener det...og flere ikke) f.eks Lady Supreme Finish? (Den burde være litt bedre å jobbe med?)

🤬
$#€@# akrylmaling på panel, umulig å jobbe med - IMG20230924215858.jpg - Gravør

pwb
   #1
 2,284     Ski     0
Brukt mye lady wonderwall og den er jo akryl. Den er en drøm å jobbe med. Må bruke to strøk.
   #3
 351     0
Kjøp supreme finish eller Gjøco sin fashion. Nordmenn har enda ikke fått til akrylmaling til listverk som ikke er et herk å jobbe med.
TSt
   #4
 14,628     1
Virker som dårlig vedheft til maling under. Det er vasket med f.eks. "Jotun spesial vask før maling" eller liknende ?

Finnes det grunning som er kompatibel med det en har under ? Jeg synes ofte at dekkning over grunning blir så mye bedre at en klarer seg med et lag mindre. En kan brekke grunningen mot farge veggen skal ha også.
   #5
 1,895     Sandefjord     0
Når man ser på bildet, så er det noe riv ruskende galt. trolig ikke knyttet til malingen i deg hele tatt.

Når det er sagt, så kan du bruke ulike malinger på tidligere akrylmaling, så lenge underlaget rent, fast og tørt.
Også oljemaling.
   #6
 910     1
Jeg synes også det ser ut som om det er noe feil med underlaget, og at malingen har ikke har vedheft. Er det vasket i det hele tatt?
  (trådstarter)
   #7
 25     0
Sen oppfølging her: jada, det ble vasket med spesialvask og pusset før maling. Kan ikke skjønne at det ikke var gjort grundig nok heller - men her kan det jo alltids være noen jokere jeg ikke vet om... Endte opp med å teste wonderwall, og den var mye enklere å jobbe med, og resultatet ble slett ikke verst. Trolig ørlittegranne mer synlige penselstrøk enn det ville blitt med Supreme finish, men alt i alt er vi fornøyd. Så er det bare å krysse fingre for at resultatet varer...