27,547    10    25  

Hjelp! Male overgang vegg tak, uten taklister

 5     8
Hei,

Jeg tok på meg jobben med å male entre i den nye leiligheten. Trodde jeg hadde god kontroll på dette da jeg har malt vegger før. Problemet med denne jobben, noe jeg innså i etterkant er at taket ikke har lister. Jeg la opp maskeringsteip, men fra taket og ned....Noe jeg fant ut i etterkant var ikke særlig lurt.

Nå som malingen har tørket ser jeg at det er meget ujevn og dårlig malt langs overgangen. Vil gjerne få prøvd å fikse dette her selv, uten å ringe en malemester. Tar gjerne i mot gode tips fra eksperter her inne. Forslaget mitt er å legge ny maskeringsteip på veggen og prøve på en liten kant tett under overgangen.

   #1
 739     3
Skal du male tak og vegger eller bare en av delene? Og eventuelt samme eller forskjellig farge?
HSt
   #3
 36,582     Lillestrøm kommune     1
Tipset er vel å male med den "gale" fargen først slik at det er den som kommer under tapen. Med den motstående fargen etterpå trekker den ikke under kanten. Jeg har ikke prøvd det selv men lest at dette er trikset. Du må trolig rive maskeringstapen forsiktig av.
   #4
 1,883     Sandefjord     4
Dersom man skal bruke maskeringsteip, så kan man legge en tynn stripe med akryl på kanten/inntil tapen. Da forhindrer man at malingen trekker inn bak tapen.
   #5
 365     Drammen     5
Jeg bruker pensel i sånne overganger, om du lærer deg teknikken så går det relativt fort og resultatet blir perfekt. Du maler da bare en penselbredde ned fra overgangen og bruker rulle på resten.
  (trådstarter)
   #6
 5     0
Skal du male tak og vegger eller bare en av delene? Og eventuelt samme eller forskjellig farge?


Jeg har malt veggen, dermed den stygge skillen Pouty

Tipper et innkjøp av en boogy rulle gjør susen.


Dette høres interessant ut, vet du hva de heter og hvor jeg kan eventuelt skaffe en?

Dersom man skal bruke maskeringsteip, så kan man legge en tynn stripe med akryl på kanten/inntil tapen. Da forhindrer man at malingen trekker inn bak tapen.


Googlet litt og fant ut at det kan være løsningen. Men da må jeg vel passe på å jevne ut stripen med en gang og male over? eller går det greit at den tørker?...Er ikke så kjapp med penselen

Ellers takk for gode forslag, er opptatt resten av uken så får tenke på hva jeg skal gjøre med dette i helgen!
   #7
 735     Drøbak     2
Det er svaret til HSt jeg ville forholdt meg til. Tape langs veggen, mal i taket og litt innpå tapen med veggfargen, mal så taket to strøk. Da vil veggfargen legge seg inn i de små lommene som blir langs tapen og takmalingen utenpå tapen. Når tapen så dras av (før det er 100% uttørket, samme dag det er malt) får man en perfekt strek.
Signatur

   #8
 5,336     Tromsø     1
Maleren i Tid for hjem på TV2 malte sjablongmønster i dag, og sa at man burde både ringe til alle sine venner og gå ut på balkongen og rope ut hvordan man unngikk at maling kryper inn bak maskeringen.

Og det var slik jaxry og HSt beskriver. Ikke kliss med akryl.
Signatur
   #10
 33     Asker     0
En utsparingspute vil kunne hjelpe ved overgang tak og vegg. Ønsket avstand fra takflatet reguleres med å skyve puten "lenger ned". Må bare passe på og ikke få malig på hjulene som skal løpe langs taket. Annet problemet er at det vil kunne medføre en annen struktur i malingen enn ved bruk av rulle.

http://flugger.no/Maling/Malerverktoey/Maleruller/Utsparingspute_til_kanter_12_cm%28BESK_PUDE%29.aspx
Signatur