#11
 21,481     Enebolig     0
Jo, jeg vil si det er et godt stykke arbeid å få det pent, akkurat som fliser. Jeg og feieren stod og snakket om teglsteinpipen min helt til vi etter svært nært ettersyn så at det var limtegl. Men det er teglstein innenfor der igjen da  Smile

   #12
 5,337     Tromsø     0

Hvis ikke jeg har misforstått fullstendig, så kan man fint legge fliser, fasadestein ol på en teglsteinpipe. Evt sprekker vil vises tydelig.


Jeg håper du har rett, for jeg har veldig lyst til å gjøre det selv med min ikke så veldig pent pussede pipe og brannmur. Smile
Signatur
   #13
 1     sørnorge     1
Personlig så syns jeg hvitmalt tegl er kjempelekkert.... Har selv kjøkken og stue i tegl, naturlig nok siden vi bor i et hus fra 50 årene..
Begynte med at vi valgte en ny planløsning, og flytta kjøkkenet inn i en tidligere spisestue. Der var hele veggen i rød tegl. Jeg malte denne veggen og det ble kjempefint i forhold til rommet. Det er liksom noe spesielt ved ting som er lagd og bygd for hånd ;)

Nå måtte imidlertid veggen males på nytt, og jeg valgte samme maling både på tak og vegg, og med riktig lyssetting så ble det enda bedre.

Du lurer på hva du skal gjøre nå med pipa, og jeg ville prøvd maling først.
Går man til det skritt at man begynner å kline ting opp på pipa, så er det liksom ingen vei tilbake...

Men jeg må si at jeg har sansen for litt "ubehandla"/"rå" skifer på piper o.l, men det må være vaskbart.

Ønsker deg lykke til med valget ditt, og håper resultater havner her så vi kan få se :D 
awt
  (trådstarter)
   #14
 310     Karmøy, Rogaland     0
Løsningen ble hvitmaling. :)

Har nå malt fire strøk, og har bare litt småklatting igjen før det er ferdig. Legoklosse-ovnen har blitt demontert for anledningen.

(Faren min) har forøvrig foret ut listene bittelitt rundt pipen/muren slik at om det skulle bli pussing en gang så slipper man å gjøre alt på ny på det området.

Jeg får ikke lagt ved bilde nå da jeg er på iPaden, men kan legge ut i morgen hvis jeg husker det.
   #15
 1     Hedmark     0
Hei!
Kan du legge ut bilde av hvordan det ble med maling? Har akkurat samme mur og problem i huset vårt og lurer fælt på hvordan vi skal løse det.

Elin =)
   #16
 76     0
Jeg mener å huske at de beiset en mur i et oppussingsprogram på TV. Det kan jo være et alternativ å sjekke ut.
   #17
 1,103     Oslo / Østfold     0

Vi vurderte litt å pusse muren/pipen for å deretter male den hvit, men dette er litt arbeid, i tillegg mener faren min (som står for mesteparten av oppussingen) at det er synd å ødelegge en mur som er såpass pent murt, noe jeg forsåvidt kan være enig i.


Hvorfor kan ikke unger høre på fedrene sine.  >Sad Motehysteri

   #18
 3,387     1
Puss den ren og olje den. Det blir så utrolig lekkert.

Hvit mur er på veg ut så det smeller i dørene, bruk muren som en fondvegg.
awt
  (trådstarter)
   #19
 310     Karmøy, Rogaland     0
Det kan godt hende hvit mur er på vei ut, men mote bryr jeg meg ikke om. Det som var viktig for oss var at muren skulle bli lysere, da stuen var veldig "dyster" med den mørkerøde.

Vi har også byttet ut røret inn til pipen da dette var elendig utført av de som har montert ovnen.

Legger ved bilde av resultatet. Ovnen er ikke skikkelig rengjort utvendig, men jeg måtte plutselig ut i nordsjøen, så det får jeg ta når jeg kommer hjem.
Pipe/mur av rød murstein, hva skal jeg gjøre med den? - peis.jpg - awt