22,658    5    14  

Trøbbel med kalkmaling fra Jotun

 528     Bærum     1
Rett før jul pusset jeg opp datterens nye rom. Vi malte 3 vegger helt hvite og la Green Leaf kalk maling på de siste veggen. Først et lag med grunning i samme farge og så et strøk med kalkmaling på toppen. Resultatet ble strålende, men jeg måtte flekke litt på to deksel i etterkant. Det var det dummeste jeg har gjort. Det ble svært godt synlig. Alt endte med at jeg måtte grunne hele veggen på ny og legge et nytt kalklag. Så var alt feid over hele julen, frem til i går da hun klarte å søle litt brus på veggen. Dette ble prøvd vasket vekk med en våt klut. Resultatet idag er ikke veldig pent. Store mørke flekker på hele området. 

Nei, jeg har ikke brukt forsegling lag på toppen da jeg ikke syns det blir pent og jeg ventet ikke søling på veggen av en 14-åring... 

Finnes det noen redning, utenom å male hele veggen enda en gang? Flekking er jo helt uaktuelt. Forsegling får vel ikke vekk flekker i etterkant. Hva med å slipe over lett med sandpapir eller stålull?

Veldig takknemlig for tips!

Før:

Trøbbel med kalkmaling fra Jotun - 4D8A7D83-A40D-4B93-9576-15F3F15D689F.jpeg - Hosse

Etter:

Trøbbel med kalkmaling fra Jotun - 2E0B7931-18F5-464B-A6B7-B44256FAA0BB.jpeg - Hosse
Signatur

   #1
 611     Bergen     0
Du trenger ikke å grunne hver gang. Nytt strøk med kalkmaling er det eneste som funker. Den må få tørket uniformt ellers blir det slikt som nå. Evt vaske veggen med brus eller bare vann. Og så forsegle den etterpå, det skal ikke være så veldig stor forskjell synsmessig med og uten forsegling.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 528     Bærum     1
Du trenger ikke å grunne hver gang. Nytt strøk med kalkmaling er det eneste som funker. Den må få tørket uniformt ellers blir det slikt som nå. Evt vaske veggen med brus eller bare vann. Og så forsegle den etterpå, det skal ikke være så veldig stor forskjell synsmessig med og uten forsegling.

Takk for svar!
Jeg har sett at dersom jeg lagger 2 kalk lag oppå hverandre, så blir fargen/mønsteret veldig urolig. Når jeg kjører kun et lag grunnmaling, og så et lag med kalk, så blir den mindre urolig og mindre mønstret. Det er derfor jeg kjørte på med ny grunning første gangen den ble fordervet.

Hva mener du med "vaske veggen med brus eller bare vann"?
Signatur
TSt
   #3
 14,584     1
Mener sikkert at hvis hele veggen "søles på" på samme måte over det hele kan det hende at overflaten blir maken etterpå når den har tørket. Men er jo litt tvilende til om det holder som løsning.
   #4
 611     Bergen     1
Ja jeg mente å søle på veggen. Det var mer en spøk enn noe annet. For meg er litt av poenget med kalkmaling at det blir litt urolig, men det har mye med måten du maler på. De anbefaler å male med en stor beisepensel i et rotete mønster for å få effekten av kalkmaling.
Og man får et jevnere resultat jo flere strøk man bruker.
Signatur
   #5
 1     10
Jeg fant denne tråden som eneste resultat når jeg søker reparasjon / fiks av flekker på kalkmaling og tenkte jeg skulle bidra med hva som virket for meg til andre uheldige søkere som forsøker å fikse veggen sin hjemme etter søl.

Jeg forsøkte å male over flekken, pusse ned område som var malt over for å så male over igjen - uten hell. Flekken som jeg malte over var tydelig annen farge en resten av veggen og det så rett og slett ikke pent ut.

Det siste jeg forsøkte - og som fungerte bra - var å male over veggen med mineral sealer:

https://www.jotun.com/no/no/b2c/products/interior/lady/lady-minerals-sealer.aspx

Flekken fikk samme farge og nyanse som resten av veggen og det gikk veldig fort med en rull. I tillegg er resten av veggen nå beskyttet mot framtidig søl.