522    5    1  

Er prisen korrekt?

 74     0
Lurer på om flere har opplevd at prisen i kalkylen for snekker, rørlegger, murer, graver, osv ikke stemmer med de faktisk forhold? Har det blitt dyrere en dere forventet?

   #1
 3 277     I huset mitt     0
Kalkyle er jo et overslag/estimat på en jobb. Dette gir en pekepinn på kostnader.
Endres omfanget, dukker opp uforutsette ting, etc så blir gjerne sluttsummen noe annerledes.
  (trådstarter)
   #2
 74     0
Vi har ikke gjort noen endringer og kalkyle ble presentert som spesifisering av tilbudet.
   #3
 92     Skien     1
I slike prosjekt vil det som nevnt fort påløpe seg uforutsette utgifter. Jeg ville nok som Hirobofly indirekte skriver at jeg ville nok tatt høyde for uforutsette utgifter. Det kan også fort være ting du ikke har forutsett eller noe du ønsker i tillegg under prosjektet. Jeg ville nok ikke latt budsjettet mitt stå og falle på at håndtverkeranbudet var kronen.   #4
 463     0
Kan kun svare ut ifra graveentreprenør sin side at det er sjeldent summen blir den samme som på tilbudet. Det er fordi INGEN vet nøyaktig hva som ligger i bakken, og det er alltid utfordringer/endringer/tilpasninger på byggeplass 🙂 kommer ikke unna det
   #5
 321     Oslo     0
Har dere fått et fastpristilbud (som dere skriftlig har akseptert), så er kontraktsbetingelsene informativt.

Er det snakk om tilbud på en husleveranse, og et prisestimat på utførende entrepriser (der byggherre skal ha håndtverkerne under seg, en kontraktsform FHV er kjent for tilby), så er beløpene kun estimater basert på historiske priser de har fra tidligere prosjekter.

På sistnevnte utførelsesform er det selvsagt mulig å sette ut de ulike entreprisene på anbud. Da kan prisene sprike veldig.

Grunnarbeid sier seg selv at kan sprike enormt. Umulig å estimere for en husleverandør, og uansett temmelig sprikende tilbud er min erfaring. Grunnmur virker som har blitt mye dyrere det siste året.

Når det gjelder tilbud fra graveentrepenør, hent inn fastpris om mulig. Fra flere. Enkelte gir for lave estimater for å få oppdraget.
Signatur