#41
 22,342     Akershus     0
Så lenge du har heldekkende membran kan du sove godt nesten uansett hva du har under.

Fordelen med Litex' system er at det går raskt.

   #42
 1,596     0
For å ta opp en gammel tråd...

Vil det blir noen praktisk forskjell mtp "tetthet" mellom Litex, Tetti eller gipsplater med 100% dekning av smøremembran?

Når jeg ser på dette "hullverket" som disse systemplatene representerer; frister det egentlig mest med heldekkende smøremembran. Vil det i så tilfelle være godt nok? Og vil det være godt nok med en "billig" godkjent membran vs en "dyr" godkjent membran? (Megaflis vs Flisekompaniet f.eks.)
   #43
 41     Skedsmokorset     0
Litex er det raskeste og sikreste alternativet!  Smile
Signatur
   #44
 1,596     0
Hva er det som gjør Litex sikrere enn smøremembran; Litex må jo også smøres og lappes i det "uendelige?"
   #45
 41     Skedsmokorset     0
Litex er vann- og damptett. Det er ikke Tetti. Kravet på smøremembran er 1mm tykkelse. Dvs 5-8 strøk.
Dersom man ikke er nøye kan det det være felter man "glemmer" å smøre, ikke smører tykt nok eller at man kan lage rifter i menbranen.
Litex festes i skjøtene slik at man kun bruker Litex sin selvklebende på det feltet.
Signatur
   #46
 1,596     0
Hmm... Nå ga du meg noe å tenke på!

Hvem er det som selger Litex rimeligst? Ser OBS Bygg har disse på tilbud til 298, men det er kun 13mm - noe som tilsvarer rupanel eller 30cm cc bak; burde vel gått for 60cm cc og 20mm Litex heller?  ::) ???
tmd
   #47
 112     bergen     0
Kan diskutere herfra til evigheten hvilken plate som er best, men den vanndampsøylen som er kravet for å slippe membran i våtsonen tilsvarer 10m med vann over platen om ikke regningen min spiller meg et puss.
Så om du har 10m med vann over platen, er vel spørsmålet om hvilken plate som har minst eller størst vanndampsøyle uvesentlig.  Tongue

   #48
 1,768     Østlandet     0
Et av inleggene sier at Litex har epoxysjikt, mens tetti "kun" er glassfiberarmert. Begge deler er riktig.
Men det som jeg stusser over er at Wedi, som er "proffenes" valg (selv ifølge Glava) også er glassfiberarmert, slik som tetti er.

Sammenlikner man materialegenskapene mellom tetti og wedi, finner man at wedi har litt høyere "score" på noen av egenskapene, men 10,000-kroners spørsmålet er jo om tetti kanskje er "godt nok"?

Har inntrykk av at membranplate/våtromsplate-diskusjonen er noe av det mest hysteriske som diskuteres, og at det uansett platemerke avhenger av utførelsen på skjøter og membran forøvrig?
   #49
 22,342     Akershus     0

Har inntrykk av at membranplate/våtromsplate-diskusjonen er noe av det mest hysteriske som diskuteres, og at det uansett platemerke avhenger av utførelsen på skjøter og membran forøvrig?
Alle systemene er i og for seg brukbare bare utførelsen er riktig iht til produsenten.

Det jeg har har et problem med å tro holder er Litex' tape, særlig under støp og sammen med smøremembran.
   #50
 1,768     Østlandet     0
Ja, virker som Litex har så stort fokus på at det skal settes op hurtig at det nesten går ut over kvalitetet på sluttproduktet, men det er bare synsing fra min side.

Men dette er jo ikke no hokus-pokus plater uansett merke. Hvis membranen er tett så holder det jo med gips bak, har man våtromsplater så er man litt bedre sikret mtp at det ikke gror sopp osv i disse platene.
Men jeg har inntrykk av at Litex (Glava) desverre har klart å få fokus bort fra membranen (som er den viktigste bidragsyteren) og over på platene i seg selv.