jaf
   #51
 6 047     tromsø     0
Litex som egentig bare er styrofoam (tåler å være nedsenket i vann i 60 år). lukkede celler i isopor. Styrofoam koster 100kr pr m2 (50mm) Litex med litt membran på 600kr for 1,5m2. (50mm). Litex tåler hva som helst, gips tåler ikke at det regner når de bæres inn i huset. litt uheldig vær etter montering med påfølgende kondens på baksiden og gips mygler. Det virker som gips er impregnert med et stoff i papiret som er som "mat" for sopp. Litex har ingenting slikt, mygler aldrig, uansett vann,damp, eller kondens..

   #52
 1 768     Østlandet     0
Men den jevne forbruker er ikke interessert i å betale ekstra for at platene kan ligge ute i regnvær før de monteres, ei heller er man interessert i dette tids-aspektet som privatperson. Når man i tillegg mest sannsynlig kommer til å smøre memran utover hele plata uansett, så blir jeg mer og mer overbevist om at tetti-platene er gode nok.
   #53
 13     0
Hvorfor er folk skeptisk til tetti? Er det sintef godkjent, så har faktisk ikke noen noe å klage på. Jeg hadde aldri vært redd for å bruke noe som er sintef godkjent!

Svarer på et tidligere spørsmål anngående hvor Tetti er produsert: Ja, det er kina produsert MEN det er UTVIKLET i Norge! Det er en stor forskjell på ordene "Produsert" og "Utviklet", men det er veldig veldig veldig mange som oppfatter platene som produsert når man sier utviklet!

En annen sak, hvorfor skal jeg bruke såååå mye mer penger på Litex til rundt 300 - 350 kr pr plate når jeg får tetti til 89 kr? Ja, skal man ha det på yttervegg så må man legge smøremembran på, men hva blir fortsatt billigst regnet sammen med plater og membran eller bare plater i den sammenhengen? Jo, fortsatt Tetti.

"Å legge litex for at det er kjappere" må vel være en av de dårligere argumentene for å bruke eller "selge" Litex i stedet for Tetti! SÅ mye kjappere er det absolutt ikke! Til dere som faktisk har pengene til å satse Litex, Fliskompaniet, Maxbo and that shit - Gjør meg en tjeneste å kjøpe begge platene for så å ta tiden på det å sette dem opp, så vil dere se noe veldig morsomt! : )

Er det masse hull i platene så armeres dette godt uansett, samtidig som at det faktisk ikke er en uting å smøre membran over hele platene (Uansett merke) hvis dette skal brukes i "Sone 1" på våtrom (Dusjes rett på veggen). Dette er noe både flisleggere og murere ville ha anbefalt.

Takk for meg!
Signatur
   #55
 13     0
Hehe, ja er tetti selger. Men lunta er vel noe brent opp også når det kommer til det punktet hvor jeg leser eller hører ting om at "billigere" varer alltid er noe tull i forhold til dyre varer. : )
Signatur
   #56
 2 264     0
Ifølge forumreglene som du har bekreftet når du registrerte deg her skal du da opplyse om dette i signaturen din.

   #58
 41     Skedsmokorset     0
Hei.

Når man tenker på at det er raskt å sette opp tenker man ikke på det å sette opp platene på vegg. Det man tenker på er at det tar kun en brøkdel av tiden å få badet tett.

Hvis man bruker en sementbasert plate ala tetti, TB-board osv så SKAL denne helsmøres med membran, 1mm tykkelse, dersom veggene er mot yttervegger, kalde rom eller rom med begrenset oppvarming. Dvs soverom, gang, trappeganger bod. 2kg membran pr kvm for å oppnå minstekravet! 5-10 strøk med membran har byggforsk funnet ut at må til.
Så skal membranen tørke i 3-6 timer før neste strøk.

Dette trenger man ikke med Litex. Her er alt "innebygd" i produktet. Dette gjør at det går mye raskere å bruke Litex. Dette gjør også at platene koster litt mer i innkjøp men man sparer membran og ikke minst tiden! Og alle er vel glad i fritiden sin Wink
Signatur
   #59
 123     Østlandet     0
Tetti er vel ikke sementbasert??? Platene jeg har hjemme ser ut som styrofoam inne i hvertfall...
   #60
 2 264     0
Sementbasert henviser nok på hva overflaten av plata er dekket med.

Jeg tror hvertfall om plata var sementbasert tvert gjennom så hadde ikke monteringen vært like enkel Smile