#21
 1,768     Østlandet     0

Tetti skal ha \ 1 mm smøremembran på yttervegg, Litex skal ha smøremembran kun på skruer og skjøter (nå vel også mulig med selvklebende variant på rull for Litex?).

Uten smøremembran mot yttervegg er det bare å rive Tetti og bygge på nytt...

Så nei, original og kopi er ikke likeverdige. Tetti koster til konsument ca 100 kr per plate, Litex ca 350 kr.


Nå skriver ikke vedkommende at det er lagt fliser enda, så det er bare å ha på smøremembran nå. Smøremembran "i" skjøtene betyr vel egentlig "over" skjøtene.

Men om flisene allerede var lagt hadde det vært noe annet. Men Litex uten smøremembran over skjøtene måtte også ha blitt tatt ned. Virker som om folk tror at Litex = garanti mot fuktskader på bad, uansett hvor slurvete det er montert... ??

Syns også det kan være risiko-sport å hardnakket be snekkeren om å ta ned tetti-platene og be han kjøpe inn dyrere plater og gjøre jobben på nytt. Hvis dette er fastpris, vil jo snekkeren være interessert i å gjøre dette så fort som overhodet mulig, og kanskje ikke være så nøye som han var første runden med Tetti.

Bra utført Tetti uten fuktskader > Hastverksjobb med Litex med fuktskader og garanti/reklamasjon

   #22
 1,003     buskerud     0

Tetti produseres av Hangzhou Shield Energy-saving Insulation Materials Co., LTD, Kina.

Den viktigste forskjellen er at Litex oppfyller kravet til vanndampmotstand på yttervegg UTEN smøremembran, mens Tetti ikke gjør det, ref SINTEF: "Tetti Våtromsplate har en lavere anndampmotstand enn grenseverdien (sd = 2,5 m jfr tabell 2). For de gitte tilfellene må Tetti Våtromsplate derfor påføres et sjikt på varm side av platene som sammen med Tetti Våtromsplate gir en dampmotstand på sd ≥ 10 m, f.eks. en påstrykningsmembran med dokumentert vanndampmotstand."

Dvs du må være sikker på at det er 1 mm smøremembran over hele ytterveggen. Uten slik smøremembran er det bare å rive skiten og begynne på nytt.

Så når noen sier at Litex og alt annet ræl er det samme, så er ikke det sant.
Hvor har du det fra, på megaflis sa dem at den var produsert i norge ,vet at mange flisleggre ikke er fornøyd med litex fordi den er for bløt. Litex med spesialtape og og alt dill dall er ca 3 ganger dyrere enn tetti. Synes ts bør godta dette og så få prisforskjellen på litex og tetti. Så lenge platene er godkjent og er vell så gode som litex. Synes det er rart at ved et avslag på 70000 så er badet godt nok . Husk at litex bruker en enorm sum på markedsføring som forbruker må betale
   #26
 645     Østfold     0
Jeg er ikke redd for å bruke tetti plater, men det er jo greit at folk vet hva de kjøper og at opplysningene om produksjons sted er korrekt.
Generelt har vel folk en oppfatning av at ting som er produsert i Kina ikke nødvendigvis har samme kvelitet som det som er produsert i Norge.

   #27
 5,416     Langhus     0
Kineserene leverer stort sett den kvaliteten som er bestillt. Så hvis den som bestiller produktet ber om plast som knekker hvis man ser hardt på den får man det. (Europeiske fabrikker ville trolig heller latt være å ta imot orderen)
Signatur

   #28
 628     Bergen     0
Jeg har nå et inntrykk av at ting som er ment å være dyre og solide også får lavere kvalitet av å være produsert i Kina.  For eksempel opplever jeg at kvaliteten på panasonic elektroverktøy har fallt markant etter at de flyttet produksjonen fra Japen til Kina.
   #29
 5,416     Langhus     0
Det burde jo i så fall være en sak mellom Panasonic og fabrikken, hvis Panasonic ikke gjør noe må en jo bare anta at levert kvalitet er innenfor bestillt kvalitet.
(Eller at besparelsen på produksjonskost overstiger reklamasjonskost)
Signatur
   #30
 628     Bergen     0
Om kineserene lurer kundene sine, eller om kvalitet har lavere verdi for produsentene spiller mindre rolle for meg. -Resultatet er det samme, og jeg mistenker automatisk kinaprodukter for å ha lavere holdbarhet en tilsvarende fra Japan eller Tyskland.  Det er ikke alltid misstanken blir bekreftet, men ofte nok til at tiltroen er lav..