476    8    5  

Snekker har lagt lister med feil farge.

 1     0
Hei

Vi har hatt en snekkere hos oss som skulle skifte parkett samt legge nye lister. 

Parketten ble lagt på betong uten fuktsperre. Da dette ble påpekt tok de opp hele parketten, la fuktsperre under og la parketten igjen. 

Deretter skulle de fortsette mens vi var på ferie. Før ferien sa vi veldig tydelig at vi ville ha lister i "klassisk hvit". Snekkeren sa at det var det han alltid kjøpte, og at alle ville ha den fargen for tiden. Da vi kom tilbake fra ferie syntes vi listene så litt gule ut, og en fargescanner sier at dette er fargen bomull. Dessverre har vi det ikke skriftlig noe sted at vi ønsket fargen klassisk hvit. Hva bør vi gjøre nå? Vi ønsket jo nye, fine lister som vi slapp å male. Vi malte også veggen før listene ble lagt nettopp for å slippe at det blir stygt og ujevnt mellom listene og veggen.

Kan vi kreve at han maler listene i klassisk hvit? Reduksjon i pris? Eller har man ingen rettigheter siden vi ikke har dette skriftlig? Burde han ikke egentlig spurt oss før han kjøpte listene? 


Takk på forhånd.

   #1
 1 353     0
"alle vil ha den fargen for tiden" betyr bomull, bare at alle ikke vet at det ikke er helt hvitt.
Er ikke helt sikker at jeg ville la de snekkerne å male lister, det kunne bli en del søl på parketten.
   #2
 716     Bærum     0
Det er ikke bare å male heller. For å få vedheft på "fabrikkmalte" lister må man vaske med salmiakk eller annet fettløsende, pusse listene, grunne med heftgrunning og så to strøk med kvalitetsmaling. Dette blir garantert søl og gris, så listene bør av.
Signatur
   #3
 2 271     Asker     2
Jeg har selv malt lister uten å gjøre annet enn å finne frem pensel. To raske strøk med maling, og de så fine ut. Bare litt forsiktig med mengden. Skal ikke mye til å gå fra bomull til klassisk hvit eller Chi.
Signatur
   #4
 1 642     Sørlandet     2
Fikk maleren til å fuge og male listene etter de ble satt på. Var ferdigmalte lister men jøss å mye finere det blir å flekke over de etterpå med ett ekstra strøk og bittegrann akryl i skjøter og mot vegg.
   #5
 305     1
Jeg har også strøket over ferdigmalte lister (bommul) med Lady Supreme Finish glans 40 (men jeg endret ikke farge). Det er fort gjort, og ble like pent som de var før jeg malte.
   #6
 170     Rogaland     0
Jeg har også strøket over ferdigmalte lister (bommul) med Lady Supreme Finish glans 40 (men jeg endret ikke farge). Det er fort gjort, og ble like pent som de var før jeg malte.

Min erfaring med Supreme Finish er at det aldri blir like fint som fabrikkmalt / sprøytemalt. Selv med kald maling, lav innendørstemperatur og god bruk av utdriverpensel blir det alltid noe penselstruktur igjen i malingen. Nå skal det sies at jeg er en perfeksjonist.
Signatur
   #7
 716     Bærum     0
Delte erfaringer her altså. Min erfaring med Lady Supreme finish er at det etter noen år med støvsuging og vask flasser av ferdigmalte lister, hvis man ikke pusser og grunner.

Jeg skulle ha klassisk hvit list, men så kom Maxbo med sin 40% på ferdigmalt list kampanje. Da kostet malte liter i farge bomull ca det samme som umalt list. Vi malte med direkte på med Lady Supreme, men det flasset etter en tid.

I ettertid har jeg altså gått over til å vaske, pusse og grunne. Da sitter malingen som den skal. Etter montering har jeg pleid å bruke sparkel for tre i hullene, og pusset ned dette med pussesvamp, slik at hullene blir helt usynlige etter maling. Akryl kan ikke pusses, og etterlater et søkk når den tørker.

Forøvrig blir det veldig fint med lady supreme.
Signatur

   #8
 170     Rogaland     0
Har også god erfaring med Jotun tresparkel i spikerhull, vasker lett av med våt klut.
Signatur