HSt
   #11
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Vanlig veggmaling er bra nok så lenge muren er tørr og en ikke legger på ekstremt mange lag, de murene jeg har malt har holdt i 20+ år

Men utemurer og ved fare for noe fukt er jeg enig med deg

Men jeg har ikke sparklet en betongvegg for så å male den noen gang

   #12
 1,749     Norge     0
TS har en mur som flasser.... Da bør man vel gå for maling som er laget for mur?
HSt
   #13
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Ja en bør prøve å finne ut hvorfor det gikk galt.
kip
  (trådstarter)
   #14
 484     Vestfold     0
Du skal ha grunning til mur og maling til mur. Dette er spesialprodukter for mur.
Du kan slemme muren.
Og legge fliser.


Har du noen tips til beste valg av grunning, eentuelt slemming man kan bruke "rett på" etter å ha skrapt vegg eksisterende murpuss? (Altså en slemming som man kan benytte påde som murpuss for å få en jevn vegg og som "slemming" - eller må man pusse veggen med en type murpuss før man slemmer? )

Slemming høres jo tiltalende ut egentlig, i og med det skal være godt pustende og kanskej vil hjelpe å holde brannmuren og pipa tørr også når den ikke fyres i?..
kip
  (trådstarter)
   #15
 484     Vestfold     0
TS har en mur som flasser.... Da bør man vel gå for maling som er laget for mur?


Har tenkt det samme, muligens har denne vinyltapeten ikke vært med på å gjøre ting bedre -  men vil veldig gjerne bruke noe som jeg kan være sikker på holder i fremtiden slik at jeg ikke får flassing igjen.

Slik jeg forstår det er det kun silikonbaserte malinger (ikke murmaling av akryl) som er diffusjonsåpne. Disse finnes vel ikke uten biocider for innebruk - kun utebruk. Da står jeg vel igjen med fliser/fasadeflis eller murpuss/slemming?

Heydi slemming annonseres jo iallefall til å være både for inne og utebruk, men det står ikke noe om hvorvidt den tåler varmen fra å stå nær vedovn. Noen som har noen erfaring med dette produktet bak peis/vedovn?
   #17
 1,883     Sandefjord     0
Som foreslått allerede. Hvorfor ikke vanlig sparkel og vanlig innendørs maling? Begge deler er tilpasset mur. Man får slett utseende. Enten helt glatt med slipepapir, eller puss-struktur om man bruker filsebrett.
Malingen tåler varme.

Om muren er våt, så bør det utbedres uansett hva slags maling man bruker. Vil generelt tro at det er god ventilasjon i en pipe som har mye naturlig avtrekk.

HSt
   #18
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Men hvorfor har det gått så galt som bildet viser ?
   #19
 1,883     Sandefjord     0
 Jeg klarer ikke å se at det er så galt? Mest løs tapet?
Og litt løs puss som kan børstes bort til fast underlag, før oppsparkling?

kip
  (trådstarter)
   #20
 484     Vestfold     0
Men hvorfor har det gått så galt som bildet viser ?


Etter å ha revet noe mer tapet, og funnet at pusslaget bak slipper (er helt løst og kommer av i store flak/biter flere steder), virker det som at det rett og slett er fukt som står bak dette. Kjennes/er fuktig bak...

Det har aldri vært pipehatt på huset (før jeg nå har bestilt), og siden parafinkaminen som stod her har vært vekk i mange år nå - har det antakelig regnet og snødd og fuktet opp nedre del av pipa og mye av muren rundt i lang tid. Vinyltapeten har nok gjort dette ektra ille, siden den har stengt inne mye av fukten.

Skal få revt alt av tapet nå og skrapet/børstet vekk alt løst, få på pipehatt, og deretter la det få tørke ordentlig opp - før noe ytterligere behandling. Kan jo da hende vanlig murpuss vil være greit å benytte når alt til slutt blir og forblir tørt.