119    6    0  

Nedlekting og ny fuktsperre mot kald loft

 106     Verdal     0
Har noen spørsmål angående fuktsperre mot kaldloft. Kaldloftet er etterisolert med 10cm.
Løftet på isolasjonen,men finner ingen sperre av plast ned mot takplatene til etasjen under. Kun en slags sort blank papp... veldig tynn, sort på ene siden og vanlig brun papp farge på andre siden...  lurer på om det et et stort varmetap som går oppåver... huset har nye vindu og er etterisolert 7cm utvendig, nye asfaltplater. Men tåler ikke at det begynner og nærme seg 0grader ute før du merker det godt at der blir kaldt inne... har varmepumpe fra 2018 som står på å varmer.... men greier ikke å holde varmen så godt som jeg mener det bør gjøre.

Er det en mulighet å legge ny sperre av plast, lekte ned og legge nytt tak? Har hatt det i tanken lenge... for å legge inn spotter i taket.
Må jeg rive det eksisterende?

Legger ved bilde av pappen som er brukt i taket nå....

Nedlekting og ny fuktsperre mot kald loft - 21A16A88-7A78-4D26-A305-69A2F5EDFD7C.jpeg - Garberg

   #1
 552     0
Dette er vel "førstegenerasjon" dampsperre, papp med tynt plastbelegg på. Type veldig tynt. Rev ut hele overetasjen i huset mitt fra 1961 høsten 2018, rev ned mengder med dette og erstattet med skikkelig dampsperreplast, deretter ofret jeg 5 cm takhøyde og lektet ned på undersiden for ekstra isolasjon, downlights etc.

Har igjen litt av dette over badet (eneste rommet som ikke ble revet), her har jeg planer om å legge plast mellom bjelkene fra oversiden og teipe mot dette gråpapiret. Har liten formening om hvor bra eller dårlig det er, men skifter det alltid ut når jeg har sjansen.
TSt
   #2
 7 053     0
Denne var tykk nok til at det ikke hadde tørket i en innvendig vegg hvor det var benyttet denne feilaktig på begge sider.  Vannlekkasjen som var liten hadde vært ca 20 år før på gulvet utenfor.  Så er den hel så er dette en dampsperre også. 
   #3
 82     Hordaland     0
Har samme spørsmål/problem. 60 cm gammeldags glava englehår med papp underi cc 80 bjelkelag i et hus fra 1962. så det er endel "lekkasje". hvor stor rolle spiller en slik sperre mtp isolasjon? Er det et reelt problem med frakt av fukt, eller er det generelt for å hindre luftflyten? Har ny himling under så eg hadde håpet å slippe p ta den ned igjen. Smile
TSt
   #4
 7 053     0
Det er den gamle himlingen som kan bli fuktig på denne måten når den ligger imellom to relativt tette sjikt.  
En kunne løfte på en del av feltene på loftet og dra bort det en får med seg.  Særlig hvis du vet om felt hvor det kan være hull  i den nye.  Ville iallfall ikke angrepet dette nedenifra hvis det ikke er sprøytet inn isolasjon på loftet.  Alt vil jo ramle ned også hvis du forsøker deg nedenifra.  
   #5
 82     Hordaland     0
Takk for godt svar. Har et felt der trappa gikk opp fra kjelleren som eg vet er uten noe plast fra undersiden. Skal sjekke fuktigheten der.
TSt
   #6
 7 053     0
Der det ikke er ny plast under ville jeg jo beholdt den gamle hvis den er der. Det er der en har to lag en kan vurdere å fjerne den gamle fra oversiden.