(trådstarter)
   #31
 8,022     Bærum     0
Familiepåske på hytta overstått og tilbake til bare tomter og ting å pusle med utendørs for store og små. Gjorde ferdig ramma mens ungene lekte ute i dag.

Men så kom en nabo tuslende ned og begynte å mumle om avstander til veikryss, sikt, skolebarn, om jeg hadde snakka med kommunen osv.  Jeg sa jeg hadde sjekket regler for avstand til veg, men her var det kryss så blablab spesialtilfeller blabla.

Forrige eier hadde jo hele området ytterst på tomten pepret ned med 10m høye tuja-trær tett-i-tett, så nå er det jo rene åpne vidda i forhold til det det var. Men det er sikkert noen regler de kan hoste opp, så jeg må..

- enten høre med kommunen om disse reglene og være klar til å skrinlegge lekestueprosjektet på denne plasseringen...
- eller evt gi F i kommunens regler og fortsette...
- eller bare fortsette som før basert på sunn fornuft om sikt i krysset bakenfor og håpe at ingen tipser kommunen om mulige ulovligheter.

Vi bor i en liten blindvei, og basicly alle de få som bor innover i veien har stoppet opp og slått av en prat om prosjektet, utvist entusiasme osv. Men det betyr jo ikke at de innerst inne er fornøyde.
cozmo bygger lekestue - IMG_0091.jpg - cozmo

  (trådstarter)
   #32
 8,022     Bærum     0

Hva er egentlig feil med å bare bruke helt vanlig mørtel i hullene?

Fare for at hytta tar av og flyr sin vei?


verandaen min er festet i rør ned i bakken, og stolpeskoene står i helt vanlig betong oppi rørene. Den har ikke dratt sin vei ennå.


Etter å ha "testet" holdet på stolpeskoene jeg mørtlet ned i hullene i fjellet, tror jeg problemet er at det blir for lite av mørtelen rundt skoa. Det var ikke mye rugging og litt kødding med materialene oppi skoa her før den føltes løs ut. Siden jeg har en rammekonstruksjon er det viktigste poenget at stolpeskoene tar opp de vertikale kreftene, så jeg ga egentlig F i at den hadde et par mm vandring.

Derimot om en støper fast stolpesko i støperør o.l blir det nok volum i støpen til at det står bånn fast. Er nok best med noe epoxybasert i sånne smale høl....
   #33
 10,486     Akershus     0
Hørtes merkelig ut. Ventet du lenge før du rugget? Da jeg støpte rør til verandaen tok det en 3-4 dager før det ble skikkelig hardt.


Appropos naboen, så ville jeg nok sjekket litt mer før jeg gikk videre. Husk at det trengs bare én kødd for å lage mye faenskap.
Signatur
   #35
 584     Midt-Norge     0
Skjønner det er flere som sliter med å holde seg til ett prosjekt av gangen.  ;D

Leste gjennom bloggen din og. Mye å ta tak i.  Smile
   #37
 21,481     Enebolig     0

Testet noen av dem etter få døgn, men de andre som jeg lot stå over påskeferien oppførte seg på samme måte....


Kjøp forankringsmassen på Biltema (og evt borr opp) så ordner det seg.

   #39
 21,481     Enebolig     0
Nja, man vet jo hva som er rett, men du ser selv an naboen  Wink