380    17    1  

Isolere h bjelke ?

 53     0
Skal isolere garasje, hvordan løser jeg det med isolasjon på h bjelke ? 
Frykter det blir kondens uansett hva en gjør ?
Isolere h bjelke ? - 3F299127-662B-4BBE-9434-662051ADF33D.jpeg - Thosse

TSt
   #2
 6 128     0
Best mulig isolasjon inni og rundt. I hus jeg vokste opp var det en slik over en leddet terrassedør i stue og veggen inne blir naturlig nok noe mere "skitten" enn resten av veggen. Her tror jeg det er isopor og så pakket inn i steinull for noe brannmotstand. Alt er bedre enn ikke noe. Pass på å fylle profil ute også. Går det å bygge ut litt ute over porten for å få plass til litt mere isolasjon der så vil jo det hjelpe best.
   #4
 5 097     Sørnorge     0
Du må velge om bjelken skal være varm eller kald. Altså på hvilken side du vil ha isolasjonen. Man KAN isoloere på begge sider, men må da passe på at HELE bjelken enten er innenfor eller utenfor konenseringspunktet. Ofte er det vanskelig å isolere på utsiden av bjelkens ender - da kan man bli tvunget til å isolere på innsiden. Men ofte er det vanskelig å isolere ved bjelkens opplegg - da kan man bli tvunget til å isolere på utsiden. Som oftest er begge deler vanskelig, og man må velge hvilket av de to utfordringene man skal gripe. Skal du isolere på begge sider, må du hanskes med begge utfordringene.
  (trådstarter)
   #5
 53     0
Nå er det kun mulig å isolere på innside, da det er kledd igjen utvendig. Skal en fortsatt bruke dampsperre innvendig om jeg isolerer bjelke ?
TSt
   #7
 6 128     1
Så det er bare luft inn til bjelken på utsiden ? Uten noe isolasjon ? Da vil jo kondensere på denne inne i konstruksjonen og da må du i allefall ha damsperre her for å forsøke å hindre fuktig inne luft å komme hit når du skal varme opp. Men en burde jo ta ned det på yttersiden og gjøre jobben ordentlig. En stålbjelke uten noe isolasjon tilfredsstiller heller ingen krav til bæring under en brann.

  (trådstarter)
   #8
 53     0
Kun luft på utside ja, må se det ann hvor lett det er å isolere på utside.
HSt
   #9
 22 700     Sørum     0
Du må se på kravet til brannisolering også på underside.