5 320    8    0  

eriksu2: Ny Garasje

 54     Fosen     0
Hei :)

Håper til vårs å begynne med garasjen, men lurer på om det er noen som har noe innspill..

Selve bilgarasjen er beregnet til bredde 7,5 x dybde 6,4 m. Den er begrenset til 50kvm grunnet brannkrav mot hus.  Er dette kurrante mål?

Har også vannbåren varme i hus som jeg lurer på å legge i hele evt halve garasjen noen som har erfaringer med varme, evt kondens ? Kostnad på ca 30000 for å legge sløyfe til garasjen. Evt bruke varmekabler?

På sikt ønsker jeg å ha mulighet for å innrede resten av garasjen til leilighet, blir lagt inn vann og kloakk så det er på plass.

Siste redigering: 13. februar 2014 21:16:29 av psv021
eriksu2: Ny Garasje - image.jpg - eriksu2

   #2
 44     0
Hei!
Dette kan bli et spennende prosjekt. Enkelte leverandører av garasjer er fleksible mht mål, og kan løse dette.
Det som kan være greit å gjøre, om det ikke allerede er gjort, å ha en forhåndskonferanse med kommune der du fremlegger ønsker om en ytterligere boenhet på tomta di (ifm. av leilighet).
Videre skal det tas hensyn til parkerings- og utearealer for ekstra boenhet, og lovverk du kan se nærmere på er Bustadoppføringslova, krav til parkering på egen og veileder fra departement; http://www.regjeringen.no/upload/MD/Vedlegg/Veiledninger%20og%20brosjyrer/T-1459.pdf
Lykke til videre med prosjektet.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 54     Fosen     0
Tiltaket er søkt og godkjent av kommunen. Jeg har ikke søkt om mulighet for å innrede til leilighet i bodareal. Men har tenkt å utføre byggverk etter nye tek krav. m radonduk og etc, og brannkrav. Litt usikker på valgt størrelse av garasjen. Og valg av oppvarming, og hvor mye isopor som skal brukes.. Noen tips?
   #4
 44     0
Hei!
Jeg anbefaler deg å kontakte en lokal grunnentreprenør som kan gi gode svar mht isolasjonskrav.
Når det kommer til tillatelsen, hva har kommunen beskrevet om krav til brannsikring (branncelle eller skallsikring)?
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 54     Fosen     0
Kravet fra kommunen er at yttervegger å skillevegger skal utføres i klassifisering EI30
   #6
 44     0
Hei!
Dersom det er EI 30 på hus, kan EI 30 benyttes på garasje. Samlet brannkrav er EI60.
Videre skal en gjøre tiltak med port, dører og vindu som er innenfor "kravområdet". Hvordan plasseres dette på garasje ift annen bygningsmasse?
Signatur
   #7
 114     Skien     0
Angående vannbåren kontra varmekabler, så holder jeg selv en knapp på varmekabler for å slippe egen slynge med frostsikret vann. Skal du ha eget anlegg for hele garasjedelen så er jo ikke det noe problem.

JHH
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 54     Fosen     0
Blir ikke eget anlegg i garasjen nei, heller vell helst imot varmekabler eller varmepumpe, evt varmekabler i evt bad og gang.

Vinduer å ytterdør nærmest hus må være brannklasifisert.