(trådstarter)
   #21
 627     Tromsø     0
Jeg holder på å stive av forskalingen, men er veldig usikker på om den er sterk nok. Det siste jeg vil er at den skal gi seg og bue under støping..

Forskalingen er laget av 2x8", da muren blir 20 cm høy. Den indre rammen er av 2x4" som skal fylles singel og komprimeres. Deretter skal 2x4"ramma taes ut. Dette for å spare på betongen.

Den fremre veggen er avstivet med 5 støtter med stein osv. Den ene kortvegen er avstivet med 4 støtter som peker oppover samt at jeg har fyllt intill med jord. Den bakre langveggen er kunn fylt inntill med jord, men dertil større mengder. Den nedre kortveggen er fyllt intill med jord, og her skal jeg sette støtter inn mot skjæret på graveren og sette skuffa oppå avstiverne for å presse ned..

Vil dette være nok? Jeg har tenkt å fylle jord inntill den fremre langveggen for å gjøre denne helt tett.
  (trådstarter)
   #22
 627     Tromsø     0

Ser du har tenkt deg plate uten ringmur, håper du tar høyde for det når du skal armere plata ytterst? Så den ikke sprekker opp av kreftene som kommer fra lasten av vegger, tak og snø? :)


Sålen blir 20 cm tykk i en 45 cm bredde rundt hele.. Resten av sålen blir 10 cm tykk, se forrige innlegg.. Jeg legger to runder med 12mm  jern som jeg tenkte å løfte 5 cm.. Dette burde klare vekta av garasjen med snø osv? De blir fiberarmert B35 betong.
Ebe
   #23
 4 452     Vestlandet     1
Høres ut som en løsning det ja. Har ikke regnet på armering selv, men har lest at 2x 12 mm ytterst er å anbefale.

For å tenke høyt; kreftene fra taket presser ytterste del av sålen ned. Da får man strekk øverst i betongen. Siden det er armeringen som skal ta strekk, ville jeg kanskje prøvd å legge et jern i toppen av sålekanten også. I prinsippet vinkelrett på kanten, inn mot gulvet. Men det har jeg ikke sett blitt gjort på vanlige garasjer, så mulig hodet overdriver kreftene litt.

:-)  på tide å binge nå... Smile
Signatur
Ebe
   #24
 4 452     Vestlandet     0
Ang forskaling så skal du jo ikke støpe så høyt, dermed ikke så store krefter som ved f.eks en ringmur eller vegg. Men jeg tenker at man alltid vil angre i etterkant om man ikke gadd å gjøre litt ekstra.

Sikkert noen med erfaring som kan svare deg bedre Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #25
 627     Tromsø     0
Hmm.. Skal tro om jeg ikke legger et jern rundt ringen oppe også.. Jeg har egentlig ikke peiling på dette, så jeg flyter på andres erfaringer og sunt bondevett  Wink
  (trådstarter)
   #27
 627     Tromsø     0

Jeg la armerings nett over hele og ekstra i bunn rundt og i hjørner. Forskalingen ble holdt på plass av grusen jeg dro inntill, gikk det å....  8)


"Går det. går alt"  8)

Jeg har som sagt fyllt inntill med X-antall graveskuffer med tung leirholding jord pluss avstivere.. Tror dette skal holde, men jeg er ikke sikker før betongen er tørr :p

  (trådstarter)
   #28
 627     Tromsø     0
Nok en dag i tomta er over.. Fikk fylt i singel og komprimert dette, samt bundet litt jern. Nå er det bare småtterier som gjenstår som å legge 2 meter jern som jeg hadde for lite, samt fylle med jord inntil frontveggen. Skal også ta ut den indre rammen som holde singelen. Betong er bestilt til torsdag, så da får det bære eller briste Smile Jeg og gamlingen hadde et kreativt øyeblikk når vi skulle bøye L-jern for å binde sammen alle 3 kamstålene. Dette innebar en graver, ei jekkstang og ei gammel trefjøl.. Fikk prima vinkler  :)   #29
 962     Figgjo     0
Ser jo veldig bra ut dette her  :)

Er ramma i ytterkant satt med lik høyde?
Eller har du lagt inn fall slik at du bare kan rette av, så er det ringtmuren som skal vatres senere?
Siste redigering: 11. juni 2014 09:44:05 av NeDD
Ebe
   #30
 4 452     Vestlandet     0
Syntes det så veldig bra ut jeg! Smile
Signatur