(trådstarter)
   #31
 624     Tromsø     0
Takk skal dere ha folkens.

Forskalingen er lagt med fall mot port-veggen så i teorien skal det bare være å dra av betongen. Er spent på hvordan det går. Har leid helikopter til å stålglatte med. Skal ta avrettingen i ei krone oppå U-blokkene.

  (trådstarter)
   #32
 624     Tromsø     0
Da er tomta klar for betong! Biler er bestilt til kl. 1300 i morgen. Jeg har to kompiser som kommer. Han ene har iallefall peiling på støping for jeg kan nada Grin Jeg har bestilt "raie"betong ifølge leverandøren. Etter det jeg skjønner så flyter ikke den utover av seg selv, noe som sikkert er fordel siden jeg har fall i grunnen. Jeg har lagt ei raie tvers over slik at viraier av litt over 3,5 meter av gangen. Det burde være overkommelig. Jeg har laget meg et disse-verktøy, men den blir kanskje ikke brukenes på denne betongen? Jeg har bestilt helikopter for stålglatting. Det har jeg heller aldri gjort før så det kan jeg helt sikkert :o

Jeg var på den lokale stålsjappa og fikk noen biter av 100x100 firkantrør. Disse skal jeg støpe ned slik de ligger ca 1,5 meter fra alle hjørner slik at flatsia kommer opp i høyde med gulvet.. Kjekt å kunne sveise ned noen øyer om jeg trenger mothold eller anker til noe.
Og nå i en alder av 26 år har jeg ENDELIG kjøpt meg egen vinkelsliper! Er blitt glad i blå-bosch, så det ble en av den serien. Lykke!

Jeg rigget meg til i kveld for å fjerne ei rot som KAN bli i veien for betongbilene, så tenkte at det er best å fjerne den FØR bilene står her.. Rota satt hardere enn jeg trodde. Først dro jeg bare bilen på 4 stive hjul, så jeg blokket meg ned i rota og opp i graveren. Da var det bare akkurat at det gikk.. Vare like før jeg hentet tungbergeren på jobb! Under rota dukket det jaggu opp litt gammelt gull.. Jeg sikret med ei stropp ned i naborota ifall stroppen skulle gli av og komme flyvende.

  (trådstarter)
   #33
 624     Tromsø     0
Da er sålen støpt! Første bil var på plass 13:10. Neste bil kom 20 minutter seinere slik at første bil sto å rengjorde renna når andre bil rygget inn. Jeg hadde bestilt 9 kubikk og hadde klargjort et par sideprosjekter ifall det ble betong til overs, men det var akkurat på litern at det ble nok! Sjåfør på bil nr 2 sa at det var sjeldent det var så liten margin ;D

Både utlegging og raiing gikk over all forventning. Sjåførene var dyktige med å kontrollere renna slik at det var marginalt med arbeid for oss bortsett fra å raie. Anbefaler Ferdigbetong i Tromsø :)

Jeg lagde i full fart et par disseverktøy av en kost, ei rive og et pvc-rør. Dette funket veldig bra.  Jeg hadde leid meg helikopter, men dette har jeg da (heller) aldri gjort før så spenningen var til å ta å føle på da jeg skulle begynne å pusse med tallerken ;D Etter en noe røff start med at helikoptere gravde seg ned og kveltes kom teknikken inn etterhvert, men dette var jaggu tøft arbeid. De som kan dette har sikkert en teknikk på det, men jeg endte med å støtte på hofta for å ha noenlunde kontroll.

Jeg har nå (23:00) hatt siste runde med stålglatting. Jeg vet ikke hvor lenge jeg skal holde på med ståling? Av hensyn til naboer og ømme håndledd valgte jeg å gi meg nå. Ble ikke tatt bilder etter siste runde.

Jeg er strålende fornøyd med resultatet 8)

  (trådstarter)
   #34
 624     Tromsø     0
Det fine med plaskregn er at jeg slipper å vanne sålen. Det dumme er at jeg hater regn. Jeg kan ikke fordra å være ute i regnvær.  >Sad Med stor hjelp fra gamlingen fikk vi støpt nesten hele grunnmuren i går. Det gikk bort endel timer da leverandøren av lecaen hadde levert alt for lite blokker i forholdt til hva jeg hadde bestilt. Etter endel telefoner fikk jeg sendt ut de resterenede steinene med kranbil. Vi brukte opp siste mørtelblanding ved midnatt og ville ikke starte opp blanderen, samt kappe leca med vinkelsliper så sent på kvelden. De resterende 3 meterne med stein støpte jeg og en kompis i dag, samt at vi lagde forskaling til krona.

Vi har lagt U-blokkarmering i både flatt i toppen på blokka samt satt jern på høykant på langs nedi blokkene.


Jeg møtte på et problem da vi skulle måle ut høyden på krona. Det viser seg at det ene bakhjørnet på sålen er litt høyt, samt at vi antakelig har litt tykk fug i grunnmuren med resultat at for å få korrekt høyde på muren i forkant hadde vi måtte kappe blokkene i bakkant. Dette var rimelig uaktuelt der vi sto, så en kjapp kaffepause og en telefon til driftsansvarlig i HAMCO hvor vi diskuterte problemet ble vi enige om å øke høyde på grunnmuren et par centimeter. Dette blir kompensert når frontveggen bygges. Forhåpentligvis er ikke materialene til frontveggen kappet enda så kanskje de kan kompensere allerede i produksjonen.. Må skryte litt av HAMCO, da det er lørdag i dag og jeg tok en råkjangs og ringte til driftsansvarlig Vidar Furre på hans private mobiltelefon. Han var svært imøtekommende og skjønte kjapt hva problemet var, samt at vi diskuterte løsning.

Forskalingen var etter dette veldig kjapp å sette opp. Jeg har brukt 19x148 kledning som er skrudd rett i lecaen. Vi målte ut høyden i forkant med målestokk og fortsatte vannrett rundt med laseren. I morgen skal kronen støpes. Da blir det to blandere i sving. 
  (trådstarter)
   #35
 624     Tromsø     0
Fikk forresten regning på statoil mastercard i dag med oversikt over fyllinger osv. I mai måned har jeg fylt 400 liter diesel, mot normalt ca 150  ;D
   #36
 3     0
Tøff prosjekt :)  Ka du måtte betalt for garasjen hos hamco? Skal igang snart med garasje proskjekt rett bortfor dæ i Movika Wink
  (trådstarter)
   #37
 624     Tromsø     0
Da er krona støpt og jeg kan endelig slappe av en dag før jeg reiser på jobb.. Krona tok to timer å støpe  med bruk av to blandere og tre mann.  Det har vært et jævla rotteræs de siste dagene for å bli ferdig.


Tøff prosjekt :)  Ka du måtte betalt for garasjen hos hamco? Skal igang snart med garasje proskjekt rett bortfor dæ i Movika ;)


Har sendt deg personlig melding. Blir morro å se byggingen din. Det er jo flere langs veien til byen som holder på med diverse oppgraderinger.

  (trådstarter)
   #39
 624     Tromsø     0

Ser veldig godt ut! Bra jobbet  8)


Takker. Jeg er veldig glad for at jeg rakk å bli ferdig med grunnarbeidet før jeg reiste offshore. Nå er det bare 14 dagers arbeid, så kommer garasjen Smile
   #40
 47     0
Ser veldig bra ut, blir spennende å følge med når du begynner å snekre sammen selve garasjen Smile