(trådstarter)
   #11
 627     Tromsø     0
Naboen stakk innom i går kveld med L90`en.. 35 ganger faktisk... Tiden gikk ifra oss i går kveld, så han kjørte inn 4 eller 5 lass i morges. Totalt har han kjørt inn en plass mellom 120 og 140 kubikk! Om dette skulle blitt kjørt fra byen hadde det nok blitt en plass mellom 15 og 20 lass og hadde kostet en hel formue. Jeg har riktignok ikke fått pris på disse massene med kjøring enda... Han skal også kjøre inn singel til drens og subb til hele innkjørseln seinere. Nå venter jeg på at mitt nye laser-leketøy skal komme så kan jeg begynne å planere ut tomta..

Et lite skrå i gleden var kabelrørene jeg kjøpte på elby som knakk bare vi prøvde å rulle de ut.. Makan til søppel. De sender nytt rør fra leverandøren i dag så får vi se om det er noe bedre..


Ebe
   #12
 4,452     Vestlandet     0
Det var prosjektet sitt det! Gleder meg til å følge videre! Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 627     Tromsø     0
Nok en dag med arbeid.. Problemet med midnattsol er at dagene blir så jækla lange Grin Den gode nabo svingte oppom med noen lass med singel så jeg fikk lagt rør i alle grøfter, fylt med singel og pakket igjen.. Naboen har kjørt inn over 150 kubikk 0-120, men fortsatt mangler jeg noen lass for å få fylt over grøftene.. 

Jeg har bestilt meg et laserverktøy som aldri dukker opp, så jeg og gamlingen tok ei grovmåling med vater og raie slik at jeg har et utgangspunkt nå når jeg skal planere ut garasjetomta.

I morgen tenkte jeg å leie markvibrator og trampe ned massene i hele innkjørseln. Nærmer seg isolering med stormskritt! Gravern har jeg fått låne av en kompis som er på havet i noen uker til, så denne trenger jeg ikke å stresse med :)


Ebe
   #17
 4,452     Vestlandet     0
Føler jeg har "feil" kompisgjeng når jeg ser andre få låne minigravere på nærmest ubestemt tid! Smile
Noen i Bergengsområdet (som eier en liten graver) som vil være vennen  min?  ::)
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 627     Tromsø     0
Takk skal dere ha folkens.. Det som er viktig når man har så gode venner er at det må være gjensidig. Han har hverken bil eller henger til å frakte maskinen, så jeg transporterer den for han når han trenger det. Den er riktig nok 3 tonn, pluss skuffer så den er litt i tyngste laget for hengern, selv om bilen drar lovlig 4,7 tonn.. Jeg har også kjøpt 4 nye belteruller og byttet disse, samt byttet olje og filter motor og beltedrev. Som småbarnsfar har han plenty å gjøre, så jeg synes det er rett og rimelig at jeg koster litt tid og penger på den maskinen når jeg ikke betaler noe for leie :)

I dag hentet jeg 500 kg bråkemaskin for å banke flat tomta, samt hele innkjørseln.. Denne gjorde virkelig vei i vellinga! Med mitt nye laser-leketøy fra bosch fikk vi avrettet tomta med 5 cm fall mot front.. Skal gå over en runde til i morgen for å sjekke en siste gang før vi legger isolasjon..

Fikk nye rør fra Elby som virker å være av bedre kvalitet. De sendte en rull på 50 meter, så da ble det 3 tomme 50mm rør, pluss 4x10/10 PFSP. Burde holde fint til 32A med god margin.

  (trådstarter)
   #19
 627     Tromsø     0
Ny dag med arbeid på tomta. Nærmer seg både utreise offshore og støyp med stormskritt! Fikk avrettet tomta og dobbelsjekket høyder en siste gang før la isolasjonen og plast. Fikk god hjelp av et par kompiser. Jeg har allikevel noen høyder rundt om som ikke ville flate ut, selv med markvibratoren på full hendel oppå humpene.. Ikke rare høydene, men nok til at isolasjonen ikke vil ligge helt flatt.. Vi tok oss imidlertid god tid rund kantene hvor det må være tett mot forskalinga. I en ideell verden hadde jeg lagt ut sand som kunne finavrettes helt perfekt, men det hadde jeg altså ikke. Derfor ble det isolasjon rett oppå 0-120`en og singel der hvor det var for lavt. Jeg er nødt til å støpe ila. uka, samt støpe grunnmur mot neste helg, da jeg reiser på havet igjen om litt over ei uke. Garasjen kommer samme uke som jeg kommer hjem fra havet igjen. Shocked Isolasjonen har fals, men valgte å legge plast i tillegg slik at ikke betongen klarer å krype mellom platene og løfte de. 

Men men.. Isolasjon og plast er på plass. Har snekret ihop forskalinga som skal danne ytterkant av muren. Denne skal justeres inn, samt forsterkes og stemples av i alle retninger...Ebe
   #20
 4,452     Vestlandet     0
Ser du har tenkt deg plate uten ringmur, håper du tar høyde for det når du skal armere plata ytterst? Så den ikke sprekker opp av kreftene som kommer fra lasten av vegger, tak og snø? :)
Signatur