(trådstarter)
   #11
 80     0
Har åpning i bord på gessims ja. Men ikke store åpningene. Burde jeg hatt større åpninger her muligens? Planken er litt skitten på bildet. Planen var å beise alt til sommeren

Sorte prikker på innsiden av tak i utebod - E7DFA63C-12CC-432C-A27E-CC8F0FEC37DB.jpeg - godarn

   #12
 598     0
Normalt på boliger pleier jeg ha minimum 20mm spalte totalt, så feks fordel på 2 spalter pleier jeg ha feks 11mmx2. Dette er anbefalt minimum. Det er jo ikke lange strekket men om spalten er stort mindre en 1cm blir det sikkert litt lite trekk, spes om du har en støpt plate som kommer til å gi fra seg endel ekstra fukt i perioder.

Når man i tillegg etaberer et luftesjikt, så får man si feks 48mm høy kanal mellom sperrer hvor varm/fuktig luft vil opp/ut som igjen drar meg seg frisk luft fra bunn.. så du får naturlig trekk veldig lokalisert oppunder undertak, som igjen forhindrer kondens.

Greit å få på litt fluenetting om du kommer til å utvide spalten, vepsen kommer til å kose seg godt inni der;P


  (trådstarter)
   #13
 80     0
Da kan jeg med trygghet øke avstandene litt hos meg.
Vil en elektrisk uttrekksvifte ha noe for seg i boden til å trekke ut fuktighet?
   #14
 598     0
Aldri testet, vil tro den bare trekker luften fra nærmeste spalter, men godt mulig med trang spalte at den drar luft langs hele gessims. Er jo bare å teste om det ikke er altfor krunglete Grin
  (trådstarter)
   #15
 80     0
Da har jeg åpnet opp mer i front, så får vi se om det holder. Har kjøpt en vifte jeg kan montere senere hvis det ikke er nok.
Sorte prikker på innsiden av tak i utebod -  - godarn
  (trådstarter)
   #16
 80     0
Sideveggene er gjort helt tette på denne boden her. Ville det vært bedre for luftingen om jeg lagde hull i toppene på sidene for å få enda bedre sirkulasjon?
   #17
 17     0
Holder på å bygge et naust, og nå har vi oppdaget kondens under og over takvindu på innsiden. Takstoler, diffusjon åpen duk, 2x2, rupanel, diffusjonstett duk, sløyfer og taksteinlekter og skifer til slutt. Nå virker det som det kondenserer på duken i luftespalten mot takvindua. Er det pga det ikke er isolert og det da møter varmluft?