(trådstarter)
   #21
 17     0
Ja tror det, og er det tørr luft i garasjen er det lite som kan kondensere.

Men garasjen vill jo aldri stå oppvarmet hvis jeg ikke har planlagt å være der. Den største utfordringen ser jeg for meg kan være våt bil i garasje som ikke har ventilasjon eller avfukter.

  (trådstarter)
   #22
 17     0
Hei igjen :)

i dag ble vi ferdig med de to gipslagene i taket, utrolig deilig, absolutt den kjedligste og mest tidkrevende flatene å gipse. Fikk også bygget ut veggen til høyre i garasjen med 5cm slik at jeg kan få en slett vegg. har også fått strøm i de veggene som er gipset ferdig Smile

hadde jeg hatt lampene for hånd så hadde det bare vært å montert. men her klarer jeg ikke bestemme meg. T5 eller T8? hvor mange watt?
I hovedtaket har jeg laget til 12 punkter for lys. må si det frister med T5, men er nok mye dyrere. Ønsker selvfølgerlig godt lys i garasjen.
er laget slik at de to øverste er på samme bryter og de to nederste rekkene med lys er på samme. noen som har forslag til armatur jeg bør ha i hvert punkt? holder det med 1x28w T5 per punkt?
   #23
 2 263     0
Har 6x2x28W (340w) T5 i garasjen selv. ca 45 m2 med hvitmalte vegger, flatt tak og 250 høyde. Syntes det ble passe.
Porten dekker 2 armatur når den er oppe, men da er det som regel lyst ute.
  (trådstarter)
   #24
 17     0

Har 6x2x28W (340w) T5 i garasjen selv. ca 45 m2 med hvitmalte vegger, flatt tak og 250 høyde. Syntes det ble passe.
Porten dekker 2 armatur når den er oppe, men da er det som regel lyst ute.


Takk! dette var jo ganske samnenlignbart Smile da har du egentlig den samme mengde lys/watt jeg  lurte på å handle (12x1x28w).men grunnflaten på dette gulvet er 62m2 og takhøyden er fra 2,5m opp til ca 4m. I tillegg kommer jeg ikke til å male garasjen med det første heller.

Ellers er du fornøyd med T5? Er de verd de ekstra kronene?
   #25
 2 263     0
Aldri hatt T8, så kan ikke svare godt på det :)
Ble anbefalt T5 av familiens elektriker.

Fikk tak i 8 Fagerhult armaturer for innfelling, pent brukt, til 500 kroner. (62 kr/stk). Dette var med tilkoplingsledning (kontakt), og 2 nye lysrør i hvert armatur.
De hadde vært lagret litt, så de var litt støvet ned, men vasket alle på under 2 timer, så var de helt som nye. Aner ikke hva disse koster, men anser dette som "gratis".
http://www.fagerhult.com/shop/produkt.asp?sprak=606&kategori_id=10&serie_id=27&produkt_id=410

Ble litt ekstrajobb iogmed at de var innfelte, laget hull i gipsen og la alt skjult. Men ser desto mer smooth ut etterpå :)

Trenger ca 2-4 minutter på å få full lysstyrke når det er -10 i garasjen, og kanskje 1-2 minutter ellers. Og de flimrer ikke i oppstart som andre armaturer jeg har sett (T8)?
   #26
 4 484     OSLO     0
  (trådstarter)
   #27
 17     0
hei igjen Smile

har vært 3 uker på jobb og er endelig kunne fortsette på garasjen. siden sist har jeg bed på garasjefest førstkommene lørdag. eller bursdag/garasje innvielse fest. innen da skal alt helst være ferdig.

Av gipsing mangler det bare ett lag til i "boden", alt det elektriske er på plass. alle lysarmaturer er montert, mangler en del rør, men kjøper i morgen.
Det ble T8 lys av enkleste sort. fant ut det var var like greit, mye billigere.


her er noen bilder av hvordan det er nå:
vegardrs: mitt garasjeprosjekt - IMG_1841.jpg - vegardrs
vegardrs: mitt garasjeprosjekt - IMG_1840.JPG - vegardrs
vegardrs: mitt garasjeprosjekt - IMG_1839.JPG - vegardrs
vegardrs: mitt garasjeprosjekt - IMG_1836.JPG - vegardrs