230    9    0  

Ventilasjon i garasjeport

 73     0
Hei Smile

Jeg har en garasje på ca 45m2 uten noen form for ventilasjon. Garasjen er i betong, så det må i tilfelle kjernebores for å få satt inn ventilasjon i veggene.

Jeg har to spørsmål vedr dette:

1. Er det mulig å lage lufteluker i selve garasjeporten?
2. Hvor mange lufteluker trenger jeg?

Mvh
Mads

   #1
 106     Bergen     0
Hei

Ville jo unngått å kappe i porten men hvis du må, så ville jeg satt 2-3 gjennomstrømningsventiler, alt ettersom, lavt på porten. For å få en best mulig effekt på den naturlige ventilasjonen ville jeg satt ventil høyt i gavel på motsatt side hvis det er treverk her, evnt i taket hvis dette er eneste måte å unngå kjerneborring. Dette gir termisk ventilering. Kjerneboring trenger for øvrig ikke koste skjorten. Le og lo side vil være av betydning.
Signatur
   #2
 3 052     Sørlandet     0
Kjerneboring koster deg ikke så mye. Litt avhengig av hvor du bor men ett par tusen for første hullet også 500,- pr stk for påfølgende. Pluss momsen

Men kan ikke porten justeres til å bare gå nesten helt ned? 2-3 gummiknotter i bunnen av porten så du får en glipe på 1cm langs hele? Da har du kjempeventilasjon i fronten og burde vare hatt ett hull litt høyt oppe i bakkant:)
TSt
   #3
 12 333     0
Det er ofte gummileppe på moderne leddporter. Er redd gummiknottene vil "drukne" i gummileppen eller ødelagge denne når den bare får punkt belastning.
   #4
 3 052     Sørlandet     0
Det er ofte gummileppe på moderne leddporter. Er redd gummiknottene vil "drukne" i gummileppen eller ødelagge denne når den bare får punkt belastning.

Jo klart den må fjernes isåfall.
TSt
   #5
 12 333     0
Det er ikke å anbefale i allefall. Den beskytter porten nederst som ofte er i stål og fører til at stål ikke kommer så nærme bakken.
  (trådstarter)
   #7
 73     0
Hei igjen!

Da er kjerneboringen gjennomfør. To hull oppe og to hull nede.

Mitt neste spørsmål er da om det vil være fornuftig å installere en avtrekksvifte med fuktføler? Evt hvor mange?

Det er fortsatt ganske tett og fuktig inni garasjen.

Mvh
Mads

TSt
   #8
 12 333     0
Hvor store er hullene ? Jeg har satt av plass til flere 6" ventiler i garasjen. I muren over terreng er det stappet inn en isoporkloss som gjør at jeg enkelt kan ta hull senere for en ventil også der.
  (trådstarter)
   #9
 73     0
Hullene er 130mm. Fikk tips om å ha avtrekksvifter med fuktsensor på de høyeste hullene, da garasjen er såpass stor at det vil være vanskelig å få byttet ut luften uten hjelp.