3 077    6    4  

Anneks - Generelle regler

 27     2
Hei,

Vi har ingen familie her I Norge og overveier derfor at bygge anneks til bruk for familie og venner som kommer paa besoek langveis fra. Da de kan tenkes at ville blive I lidt lengere perioder tenker vi det er greit om de ligesom havde deres eget sted. Finnes der generelle regler for anneks og hvor finner vi disse. Har man fx. lov at bygge anneks paa 50m2 med 2 soverom, baderom og kjoekken?

Paa forhaand tak

Hilsen Von

   #1
 61     1
Anneks (eller bygning) der noen skal bo/sove, og det skal være kjøkken, stue, bad/våtrom eller soverom i bygningen så er det et søknadspliktig tiltak.

Det betyr med andre ord at det må søkes til kommunen om å få lov. Om det vil medføre dispensasjon er avhengig av reguleringsplan.
Enkelt fortalt må det tegnes, nabovarsles, og søkes til kommunen. Om du bør engasjere ansvarlig søker/arkitekt/byggefirma er avhengig av hvor mye du kan og vil stå for selv.

Om du vil lese om reglene kan du sjekke dibk.no

Håper det besvarte spørsmålet ditt, men spør gjerne om noe er uklart Smile
HSt
   #2
 28 883     Lillestrøm kommune     0
Sjekk reguleringsplan f eks i sommmerhytte områder er det flere steder ikke lov å innrede annex til beboelse. Spørre kommunen er også en mulighet.
jaf
   #5
 5 165     tromsø     0
Et anneks må mangle noe , for ikke å være selvstendig boenhet. Har annekset eget bad, så må det mangle kjøkken. For å ikke være "selvstendig" boenhet. Mulig en kan ha en vannkoker på stuebordet ? Forferdelig innteressert i dette selv. Kan en lage en egen tråd om dette. Gjerne med tegninger o.s.v og forslag til budsjett. Materialkostnad og arbeidspenger ? Det er jo søknadspliktig. Men en vil jo ikke utløse egen selvstendig boenhet , med egne krav til parkering og alt mulig. 
TSt
   #6
 9 744     0
Men som andre skriver, sjekk først reglene så en er sikker på at i det hele tatt kan ha anneks og ikke bare en utebod siden regler om at alt skal være i en enhet er vanlig både i bolig og hyttestrøk. Både hjemme og på hytte er det slike regler. Årsaken er jo at det TS beskriver jo i virkeligheten er en selvstendig hytte på samme tomt og ikke noe anneks. Er det ikke innlagt vann skal en ikke søke om noe kjøkken eller bad i et anneks siden dette gjør at enheten blir selvstendig. Men en kan sette inn kjøkkenkrok senere, det er ikke søknadspliktig.