(trådstarter)
   #11
 75     0

Nå vet jeg ikke lastene ned på søylen, men vil tro du kan lagre den opp på en tversgåene stålbjelke fra veggen og ut. Dette må du evt få beregnet. Skal boden isoleres?


Ideelt sett bør det vel være noe isolasjon ja, så vi kan ha en liten lunk hele året. Blir jo til at en lagrer en utstyr og malt osv.

  (trådstarter)
   #12
 75     0

Om du skal bygge bryggeri, kan ikke stolpen innlemmes i bygget?. Om du skal brygge litt større batcher så behøver du noe å feste en vinsj i, eller innredning som kan legges rundt denne?


Har ikke behov for vinsj nå, og ser ikke ut til at vi trenger dette med tanke på størrelsene vi brygger. Ikke noe problem med en stolpe stående i rommet, men problemet da blir vel å få det tett og pent?
  (trådstarter)
   #13
 75     0

Sikkert unødvendig å nevne men tenk også på vann, avløp, kapasitet på elkurser og bra avtrekk. Hva er størrelsen av en vanlig batch hos deg?


På ingen måte unødvendig å nevne:) Det er to takrenner som kommer ned i området hvor jeg ser for meg en bod. Det bør vel la seg gjøre med en tilkobling så en kan bruke dette som avløp? Vann har jeg på veggen på motsatt side av den gule døren helt til venstre i bildet. Så for meg å lage til noe som kan hurtigtilkobles de dagene vi skal bruke rommet, med vask og nødvendig opplegg inne i rommet. Strøm er naturligvis også et tema. I garasjen hvor vi brygger nå har det gått bra så langt, uten at jeg i det hele tatt har peiling på strøm.
Vi brygger batcher på omtrent 30-35 liter idag, men vil naturligvis vurderere en økning etter hvert om vi får et bedre egnet anlegg.
   #14
 294     0
Nå er det vel nevnt, men har noen kompiser som driver med microbryggeri og slik jeg skjønner det er det svært viktig med godt temperatur kontroll.
Tipper på at dette bør taes høyde for om man skal bygge noe til det bestemte formålet (er jo dumt å ikke gjøre det så optimalt som mulig, når man starter med blanke ark mener jeg).
Så både varme, isolasjon og muligheten til å styre temperaturen er vel vesentlig.

Og vann ja, det å ha tilgang til godt vann. Skal det feks renses noe? Må man inn med noe ekstra teknisk utstyr til dette?

Bygget i seg selv er det vanskelig å si noe om uten flere bilder av huset, men at man får til noe som passer inn er ikke det største problemet tror jeg.

Sånn fra side linjen:
Nå er jo slik Microbryggeri veldig inn for tiden, og produktene man kan lage står absolutt ikke tilbake for noe av det man kan kjøpe fra hylla.
Men er jo alltid noen (som med alle hobbyer) drar ting lengre enn de fleste.
Jeg fant for en tid tilbake på et forum som handlet om hjemme produksjon av forskjellige ting en svenske som jobbet for deg som tilsvarer Tine i Norge.
Han hadde jo derfra tilgang på alt av rør, kjeler og kontroll elektronikk (disse tingene var det han jobbet med der til vanlig også) og han hadde i sin leilighet valgt å ta det en soverommet og rette slett laget ett skikkelig bryggeri. Hadde vel temperatur kontroll på alle steg i prosessen med en nøyaktig på +/- 0.2 grader, og kjørte proff rense system for alt. Og absolutt alt var laget av type syrefast rustfritt stål (eller hva de  å bruker i matvareindustrien), alt fra rør, koblinger og tanker hehe.

Litt annet enn kompisene mine som lager god brygg ved hjelp av en grunnpakke kjøpt på den spesial butikken på Lillestrøm hehe
   #15
 544     Nedre Romerike     0
Har hoppet over innlegget ditt hvor du nevner avtrekk, vann og avløp  ::)
Vet ikke hvordan du varmer opp i dag men ved større mengder er jo propanbrenner et alternativ til elektrisk kjele. Da trenger du i hvert fall godt med tilluft og avtrekk men slipper sannsynligvis å utvide det elektriske anlegget.
Selv har jeg slått tanken om separat bryggeri fra meg. Har tilrettelagt vaskerommet (lagringsplass, stor utslagsvask) og selve bryggingen tar jeg på overbygd terrasse. Men jeg er bare i 20 liters klassen  Wink
   #16
 544     Nedre Romerike     0
Det er temperaturkontroll på selve anlegget som er viktig, rommet kan egentlig ha hvilken som helst temperatur. Oppvarmingen går selvfølgelig kjappere når en ikke står i 20 kalde.
Så vet jeg ikke hvor TS bor men mange steder i Norge er vannet så bløtt at det ikke trenges noe prosessering for å kunne brukes som bryggevann.
   #17
 347     0
Takvannet er ikke koblet på noe avløp, så du må koble deg på avløpet fra huset.
Stolpen kan ikke kjøres gjennom taket, det vil oppstå en lekkasje før eller siden.

Ja, fjern det gjerdet ditt og bygg bakveggen der.
Ta å legg ut bilde av hele hussiden, så er det enklere for oss å gi gode svar Smile

   #18
 544     Nedre Romerike     0
Med mindre TS har tenkt å kvitte seg med drav gjennom sluk eller bruker heftige rengjøringsmidler er skyllevannet fra bryggingen ikke verre enn det som havner i takrenner. Uansett bedre å bruke vanlig avløp. Når en først har utslagsvask et sted er det fristende å bruke den til mye rart  Wink