83    6    0  

Garasjeport

 345     0
Er det mulig å sette opp elektrisk garasjeport her? Den venstre langveggen sett forfra som går mellom D og C går rett ut ved åpning og det er ingen kant/overlapp for evt dør. Tegningen lyver litt, dør idag er montert rett i langveggen. Det er vel derfor jeg er usikker. 

Garasjeport  -  - byggeglad

TSt
   #2
 8 788     0
En leddport står på innsiden, så den vil evt overlappe litt med mur på innsiden av D snittet.  En del skriver at en må ha x cm klaring utenfor portskinnen på øver lang vegg men jeg har montert en tilnærmet klint inn i veggen selv om det sto at en måtte ha 8 cm her.  En må børe ha en slank nøkkel for å stramme evt mutre på yttersiden. Om det lille steppet her er nok vet jeg ikke helt det vil evt spise litt av port bredden ved at du setter en profil i åpningen på venstre side slik at en evt dekker beslaget.  Det eneste en skal sjekke er om portåpningen er nøyaktig 90 grader på øver langvegg.  Siden en setter skinnen helt i veggen så har en ikke noe å justere på her i allefall ene veien.  Skulle det være avvik må en evt trekke porten litt inn slik at det blir nøyaktig 90 grader her.  Det gjøres evt med en tynn foring i åpningen, ingen vil se det etterpå.  

Hörmann har også beslag for å sette porten i selve åpningen men da forsvinner noe av portbredden og så må en lage noe foringer utvendig som dekker profiler hvis dette ikke følger med.  

Når porten står på innsiden så mister en noen få cm i lengden på garasjen men det går vel bra her.  

Hvis det går en drager over i midten av garasjen kan en få problem med portskinne.  Men hvis denne kan legges over bjelken opp i bjelkelaget mellom så trenger en evt bare litt lengre portskinne for å få åpneren på innsiden av drager.  

  (trådstarter)
   #3
 345     0
Takk for svar.

Tegningen stemmer ikke helt, det er ikke noe step i det hele tatt. Veggen går rett ut. Lysåpning er 230cm bred.

Det er ikke noe drager i taket men det er lav takhøyde. I dag 202 cm i hele garasjen, samme som høyde lysåpning.

Men jeg lurer på å pigge ned gulvet litt.

Kan man evt overlappe port på den ene siden slik at mekanismen ikke sjeler noe plass der? Om vi tar litt av dybden i garasjen er det helt ok.

Idag bygger begge garasjedørene med beslag en del på hver side når garasjen er åpen så mindre plass blir det vel ikke uansett
   #4
 2 413     0
Kan man evt overlappe port på den ene siden slik at mekanismen ikke sjeler noe plass der?

Skjønte ikke helt hva du mente her.

De fleste leddheiseporter krever 8-10 (noen opp mot 15, og skal man ha motor montert på fjær-aksel i stedet for sånn med skinne i taket, så krever de fort 30-40 cm på motor-siden) cm "sideklaring" på innsiden av åpning.

Å skru fast en 98x98 (eller to lag 48x98) på veggen sånn at du har noe å skru skinna fast i burde være tilstrekkelig, både som skruefeste og for å "skjule" enden av elementene. Avhengig av portmerke kan det kanskje holde med en enkelt 48x98.
  (trådstarter)
   #5
 345     0
Om man kan gjøre sånn her for at ikke skinner osv skal stjele plass på begge sider. Nå vil kun skinne ta plass fra åpningen på venstre side sett fra utsiden?

Jeg kom over en rulleport som heter hörmann rollmatic OD. De skriver at den kun bygger 6cm fra tak. https://www.youtube.com/watch?v=F9G6XYcan5A

Garasjeport  - 88d0382cbe8040a8bc5e9a1978a5e97c.png - byggeglad
TSt
   #6
 8 788     0
Ja det er slik jeg har beskrevet. Siden det ikke er noe stepp så vil bredden kun bli redusert med skinner etc på denne ene siden. Må dekke til her med en profil på yttersiden i portåpningene. Det gikk som sagt å få de montert tilnærmet helt inntil vegg.  Jeg fant en nøkkel slik som er laget mere som en "plate" som kunne være mothold for de boltene som har hode på innsiden mot veggen. Leveres ofte med til vinkelslipere o.l.   Da er det bare et par mm mot vegg.  Men en må planlegge slik at det som evt skal tres inn fra vegg siden er på plass når en setter opp.  

Er det ikke noe overhøyde over porten i garasjen ?  Det finnes lavtbyggende beslag til vanlige leddporter også.  Spesielt i Norge med kaldt klima ville jeg hatt noe litt tykkere enn den en har funnet.  Somregel er det litt overhøyde på innsiden av porten.