301    9    0  

Hvor stor åpnning til en 250 cm garasjeportport

 28     0
Hei,

Tenker å ha to stykk lobas garasjeporter, som blir 250 cm brei, vil det si at jeg kan støpe ringmur med 250 cm lysåpning. Eller bør jeg ha litt større mtp listing/innramming av åpning ? Legger ved bilde av prosjekt.
Hvor stor åpnning til en 250 cm garasjeportport - 55F30916-E61D-4C44-95EA-C175F2CE44A8.jpeg - Thosse

   #1
 2 083     I huset mitt     0
Garasjeporter måles/lages for en gitt lysåpning, og er lysåpningen 250 så er selve porten litt bredere for å dekke hullet helt. (skinnene går jo på yttersiden av åpningen så portbladet er noen cm bredere på hver side)

Bestill porter til lysåpningen. Har du portene alleredet, så mål portblad og lag hullet/lysåpningen noen cm mindre.Wink
HSt
   #2
 20 224     Sørum     0
Er dette riktig ? Port står normalt bak frontveggen men har en mulighet til å lage stor utsparing over så kan porten monteres inne i åpningen med dekk bord.

Står den bak veggen så betyr det at porten kan være større enn åpnigen men en må ha plass til skinnene og rom for å montere disse. Hørmann port har jeg en gang montert med mindre enn anbefalt avstand utenfor skinnene mot sideveggene, vi hadde da vært og sett på utstilling hos Tore Ligaard og sett at med mer plunder var det mulig å krympe avstanden litt.

Med port bak forveggen har en fordelen at skinnene ikke spiser av bredden på åpnigen.
   #3
 661     Trøndelag     0
Med mindre du vil ha portene trukket inn bak ringmuren må du lage åpningene så store at skinnene får plass. Så lager du en omramming.

Målene får du fra portleverandøren om du ønsker å holde deg til standardmål.
HSt
   #4
 20 224     Sørum     0
Husk også høyden over porten, på den samme porten bestilte vi ekstra lang skinne til portåpner og satte portåneren bak en bærebjelke som stakk ned.

Her hjemme er gavlveggen avstivet med skrå hjørner på portåpning så porten må alltid stå bak veggen
  (trådstarter)
   #5
 28     0
Takker for alle svar, nå har vi heller tengt å gå for hørmann porter og dør etter tips fra snekker. hørmann hadde også et utseende jeg likte bedre.

TSt
   #6
 4 959     0
Hørmann har standard løsning for montering i åpningen. Men da må denne åpningen være større enn når den monteres bak. Hvis du har tykk mur i front får du tilsvarende lenger lengde inne i garasjen hvis porten trekkes frem.

Jeg har for stor åpning til dobbelt porten jeg skal ha så jeg vil trekke den frem og tilpasse kantene til dette.
  (trådstarter)
   #7
 28     0
Er planlagt 20cm tykk mur, så hadde vært greit å få den montert i front.


TSt
   #8
 4 959     0
Da får du det meste av dette som lengde inne i garasjen hvis du har 9 cm på hver side dvs totalt minst 18cm større bredde. Dokumentasjon har du her i denne linken. Siden 58 i pdf viser dette. 90 - 125 mm klaring på siden sier de.

Husk å kontrollere hvordan toppen av porten blir. Dette avhenger litt av hvilken type port du tenker deg. På noen typer tror jeg det kan være lurt med noe overhøyde også på selve åpningen hvis du har anledning til det. Du må beregne å montere den f.eks. 2 cm inntrukket i forhold til fasaden slik at dekkebordene ikke trenger i stikke frem. Det er selvsagt mulighet det også men da må du sjekke hvordan ytterkanten åp dekkebordene er.

Om det er mulig å knipe ned på mål på bredde har jeg ikke sjekket men på innvendig montasje er det en del å gå på hvis en tillater mere fiklete montasje. En må bare være sikker på at fronten står helt 90 grader på langveggene siden en ikke får mye å gå på innover i garasjen hvis en kniper inn på målene på siden.
  (trådstarter)
   #9
 28     0
Takker for alle innspill, fikk beskjed fra tømrer at de ønsket 254 cm lysåpning.