368    11    2  

Kan asfaltplater erstatte gips (brannsikring) garasje

 51     0
Hei

Skal bygge garasje som skal være fullisolert 36x148 stender. Garasjen blir over 50kvm og står nærme hus (fra 1996).

Hus har brannklasse REI 30 og da må garasjen ha tilsvarende eller mer.

Spørsmålet er bare da om det er noen som har info eller erfaring med og bruke 12mm asfaltplater istedenfor gips bak lekt av kledningen? Bor på vestlandet så er mye fuktighet her og er jo alltid kaldt. 

Forstår det slik at asfaltplater muligens er ett mer egnet alternativ isolasjonsmessig og mot fukt, men er usikker på brannmotstanden kontra gips. Noen som har formening?

Hilsen Kenneth 


   #4
 4 694     Akershus     1
Isolasjonsmessig betyr det lite, om det er eneste grunnen til å velge asfaltplater. Å velge steinull istedenfor glava vil ha en mye større brannmessig effekt.


.Thag
Signatur
   #5
 14     0
Beklager å gjenopplive en gammel tråd, men hvor kommer figuren over fra? Har du noen link? Jeg har en kaldgarasje der en vegg må støtte REI30, og veggen har allerede stående utlektet panel utenpå vindpapp utenpå reisverk 48 x 98, men ikke gipsplater mellom panel og reisverk. Men kan jeg støtte kravet kun med tiltak fra innsiden, slik tegningen viser?
   #6
 4 694     Akershus     0
Ja. Rockwool i en 4" vegg gir REI30

Bildet over er hentet fra Rockwool sine hjemmesider!

.Thag
Signatur
HSt
   #7
 28 884     Lillestrøm kommune     0
Men det finnes brannklasset vindsperre og figuren viser vel ikke asfaltplate, men Rockwool eller Hunton har vel info om det er ok

   #8
 4 694     Akershus     0
Iogmed at denne illustrasjonen er fra Rockwool, er det naturlig å anta at siden det kun står "vindsperre" er den ordinær. Hadde vindsperra vært sentral for å oppnå ønsket krav hadde dette stått.


.Thag
Signatur
HSt
   #9
 28 884     Lillestrøm kommune     0
Ja men det står vindsperre ikke asfaltplate

På kontorbygg måtte entreprenør som etterisolerte vegg rive av alle lektene og bytte type vindperre, det var duk begge tilfeller, den første ikke godkjent. Så jeg tenkte derfor at bytte vindsperre med asfaltplate kanskje ikke er ok

Jeg kjenner noen som bodde i rekkehus på Furuset kanten der en seksjon brant helt ned, brannvesenet fortalte der at uten GU gips i fasaden så ville hele rekkehus rekken ha brent ned.
   #10
 4 694     Akershus     0
Da var det antakelig glava i veggen!.Thag
Signatur