1 877    49    2  

Tilbygg til garasje

 58     0
Garasjen er ikke satt opp enda.

For å få lov til å sette den opp selv må den som kjent være på max 70kvm, det jeg lurer på er følgende: 

Jeg setter selv opp denne på 70kvm, får den ferdigstilt og venter så en stund. Dermed søker jeg om tilbygg, mener tilbygget kan være på max 50kvm. Vipps garasje på 120kvm.

Er dette tillatt? 

HSt
   #1
 24 876     Lillestrøm kommune     0
Nei, du har mistet en maks grense på total bygget, den står der
   #3
 3 286     0
Du kan vel alltids søke om selvbygger for en større garasje. Hvis du har kompetanse og erfaring til å sette opp 70m2 selv bør det være mulig å argumentere for at kompleksiteten ved 120m2 ikke er vesentlig høyere.
  (trådstarter)
   #4
 58     0
nja.. snakket med kommunen i dag og virket ikke som det var noe tema. hvis man ikke var fagmann måtte man ha 4år med relevant erfaring.

ja jeg fatter ikke hva forskjellen skal være på en 70kvm og en 120. men det er meg da... og jeg ikke kommune mann.
   #5
 3 286     0
Det er jo mer komplisert dimensjonering når man har såpass store bygg. I tillegg til at de store dimensjonene faktisk skal håndteres under byggingen, litt enklere med 2"8 enn limtre og stål i grove dimensjoner.

I tillegg er det krav til brannprosjektering etc som slår inn med størrelsen, dette krever jo også kompetanse som ikke alle har.
Ebe
   #6
 4 278     Vestlandet     0
Det virket som en streng tolkning av selvbyggerbegrepet. Kjenner du ingen som kan hjelpe deg, og har litt kompetanse?
Signatur
HSt
   #7
 24 876     Lillestrøm kommune     0
Enig med Ebe her, det burde holde slik en kollega gjorde, han dokumenterte at følgende ville være rådgiverne hans innen følgende fagfelt. Du burde derfor kunne oppgi hvem som hjelper til med dimensjonering og brannorosjektering, det siste er det som er betydelig mer omfattende med mer enn 70m2

  (trådstarter)
   #8
 58     0
Det settes stor pris på svar så takk for det.


Jeg har selv satt opp fra grunnen en 50kvm for noen år siden, denne var også høyere enn normalt for bruk med løftebukk. Jeg er en perfeksjonist så jobben blir gjort slik den skal.

Når det gjelder kommunens tolkning av relevant erfaring og kompetanse, gjelder ikke lovdata der? eller bestemmer kommunen dette selv?

Angående dimensjonering, regner med dette spesielt gjelder tak så blir jo takstoler eller limtredragere bestilt av et byggevarehus som må regne på dette. Skjønner ikke helt problemet.

Tilbygg til garasje - IMAG0039.jpg - Audifrank
HSt
   #9
 24 876     Lillestrøm kommune     0
Det trenger ikke å være verre heller, du oppgir leverandør som har beregnet takstoler. Husk også å beregne stendere for knekk bare for sikkerhetsskyld. Brannprosjektering er det som blir den tøffeste jobben, vurderinger rundt port mm
  (trådstarter)
   #10
 58     0
Da har det gått noen måneder men problemstillingen er fortsatt den samme:
garasje over 70 kvadrat og ønske om å sette denne opp selv.

Det eneste det står på er ansvarsretten, alt annet er ikke noe problem.

Jeg tok nylig selvbyggerkurset til Leca men dette hjelper vel lite til annet enn grunnmuren?