104    6    0  

Utleiedel i kjeller på garasje

 5     Tromsø     0
Hei alle sammen
Håper noen kan hjelpe meg med en god ide.

Per i dag har vi parkering på grus. I bakkant av parkeringen går det nesten 3m ned til plenen. Vi har et ønske om å bygge garasje på denne "grushaugen", og i dag satt jeg å funderte på om det ville være mulig å lage en utleiedel i en kjeller under garasje. 
H
Da vil jo utleiedelen komme i plan med plenen og det vil være mulig å lage det relativt åpent med mye dagslys, gode rømmningsveier og annet for å få det godkjent som oppholdsrom. 

Men hva tror dere kommunen kommer til å si til dette? Jeg bor forresten i Tromsø kommune.


HSt
   #1
 26 549     Lillestrøm kommune     0
Egen boenhet, doble kommunale avgifter og kanskje tilknytningsavgift for vann og kloakk

   #2
 2 663     Asker     0
Disse tingene med avgifter etc er minimale kostnader i denne sammenheng, samt mange mange kommuner praktiserer ikke det.

Det sagt, det er ikke en billig operasjon. Det er fort vekk snakk om fra 1-2 milioner i kostnad. Minst. På å Bugge den ekstra enheten. Du må bygge etter tek17, og du må bla ha eget ventilasjonsanlegg. Men kan jo i enkelte sammenhenger gi mening. Men du burde bygge dette med tanke på at du senere vil ha dette selv. Økonomisk tar det lang tid å tilbakebetale. Du må også ha tilstrekkelig uteoppholdsareal. Type 50m2 mer enn normal enebolig + en parkeringsplass.
Signatur
HSt
   #3
 26 549     Lillestrøm kommune     0
Det blir mye kostnader hvis en velger å stoppe med utleie, ja noen kommuner praktiserer det anderlefes men har ikke sjekket Tromsø
   #4
 298     Tromsø     0
Du bør undersøke pris før du bruker for mye tid på det. Du får gratis kostnadsoverslag fra entreprenør. Vi undersøkte lignende prosjekt men i kombinasjon av naustbygg. Fikk pris i 2010 på en drøy mill. La prosjektet dødt da vi hadde for mye gående på en gang. Undersøkte pris på nytt i 2018,da hadde prisen nesten doblet seg. Ble lagt dødt fra vår side siden det i beste fall vil gå i null økonomisk, og vi hadde mer bruk for lagringsplassen nå enn ei utleiefinansiert leilighet om 20 år.
  (trådstarter)
   #5
 5     Tromsø     0
Takk for svar. Vil de kommunale avgiftene virkelig dobbles?

Uteoppholdsareal har jeg nok av. Og vil tippe det gir rundt 13000-, i inntekt per mnd, og dersom det kommer på rundt to mil, vil det ta rundt 15 år å betale ned sett bort fra verdistigning, og fremtidige økte leiekostnader. Mye kan gjøres selv, så totalprisen vil nok bli en del lavere.

Er mest spent på hva kommunen sier til dette, dersom alle andre forhold er i orden.


   #6
 20 073     Akershus     0
Kommunale avgifter kan variere fra kommune til kommune. I tillegg vil du fort komme i den situasjon at strømselskapet vil ha egen måler og abonnement.
Signatur