TSt
   #61
 15,111     0
Noen lim er bedre med tykkere limfuge mens andre skal ha tynnere. I den siste bilde testen din har du uhøvlet virke og da vil nok de som helst skal ha tykk fuge få et fortrinn. Så du vil nok kunne få forskjellige resultater på hvlet og uhøvlet virke. Når du har mye ekstra lim i "hjørnene" kan det hede at tørketiden må mangedobles også på noen typer.

  (trådstarter)
   #62
 876     Østfold     0
Ja, ser den. Men jeg har testet mye om hverandre utenom det jeg skriver her også og jeg får gjennomgående bedre resultater med andre lim som det ikke står Pattex på.

Andre må jo gjerne bruke Pattex eller andre merker hvis dem føler for det, men selv så kommer jeg ikke til å kjøpe Pattex noe mer.
Signatur
  (trådstarter)
   #64
 876     Østfold     1
I går kom den hyggelige postmannen med en pakke til meg. Jeg hadde jo Titebond II fra før, men nå pakket jeg opp Titebond III som skal være det beste limet i den serien fra Titebond i følge dem selv.

Jeg skjønner jo at man må ta med litt gode markedsføringstaktikker i bildet her, siden Titebond III også er dyrere. Da kan man vel heller ikke påstå noe annet når dette er det siste limet i denne serien som også har fått betegnelsen "Waterproof"

Titebond II er "Weatherproof" og Titebond Original er et lim som kun skal brukes innendørs og i tørre omgivelser.

Nå har jeg ikke testet disse limene grundig og kommer her kun med et førsteinntrykk. Når det gjelder limstyrke så opplever jeg Titebond II minst like sterk som Casco trelimet. (den orange flasken vi alle har sett) Faktisk synes jeg Titebond II er bedre enn Casco limet da konsistensen er LITT tykkere, noe som gjør at limet ikke renner like fort.

Uansett... Jeg måtte jo kjøre en svært så uhøytidelig test av Titebond III i går og limte derfor to tørre trebiter sammen. Det var klokken 17:00 i går ettermiddag. I dag klokken 05:30 klarte jeg ikke å brekke de to bitene fra hverandre med håndmakt. Jeg satt den i skrustikka og prøvde med en tang, og da brakk trestykket, men ikke der jeg hadde limt.

Så mitt inntrykk er at dette fungerer ganske likt som Titebond II vedrørende styrke.

Den største forskjellen mellom Titebond II og Titebond III rent visuelt er fargen på flasken og fargen på selve limet. Flasken har en grønn etikett, mens limet har en mørkere brunfarge. Konsistensen er ganske lik. Når limet herder så vil Titebond III være mørkere i fargen.

Nå har ikke jeg testet Titebond Original, men skal jeg synse litt så tror jeg også denne har sin plass her. Mest grunnet prisen. Den er billigere enn dem andre og driver man mye med liming av treverk innendørs som ikke blir utsatt for vann, så er det noen kroner og spare ved å kjøpe denne.

Jeg tror allikevel til mitt bruk at jeg går for Titebond II som den beste allrounderen. Da tåler den litt vann og fuktighet inni mellom og fargen gir ikke like store kontraster til underlaget når man jobber med vanlig trevirke. Så får jeg heller dra frem Titebond III de gangene jeg vet jeg skal lime noe som blir utsatt for vann regelmessig.

Åpentiden bryr jeg meg egentlig ikke så mye om i mitt tilfelle. Om denne er 5 minutter eller 10 minutter er ikke så viktig for min del. Jeg har uansett opplevd forskjellige resultater rundt dette på Youtube videoer jeg har sett.

Valg av trelim til arbeidsbenk - IMG_1856.JPG - Bjerknez

Valg av trelim til arbeidsbenk - IMG_1857.JPG - Bjerknez
Signatur