61 710    58    64  

IKEA vs KVIK kjøkken?

 32     0
Vi er på utkikk etter nytt kjøkken. Står mellom ikea og kvik. Noen erfaringer? Pris, kvalitet?Hva er egentlig forskjellen?:)
Signatur

   #1
 678     Bergen     1
Ikea kjøkken er mye enklere å montere. Hver del kommer f.eks med sine skruer og ferdig hull. Fra kvik får du masse løse deler og noen større poser skruer.
Jeg mener Ikea er minst like bra kvalitet (holdbarhet).
Signatur
   #3
 312     Sørlandet- indre bygder     0
Forskjellen? Dei er nok like ulik som alle andre kjøkkenleverandørar, og begge er vell relativt like i pris, så det blir litt smak og behag. Eg likte skapfrontene til IKEA bedre, har også mistanke om at IKEA er lettare å montere, derfor valgte eg altså...IKEA.
Signatur
   #4
 3 082     Gol     1
Kjenner ikke til kvik.

Men kjøpte IKEA på hytta og det var utrolig enkelt og montere og sette opp. Syns kvaliteten er bra også. Liker overflaten på IKEA sitt veldig godt. Veldig lett og vaske ivertfall.
Så kjøpte jeg en 40 mm eik heltre benkeplaten på toppen.
Ble knallfint :)

Lykke til med valgene:)
Signatur
   #5
 1 043     Akershus     0
IKEA har en utrolig god kvalitet. Monteringen er ekstremt enkel og bruksanvisningen god.

Kvik har en dårligere teknisk kvalitet med billigere sponplater osv. Da jeg monterte for noen år siden fikk jeg et lass med skruer osv, en bruksanvisning som var ubrukelig.

Designmessig er Kvik en klar vinner i forhold til IKEA. For oss var det avgjørende at Kvik har 120cm skuffer  - som virkelig anbefales.

Jeg ville absolutt valgt Kvik igjen. For de med tolv tommeltotter er IKEA likevel en klar vinner.
  (trådstarter)
   #6
 32     0
Takk for konstruktive svar, men er det noen av dere som har et Kvik kjøkken med type Mano??? Cool Cool Cool
Signatur
   #7
 678     Bergen     0
Vi har Kvik Mano, hvit uten glans.
Godt fornøyd med kjøkkenet, men synes monteringen var unødig plundrete sammenlignet med Ikea ting vi monterer.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 32     2

Vi har Kvik Mano, hvit uten glans.
Godt fornøyd med kjøkkenet, men synes monteringen var unødig plundrete sammenlignet med Ikea ting vi monterer.


Og hva synes du om kvaliteten fremfor Ikea ? Smile Har du også kjøpt benkeplate fra Kvik og kvalitet på denne?
Signatur
   #9
 678     Bergen     1

Jeg tror jeg skal være forsiktig med å uttale meg bastant da interiør ikke står øverst på interesselista.
For meg handler kvalitet om funksjon og holdbarhet men folk legger ulike verdier i det begrepet.

Vi har hatt kjøkkenet i 2 1/2 år og sålangt virker det bra.

Har en sånn eikeplate som ser tykk ut (9cm?). Den er vel som alle andre benkeplater i eik ville jeg tro. Blir litt slitt når barna dunker bestikket eller pappas teit plasserte verktøy i den.

I ett av høyskapene har vi uttrekksinredning. Den syntes vi virket urimelig dyr men er nå veldig fornøyd med den. Har holdt bra og rommer "alt" vi trenger. Den gjør på en måte kjøkkenet mer kompakt. Funker også som klatrestativ.

Det at skruene kom i store poser etc skal få noe, men langtfra hele, skylden for at jeg fortsatt ikke har fått montert kjøkkenet helt ferdig ennå.
Signatur
   #10
 135     Oslo     2
Vi vurderer akkurat nå HTH, IKEA og Kvikk og har fått tegnet, beregnet samt sett/kjent på disse leverandørene. Vi ser på kjøkken på ca 5 meter, langs én vegg med kompositt benkeplate. For Kvikk og IKEA har vi sett på flatpakket inkl levering. For HTH har vi sett på ferdig oppsatt - men vi skal sette det opp selv (dette betyr at kvaliteten på delene er av bedre kvalitet enn den som er flatpakket). Noen tanker:
- Prisene skiller endel, men ikke for mye. Inkl alt det nevnte: IKEA ca kr 95.000 (spesielt: miele ventilator til kr 17.000 samt dørknotter og annet krims krams fra superfront.com, ellers whirlpool mv.), Kvikk ca kr 130.000 (spesielt: miele ventilator, ellers standard Siemens), HTH ca kr 140.000 (spesielt: samme som i Kvikk pakken).
- service ved tegning: på IKEA var det tydelig MINE tegninger og MINE forslag. Den hyggelige konsulenten var veldig effektiv på tegneprogrammet men jeg lurte stadig vekk på om valgene våre var gode/dårlige. På Kvikk og (i størst grad) på HTH fikk vi veldig god hjelp med å vurdere ulike løsninger. På to dager har vi besøkt Kvikk 2 ganger og hth 3 ganger. Dette har hjulpet til med å komme frem til den beste løsningen, og det har gjort at vi har fått presset prisene kraftig.
- kvalitet: vanskelig å vite, men IKEA ser veldig "slarkete" ut - kanskje fordi 1000 pers drar i dørene hver dag? Hth har 8 lag maling og Kvikk har en slags folie. Hth virker best for meg (merk - sammenligner flatpakket Kvikk og IKEA med ikke-flatpakket hth).
- design: Kvikk og hth har desidert best design. Subjektivt, jeg vet. IKEA har visst nok vunnet designpriser.

Vi velger trolig hth litt senere i dag. Vi bruker snekker til å sette sammen kjøkkenet, så ikke akkurat gds...

Det var gøy å lese denne tråden "live" mens jeg besøkte de ulike leverandørene :)